reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Hej dziewczyny :-)
Ania, trzymam kciuki za wizytę i inne wizytujące także :-)
Witam nową mamusię!!!
Hania, normalnie masz jaja kobieto ;-D
Anusiaszymka, cieszę się, że po wizycie wszystko dobrze i maluch zdrowo rośnie :-)
yyy...no i co ja miałam napisać??? intelektualnie jestem zmasakrowana przez tą pogodę, nadaję się tylko do robienia porządków.
Co do odwiedzin to ja jestem bardzo towarzyska i nie lubię przebywać sama więc pewnie się ucieszę, jak mnie rodzina odwiedzi. W moim szpitalu nie ma wizyt na sali więc trzeba śmigać na korytarz. Ale kto to wie jak ja się będę czuła... doświadczenia nie mam :-)
A dzisiaj mam już jedną wizytę teściowej za sobą. Zjedliśmy galaretkę z truskawkami i teraz myślę o obiadku, a mam zapiekankę warzywną więc zaraz odgrzewam :-)
mówiłam już, że pogoda do bani??? naprawdę jest do bani....
Pozdrawiam i powodzenia!!! :-)

reklama
Dobra dziewczyny mama zaraz będzie i podwiezie mnie do ośrodka. Zobaczymy co tam uda się załatwić.

Anusia super, że na wizycie ok i szkoda że maleństwo nie dało 100% pewności ;-)

Koko żeby mi tylko te "jaja" na zawsze nie zostały :-D:-D:-D bo co mąż ze mną po porodzie zrobi :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

witam sie na szybciutko :-)
wyjezdzamy kolo 21 :) po kolacji i cieplej herbatce.
Spakowana jestem ja częsciowo, część rzeczy jeszcze wilgotnych :/ muffinki się pieką, zaraz wrzucam kurczaki na droge. Bulion do sloiczkow prawie gotowy.
Zabieram sie za pakowanie Oli... ale z malym pomocnikiem jest smiesznie bo albo wszystko wyciaga z torby, albo wklada nie to co trzeba np. skarbety meza do mojej torby :D
Odezwe sie wieczorkiem!
milego dnia dziewczyny

ania// udanej wizyty :)
wesolutka a wiec tuż tuż do wakacji więc bawcie się dobrze :)
Przestało padać i jest nawet trochę słońca jeah :)

Zapisałam się, zapłaciłam zaliczkę i tak we wtorek mamy spotkanie organizacyjne, będzie lekarz by badania zrobić.

W czwartek zaczynamy kurs i tak do przyszłego piątku będziemy mieli zajęcia po 4godziny dwa razy po 5.

W sobotę jakiś test, a potem od poniedziałku zaczynamy 10dni jazdy po 3h i koniec kursu....

A moja mama powiedziała, że jak tylko zdam egzamin to ona przelewa mi euro na konto bym miała dla siebie i maluchów auto :-p:-p:-p

To ci agentka z tej Hani :-) podziwiam, bo ja teraz nie dałabym rady.
Panowie nie potrafią robić kilku rzeczy na raz. Mój mąż jak robi np. sos, to w tym czasie nie wstawi np wody an makaron, bo to już za dużo- wszystko po kolei ma być. A kobieta, to pranie wstawione, ziemniaki się obierają, jeszcze przez telefon potrafi gadać i przez okno patrzeć czy dzieci latają :-) dobrze tylko, że mój z myśleniem tak nie ma, że naapisać trzeba co ma pytać, sam wie o co pytać i nawet za dużo pytań zada. Podziwiam też jego, że patrząc jak z dzieciakami siostry jesteśmy, to jetst w stanie przewidzieć co dziecko może durnego wykombinować i w pogotowiu czeka. Ta cecha to jakaś raczej babska, ale w naszym przypadku nie mam nic przeciw :-)

Mój też potrafi odgadnąć pomysły gwiazdy i młodego :rofl2:
A ja się śmieje, że to dlatego bo jest na tym samym poziomie intelektualnym co i oni :-p:-p:-p

A tak w ogóle to mój chłop jest bardzo zaradny. On wszędzie sobie poradzi i ze wszystkim.

Zawsze imponowali mi dużo starsi faceci, więc jestem sobie wdzięczna że tak wybrałam i mimo wszystko się nie rozczarowałam ;-)

Jedyne czego się obawiam to kryzysu wieku średniego, bo u mojego ojca dość ciężko się on objawiał :crazy:

Nie przejmuj się - to zależy jak się dziecko ułożyło. Zresztą na tym etapie ciąży jeszcze kopniaki nie są jakieś szalone :)

reklama
Amaliee, nie martw się :-) u mnie też dzidzia raz szaleje a raz stoicki spokój. Przedwczoraj szalał a wczoraj i dziś spokojny, może pogoda tak na niego wpływa...

Dziewczyny, macie jakiś pomysł co zrobić z truskawkami??? dostałam sporo od teścia i chciałabym jakiś deserek, ale galaretka już była, sałatka owocowa także a za wielu składników w domu nie mam, żeby jakieś ciacho upichcić, a do sklepu daleko, ja nieumalowana, deszcz pada i auto w garażu ;-D pomóżcie :-)

Do góry