reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Animka i Kusiak, żelazo jem, soki również prawie codziennie, do tego szpinaczki, brokuły... a krwi nam przybywa i lekarz mówi, że ważne, że nie ubywa, to będzie ok. Więc tego się trzymam. Animka, powodzeniaa z buraczkami, mi już bokiem wychodzą. Mama kazała mi pić pokrzywę, muszę też spróbować tej herbatki. Wszystko maluch pochłania :-)
Hania, to mama wróci jak będzie komplet i dopiero będzie miała co robić :-) Pamiętaj, że masz trzymać nogi skrzyżowane jak najdłużej :-)

reklama
A wiecie może czy można pić herbatę z kopru włoskiego, bo jakiś czas temu kupiłam w torebkach i było info ze się nie poleca pić w ciąży, a dziś czytałam jakiś artykuł w necie i było ze można pić. Wiec juz nie wiem.

Ale mam dziś dzień.zgagi. Kupiłam alugastrin do picia jest paskudny ale nic mi narazie nie pomógł, noże za mała dawkę wzięłam. Pali mnie strasznie zaraz pójdę wypić szklankę mleka, choc i to na dlugo mi nie pomoże.

Lepiej kierować się tym co na ulotce, a nie netem.

Dziś mam dzień na zdrowe odżywianie - miałam wyrzuty po wszamanej paczce chipsów. Byłam też na warsztatach mamo to ja - ogólnie fajne, ale jak ktoś był na bezpiecznym maluchu może się nudzić.

Kusiak - dużo zdrowia.

Teraz właśnie czytałam ze koper wspomaga laktacje ale najlepiej pić i to w małych ilościach od 3 trymestru i przy karmieniu piersią, a tez nie za dużo bo potem dziecko może mieć kolki.

A może macie jakieś sposoby na wzdęcia, bo mnie męczą okrutnie razem ze zgaga.

Marciątko ja tez mam zawsze wyrzuty sumienia po chipsach zdarzyło mi się zjeść parę razy i zawsze to samo. Ja mogę czekolady nie jeść, ale tak to słone przekąski mogłabym codziennie. Tak że rozumiem :)

W szkole trochę poćwiczyłyśmy i jestem zadowolona może uda mi się w domu poćwiczyć :)
Dziewczyny robiłyście już ten test z glukozą? Słyszałam że niektórym paniom się że tak powiem nie przyjmuje i wraca z powrotem, eh polecacie jakieś triki aby nie było tak źle?

Joani ja zaciskam nogi i przed 15 sierpnia nie rodzę, nie ma mowy :-D

Zrobiłam nieplanowane zakupy dla Panienek, a młody nadal bez spacerówki...

Coś ciężko mi idzie wybranie dla niego czegokolwiek :-p

Nexiss na zgagę polecam zimne mleko i migdały, a na wzdęcia tabletki espumisan czy Ulgix. W ciąży spokojnie można je brać ;-)

Witam Was,
ja tylko na chwilę, chciałam Was przywitać i ucałować z gorącego Zakopanego, raczej Was nie nadrobię...o nie. U mnie wszystko OK, zdrówko, samopoczucie i pogoda dopisuję, wypoczywam go góry brzuchem, no i trochę się dozywiam :-):-):-):-):-):-):-)

Całusy mamuśki :tak:

Ann ja jeszcze nie miałam - idę w piątek i się go nieco obawiam. Z tego co słyszałam pomaga wkropienie cytryny, pod warunkiem, że w laboratorium się na to zgodzą.

Ja w przyszłym tygodniu idę na glukozę drugi raz i na pewno wezmę cytrynę, bo lepiej się wypije to paskudztwo. Najlepiej iść z kimś kto cię zagada i nie będzie sie myślało te 2h o mdłościach i takich tam. Da się przeżyć :-)

reklama
U mnie chyba można cytrynę bo koleżanka polecała zabrać tylko nie wiedziałam po co :) dzięki, na pewno mi się przyda. Ja się boję że nie wytrzymam bo z natury nie lubię bardzo słodkich. Wolałabym zjeść całą cytrynę hehe :)

Do góry