reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Z obliczen wychodzi ze jest to 7 tydzien. Ostatni okres mialam 2 grudnia 2013 roku. Szybciutko nam sie udalo, bo niby staralismy sie od wrzesnia, ale to w listopadzie zauwazylam ze gdy mam owulacje boli mnie delikatnie brzuch i w grudniu trafilismy w sedno. Dziewczyny ja naprawde mam nadzieje i odpedzam zle mysli, choc co chwile przypomina mi bol brzucha o tym ze cos sie chyba dzieje nie tak. Pozatym co chwile zagladam w majtki jak glupia. Kiedy zobaczylam dwie kreski to sie przerazilam (bo pomimo tego ze staralismy sie i zdecydowalismy sie na drugie dziecko)-mysl o kolejnym lekko mnie przerazila, potem juz sie cieszylam, a teraz nie wyobrazam sobie ze moze byc inaczej. Jak na zlosc godziny do wizyty plyna nieublagalnie wolno. Napisze jak po wizycie (mam nadzieje ze wczesniej nic sie nie wydarzy).

reklama
Z obliczen wychodzi ze jest to 7 tydzien. Ostatni okres mialam 2 grudnia 2013 roku. Szybciutko nam sie udalo, bo niby staralismy sie od wrzesnia, ale to w listopadzie zauwazylam ze gdy mam owulacje boli mnie delikatnie brzuch i w grudniu trafilismy w sedno. Dziewczyny ja naprawde mam nadzieje i odpedzam zle mysli, choc co chwile przypomina mi bol brzucha o tym ze cos sie chyba dzieje nie tak. Pozatym co chwile zagladam w majtki jak glupia. Kiedy zobaczylam dwie kreski to sie przerazilam (bo pomimo tego ze staralismy sie i zdecydowalismy sie na drugie dziecko)-mysl o kolejnym lekko mnie przerazila, potem juz sie cieszylam, a teraz nie wyobrazam sobie ze moze byc inaczej. Jak na zlosc godziny do wizyty plyna nieublagalnie wolno. Napisze jak po wizycie (mam nadzieje ze wczesniej nic sie nie wydarzy).

spokojnie:) a objawy mogą ustać na pare dni a pózniej wracaja z dwukrotna siła:) hehe my tez niby sie staralismy ale rózne mysli sa czy damy rade czy sie pomiescimy.. mamy mieszkanie na szczescie własnosciowe ale tylko 38 m.. dwa pokoje w tym jeden tak jakby z aneksem kuchennym.. musimy cos wymyśleć :) ale bardzo się cieszymy że sie udało :)

Ostatnia edycja:
Witam nowe mamusie :)

nikola1811, ania// - czytam Was dziewczyny i tak jakbym czytala sama siebie.. radosc pomieszana ze strachem i obawa jak to bedzie i czy wszystko bedzie dobrze. Tez mi sie czas do wizyty dluzy, a mam ja dopiero za 12 dni :(
Poki co, tzreba sie wziac w garsc, odpedzic zle mysli i wierzyc ,ze wszystko bedzie dobrze! musi!

Witam nowe mamusie :)

nikola1811, ania// - czytam Was dziewczyny i tak jakbym czytala sama siebie.. radosc pomieszana ze strachem i obawa jak to bedzie i czy wszystko bedzie dobrze. Tez mi sie czas do wizyty dluzy, a mam ja dopiero za 12 dni :(
Poki co, tzreba sie wziac w garsc, odpedzic zle mysli i wierzyc ,ze wszystko bedzie dobrze! musi!

dokładnie :) ja mam wizytę jutro.. :) 12 dni to cała wieczność więc rozumiem.. ale bedzie dobrze :)

witam,
jestem psychologiem i prowadzę obecnie badania naukowe dotyczące oczekiwań prenatalnych kobiet ciężarnych.
zwracam się z prośba do wszystkich przyszłych mam o pomoc w badaniach. Osoby zainteresowane proszę o wypełnienie ankiety, która znajduje się TU: eBadania.pl - Badania ankietowe online
ankieta jest anonimowa a wyniki zostaną wykorzystane jedynie w celach naukowych.
z góry dziękuję za pomoc

Cześć dziewczyny, na początku chciałam przeprosić za moją nieobecność, wiem że wcześniej udzielałam się więcej, ale kurde jakoś brak czasu. A więc tak zacznę od tego że ...no pojechałam wczoraj na tą rozmowę do Wrocławia, wiem nie jest to praca marzeń ale umowę dostanę... na razie na 5 dni zlecenie a po 5 dniach mi powiedzą czy zostaje na Umowę o pracę czy też nie. Zaczynam od wtorku na rano mam zmianę, to jest czterobrygadówka, ale jakoś przed te 3 miesięce (jak się spiszę przez te 5 dni) popracuję a potem idę na l4. Najważniejsze że coś mi się będzie należeć, tylko dlatego to robię, żebym mogła dzieciom zapewnić nie tylko to co podstawowe, ale żebym czuła się bezpiecznie że nam nie braknie. Autobus mam z miasta bedę musiała dojeżdzac 6 km ale potem może dogadam się z kierowcą bo autobus przejeżdza przez moja wiochę, i może będzie mnie z pod domu zabierał:D

Z Naduskiem lepiej, kaszel tylko został ale na szczęście już nie gorączkuje...to najważniejsze:D

biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

Ja teraz to nawet bym nie wiedziała że w ciązy jestem gdyby nie cholerny ból piersi, tragedia, może nie tyle co mi urosły ale stwardniały...:) a boolą straszliwie....

przepraszam ze nie nadrobię was :[

Hej katka! Widzę że też pracujesz albo pracowałaś w przedszkolu. Ja właśnie jestem w 6 tygodniu ciąży i chciałabym jak najdłużej pracować w przedszkolu, nie wiem też kiedy powiedzieć o tym dyrektorce. Narazie jestem zatrudniona tylko do sierpnia ale pragnęłabym wrócić później do pracy możliwie najszybciej po porodzie. Mój luby ma taką pracę że zostałby z maleństwem na te max 6 godzin.

Zeganm sie z Wami dziewczyny. U kruszynki nie bylo serduszka (7tydzien) i zaczeło sie poronienie. Narazie bez ingerencji leków i zabiegów, lekarz powiedział ze organizm sam powinien sie wyczyscic. Jest mi przykro.....
Mam nadzieje ze jestem ostatnią osobą, która musi odejść z forum!
Powodzenia dziewczyny

Nikolka poronienie w jaki sposob? Moze warto jeszcze poczekac albo wybrac sie do innego lekarza? Zdarza sie, ze serduszka nie widac do 9 tygodnia. Moze u Ciebie byla bardzo pozna owulacja i wszystko sie przesunelo?

reklama
Do góry