reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Ann tak niestety, u nas trzeba było 2 takie pytania odbębnić, na szczęście mamy już to za sobą :)
tak myślałąm, ja też to mam przed sobą i zastanawiam się jak to wyjdzie bo jest kilka poradni, dwie przyjmują tylko swoich parafian :baffled: a jedna przymuje jeden dzien w tygodniu eh, a mój narzeczony raczej się nie wstrzeli w ten dzień, także będę musiała coś wymyślić.

Witajcie

Ja dzisiaj mam wizytę na 18 i się trochę stresuję.
Pogoda w kratkę, rano kropiło, potem wyszło słońce, a teraz niby nie pada, ale raz chmury raz słońce, oby nie padało do 16, bo jednego zawiozłam do przedszkola samochodem, a drugi pojechał do pracy rowerem. No i muszę się dostać jeszcze do lekarza prawie na drugi koniec miasta, a u nas tylko pokropi deszcz to zarz korki, bo ludzie nie umieją jeździć.

Widzę, że piszecie o koszulach do szpitala. Ja miałam dwie, jedną kupiłam na ramiączkach jakąs zwykłą nawet nie do karmienia, a drugą taką niby specjalną do karmienia z krótkim rękawem i ta na ramiączkach się sprawdziła rewelacyjnie, a ta druga beznadziejna.

A ja się zastanawiałam, czy po cc też są te odchody połogowe, czy oczyszczają i nie ma?:sorry2::zawstydzona/y:

Elleni u nas też po CC sprawdzali podpaskę i naciskali ma brzuch.
A w dniu wypisu do domu miałam badanie na fotelu :-)

Ania// ja już normalnie z kieliszkami czekam :-D

Miłego dnia drogie Panie!!

Maltanka ja normalnie miałam jakby @ po cięciu trwała 8 czy 10dni :-)

nexiss, dla mnie te nauki i poradnie przedmalzenskie to jest jakas prehistoria ;) my bylismy po slubie cywilnym zanim zdecydowalismy sie na koscielny i trafilismy na spoko babke, ktora spytala tylko gdzie mieszkamy, czy pracujemy i podpila nam 3 pieczatki.

Alicja, na pewno traficie na rownie fajne przedszkole!

kciuki za wizytujace

Hania, nawet ja czekam na tego szampana, tylko nie schladzaj za bardzo - pamietaj o moim chorym gardle :D

mam nadzieje ze w piatekw wnocy pogoda bedzie nieco ciekawsza, bo nie bedzie sie milo jechalo 15 godzin w deszczu :(

chwila nieuwagi i dziecko wlasnie zalaczylo pralke - bez wsadu! :p

Ja dzis postawilam na szybki obiadek - ziemniaki sie gotuja, udka kurczakowe sie dusza w garze, jeszcze mizerie pokroje i bedzie pysznie :)

Wesolutka ale na gardło to zimne dobre :-) :-)

U nas lekarz lody jeść nakazuje :-D
Więc chłodne bąbelki też nie zaszkodzą :-D

A z resztą z nami byś się nie napiła? ;-)
Szalejemy z chłodnym kieliszkiem mamuśki bez zażaleń :-D

Jesteście kochane, dzięki :*

JA już głupieję dzisiaj.. kurcze położna sie nie odzywa i ma wyłączony telefon ;/

u nas nauki przedmałżeńskie wyglądały fajnie chwile posłuchaliśmy protokół wypisywaliśmy razem..:) a zwykle wypraszają jednego a drugi odpowiada i takie tam :) w poradni rodzinnej jak kobieta się dowiedziała że mamy dziecko i jesteśmy po przejściach to za dużo nie gadała :) dwa spotkania po ok 30 minut i wszystko było załatwione z kościołem hehe :)

Maltanka dopiero teraz doczytałam więc za wizytę &&&& zaciskam :-)

Cholera coraz ciężej mi się te kieliszki trzyma :-D
Ania// pogoń te położną bo ona tu wszystkie wrześniówki stresuje ;-)

Wesolutka dla mnie to te spotkania to też taki pic na wodę, nikt z rodziny czy znajomych nie korzysta z tych metod co oni mówią i wogóle, no ale jak trzeba to przejść aby dostać papierek, mus to mus. Na szczęście już mamy to z głowy.
Ania u nas nie było przez ten czas widać zbytnio brzucha, teraz myślałam, wczoraj że zauważy ale albo nie widział albo nic nie gadał, nic mu nie gadałam bo nie wiadomo jakby zareagował. Ale teraz to już spokój :)

reklama
dziewczynki wpadam tylko na chwilę. od wczoraj okropny ból głowy, ledwo oczy otwieram :-( chciałam sprawdzić, czy juz czasem nie balujecie beze mnie z tym szampanem ani, ale widze,że niestety jeszcze wyników nie ma :-( Aniu myslę o Was i kciuków nie odpuszczam, chociaż wierzę,że dziś wszystkietu będziemy świetować zdrowie Waszego maluszka. no i ten szampan zmrożony :p ja poproszę dwa kieliszki, jak ma mi tak łeb pękać, to niech przynajmniej wiem od czgo.
Postaram sie Was pocyztać pozniej, tylko niech już przestanie mi tak pulsowac, bo oszaleję :baffled: za wizytujące kciuki zaciskam i wszystkim miłego dnia życzę!

Do góry