reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Do Włocławka nie mogłam się dodzwonić, ale do Torunia się dodzwoniłam i wygląda to tak:

Kurs zaczęłabym 2 czerwca, teoria trwa tydzień, a potem praktyka cały kurs zamyka się w ciągu 4-5tygodni.
Gdy jest dłużej zwracają kasę więc na pewno pilnują terminów.

Mam troszkę dosyć siedzenia w domu więc może naprawdę powinnam się zdecydować?

Egzamin najwyżej zaliczę po porodzie...

Ann tak ten kurs jest tylko dla osób które praktycznie codziennie mogą zjawiać się w szkole jazdy. Ta babka powiedziała, że praktycznie przez miesiąc codziennie będziemy mieli jakieś zajęcia.

Można też u nich podejść do kursu normalnego trwającego ok trzech miesięcy i cena jest o prawie 400zł niższa. Ale takiego to ja na pewno nie zaliczę.

Nela jest w przedszkolu, Dominika weźmie szwagierka więc czas to ja mam, akurat tego mi nie brakuje niestety:confused2:

Ostatnia edycja:
reklama
To nawet w miare ida im te kursy :)
A można wiedzieć ile teraz takie egzaminy kosztują?
Jak ja zdawalam to placilo sie w granicach 1000-1500zl, ja placilam 1000zl za kurs (nie liczac dodatkowych godzin w innej szkole przed 2 i 3 egzaminem )

hania na pewno ci będzie łatwiej jak będziesz miała prawko, ale jak już się zdecydujesz to ja bym cisnęłam na egzamin przed porodem, bo z tego co się orientuje, to jak upłynie ci zbyt dużo czasu od zakończenia kursu do egzaminu będziesz musiała dokupować dodatkowe jazdy, ale to musisz się już dowiedzieć w swoim ośrodku

Nexiss ten express 1690zł

zwykły 1290 ;-)

Mąż jak robił to mówił, że płacił u siebie 1100zł, ale to dawno bardzo było bo on już stary jest :D:D

No to teraz muszę się dowiedzieć w ośrodku jak to jest z tym egzaminem, biorąc po uwagę zakończenie kursu w lipcu kiedy podeszłabym do niego i wtedy zdecyduję.

Nie powiem chłop mi smaka narobił na łatwiejsze życie, bo jednak czwórka dzieci i ciągnięcie się autobusem to naprawdę wielkie wyzywanie logistyczne :-)
Ale mógł też powiedzieć mi wcześniej, a nie w kwietniu ze swoimi przemyśleniami wyskakuje...

No ale ja miałam tyle problemów z ciążą, że tylko bym go opierniczyła za durne pomysły.

Ostatnia edycja:
Hania cena i tak jest spoko jak na taki przyspieszony bo już od kilku lat są 1200-1500zł za kurs taki normalny wiec chyba warto spróbować jeśli masz czas. Tylko tak jak piszą dziewczyny ciśnij żeby zdać egz przed porodem koniecznie :)

Maltanka z tego co ja kojarze to kurs jest ważny cały czas, tylko jak juz sie podjedzie do egzaminu z teorii to jest on wazny pol roku.

Hania no niezle powiedziane "stary on juz jest" :D heheh moj jak zdawal mial 17 lat teraz ma 31 to dopiero staroc ;D hehehe (by sie obrazil jakby to przeczytal ;) hehe) ale nie wiem ile on placil, ponoc egzaminy byly sto razy latwiejsze niz teraz..

Nexiss mój ma 34 lata :D

Więc dla mnie czas kiedy on zdawał egzamin na prawko to prehistoria :-D

Tak jak piszecie wypytam o wszystko dokładnie, zapytam lekarki i jeżeli uda się egzaminować przed wrześniem to zapiszę się.
Inaczej raczej nie.

Więc dla mnie czas kiedy on zdawał egzamin na prawko to prehistoria :-D

Tak jak piszecie wypytam o wszystko dokładnie, zapytam lekarki i jeżeli uda się egzaminować przed wrześniem to zapiszę się.
Inaczej raczej nie.

No to fakt wygrałaś :-D hehe

No i tak najlepiej, dowiedz się czy możesz, ale wydaje mi się, że będziesz mogła i idź na ten kurs i egzamin :)

reklama
Maltanka z tego co ja kojarze to kurs jest ważny cały czas, tylko jak juz sie podjedzie do egzaminu z teorii to jest on wazny pol roku.

to chyba jest po którymś niezdanym egzaminie, że każą dokupować jazdy, nie pamiętam dokładnie jak to z tym jest

:-D to tak jak mój i też zdawał jak miał 17 lat:-D

Ostatnia edycja:
Do góry