reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Dziewczynki zaczelam dzis od poludnia plamic (na brazowo) , glowica od usg pochwowego byla cala brązowa. Brzuch od wczoraj mnie bolal jak na miesiaczke, wiec On sie chyba nie pomylil. Kiedy juz robil mi usg (i powiedzial o kruszynce) stwierdzil ze ja juz powoli sie oczyszczam. Wlasciwie od piatku bardziej bolal mnie brzuch i plecy (myslalam ze to od rozrastajacej sie macicy), a w wekend zauwazylam brak jakichkolwiek ciazowych dolegliwosci, noi te bole od wczoraj! 3majcie sie i mam nadzieje ze limit nieszczesc tutaj sie skanczyl. Zycze Wam jak najlepiej. Pozdrawiam

reklama
nikola w takim razie bardzo mi przykkro.. życze żebyś jak najszybciej zobaczyła kolejne dwie kreseczki :* trzymaj się :*

manianka też nie lubię igieł ale musimy przeżyć to :)

Witam was dziewczyny. U mojej fasolki wszystko w porzadku. Bylam u tesciow i dopiero wrocilam. Jak sie troche ogarne, to opisze w wizytach :-)

Ostatnia edycja:
Witam się po przerwie. To byl bardzo męczący tydzień (mąż w delegacji) no i zaczęłam plamiś w piątek. Dziś się w końcu zdecydowałam pójść do ginekologa i jetst ok- pełne 7 tygodni, serduszko bije, kosmówka i szyjka ok. Mam duphaston 4 razy dziennie bo stwierdziła, że dużo obciążeń i ona by nie ryzykowała ale prawdopodobnie plamienie od zbyt wrażliwej szyjki. Mam się oszczędzać ale mogę chodzić do pracy.

:unsure:witam, mam 30 lat, od 6 lat staram sie o drugie dziecko,( mam juz 11-sto letniego syna z pierwszego malzenstwa) problemy z zajsciem w ciaze przez tragiczne wyniki nasienia, skierowanie na in vitro isi i nagle cud !?!? 29 dc(29 Grudnia) test 2 kreseczki, 30 dc beta 1126, 34 dc 5392 :-) pierwsza wizyta u Ginekologa bedzie w ten piatek tj 24 stycznia.
Przygarniecie kolejnego KROPKA ?? :unsure:

Ostatnia edycja:
reklama
nimfii to weź ty mi powiedz jak robisz z tym wychowawczym i macierzyńskim ??? bo ja zgłupiałam... poczytałam trochę w necie to zasiłek macierzyński będzie normalnie należał się od września (od dnia porodu) i tak zrozumiałam,że będę na dwóch urlopach-macierzyńskim i wychowawczym które są niezależne od siebie, tak?? tzn z mopr-u będą wypłacone za ten wrzesień i październik pieniądze, a oddzielnie zasiłek macierzyński ?. Później wychowawczy się kończy, a macierzyński dalej trwa przez rok lub pół w zależności jak wybiorę. Jak to z tym jest??? bo na początku chciałam pisać o skrócenie urlopu wychowawczego do pracodawcy który przypadałby na dzień poprzedzający dzień porodu (u mnie planowana CC będzie jak wcześniej dziecie nie zechce samo wychodzić:p) i od dnia porodu wskoczyć na macierzyński ale trochę osób mi mówi, że zasiłek macierzyński nic nie ma się do wychowawczego płatnego, a ja nie wiem czy faktycznie tak jest. Na macierzyńskim więcej bym dostała z ZUSu niż co miesiąc dostaję z MOPR-u więc jak musiałabym wybierać który chcę urlop mieć to wolałabym macierzyński rzecz jasna. Miałaś taką sytuacje między pierwszym, a drugim dzieckiem??:> zagmatwałam trochę, mam nadzieję, że zrozumiałaś o co mi chodzi ;p tobie też chyba do listopada będzie należał się wychowawczy, co ??? bo dopiero w listopadzie aktualizację co roku mopr robi :) to mówisz,że już na 3 dziecko pewnie nie załapiesz się na zasiłek ze względu na męża pracę za granicą, tak??

Do góry