reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

O dziewczyny już wczoraj miałam wam opowiedzieć jak mnie wczoraj wścibska sąsiadka zirytowała.

Wychodzimy Arturem i dzieciakami rano by odwieźć maluchy do mojej mamy i jechać do Bydgoszczy. I sąsiadka wraca z psem ze spaceru widzi mnie i mówi, a Pani znowu w ciąży w tych czasach...

Ja nie komentuje. A ona ciągnie dalej: - A wie Pani co się urodzi?
Nie lubię babska i odpowiadam tak samo głupio jak ona pyta.
- dziecko.

Ona na mnie oczy jak pięć złoty i mówi: - a słyszałam, że bliźniaki.

A mąż na to: - to widocznie pani nie doinformowana bo my na trojaczki czekamy.

Babka podjarana poszła jak zmyta by nowe ploty puścić w obieg :-/

Ludzie są beznadziejni.

reklama
ja juz nie mam siły.... teraz dostałam smsa że wynik bedzie jutro po 9... k***a:wściekła/y: ja sie pytam co ja mam zrobić?? oni sobie ze mnie jaja robią? nasze dziecko ja nie będzie miało wady genetycznej to urodzi się z wrodzoną nerwicą...

Ania może rzecznik praw pacjenta? A nie pianista czy probowałaś przez swojego lekarza? Ewentualnie jacyś znajomi którzy kogoś znają i czymś mogą postraszyć? Bo kurczę jakieś oficjalne pisma to może zadziałają ale pewnie za jakiś miesiąc....

a_nka dobrze powiedziałaś tej sąsiadce hihi :-)
ania// wiesz mój ksiądz mówił, że on zawsze daje wybór parom jak chcieliby odpowiadać przy tym protokole i zazwyczaj wszyscy chcą razem, a zdarzyło mu się, że jedna para chciała osobno. No i padło pytanie kto chce tego ślubu? a gość na to -no w sumie to teściowie bo ja to chyba nie chcę. Rany co ci ludzie wymyślają :tak:
a co do wyników to chyba już zostaje tylko modlitwa, bo chyba nie mają tam wstydu i nic na nich nie podziała. eh

Kara nie wiem... mój lekarz już też próbował... nic nie zdziałał.. położna dzwoniła to powiedzieli jej że sory no ale będzie jutro... napisała mi smsa o tym bo juz sama nie wie co ma mi mówić.. przed chwilą zadzwoniłam z chaja.. jedno co udało się wypytać to czy wg idzie do przodu i że wyjdzie to... koszmarr..
Dzwoniłam do M to powiedział że narazie mam nic nie robić.. w piatek mamy II prenatalne i stwierdził że skończy się na tym że tam się dowiemy dopiero co i jak.. a po badaiach i wszystkim wezwiemy kierownika..

Ania// wszędzie gdzie czytałam dziewczyny dostawały już info o cząstkowych wynikach. Czy u cb nie mogą Ci nic powiedzieć? A co gdy tfuu tfuu maluch byłby chory? Lekarze nie chcą terminacji przeprowadzać po 22tygodniu.

I co wtedy labolatorium będzie Ci płacić odszkodowanie czy łożyć na chore dziecko?

Dla mnie to aż nieprawdopodobne nawet jak na Pl.

Życzę Wam dużo siły :*

Anusia, mnie dzisiaj też coś głowa męczy i nie odpuszcza, chyba skończy się na tabletce. Nalatałam się trochę po mieście i najlepsze co mnie spotkało, to że kupiłam parę ciuszków z metkami za 1 i 3 zł :-) po prostu uwierzyć nie mogłam w cenę. Nowy lumpo-outlet otworzyli i część jest używana a część z metkami. Wszystko ładnie wyprałam i jak wyschnie wrzucę fotę. Przecież to się do sklepu normalnego nie opłaca iść. Mam nadzieję,że co tydzień będą mieli takie fajowe sztuki, to się(w sumie młodego) obkupię ;-)Pewnie cena będzie większa, bo to taka powitalna, ale i tak taniej.
Ania, cały czas trzymam kciuki.Wasze nerwy muszą być tylko pozytywnie wynagrodzone.

Cześć dziewczynki :happy2:

Byłam dzisiaj na USG II trymestru i wyszło mi, że lewa tętnica maciczna jest nieprawidłowa, a opór podwyższony :-( może któraś z Was ma stwierdzoną taką nieprawidłowość? Mój lekarz powiedział, że jeszcze za trzy tygodnie to sprawdzi, ale boję się, że to coś groźnego :-(
Niby z dzidziusiem wszystko w porządku, ale panikuję bardzo z powodu tej tętnicy...

reklama
Tynusia, nie mam pojęcia co to jest, nie miałam takiego badania (chyba). A to jest tętnica pępowinowa?
To lekarz nie wytłumaczył ci co to znaczy i czy masz się martwić?Bo te 3 tyg. oszaleć idzie.

Do góry