reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Coś czuję, że cyrk będzie z tymi stanikami. Ania, dzięki za podpowiedzi, uśmiałam się tym rozmiarem "f :-) iem wiem, są też i mniejsze. Nie wiadomo co to kupić, jak piszecie, że zastoje mogą być0 to może sportowe się sprawdzą w większym rozmiarze, żeby nie był zbyt przylegający. To chyba będzie moja najgorsza zmora- poród jakoś przeżyję, bo nie jeden zabieg w życiu przeszłam i się wylizałam szybko.... ale te staniki... koszmar.
Co do koszul, to słyszałam, że 2 to mało, średnio 3 i też zależy, czy w szpitalu dają swoje, trzeba zapytać.

reklama
Ania ładne ;)
Joani mogłabys sie zdziwić z tym rozmiarem f ;) tak jak i ja i mój P zrobiliśmy wielkie oczy i pamietam ze jechaliśmy do drugiego sklepu z brafitingiem i sie potwierdziło ;)
Joani dobrze kojarzę ze bywasz w Poznaniu bo w centrum jest świetny sklep koło podgornej z dużym wyborem ;)

nie ma sprawy :)
ja miałam do karmienia normalny stanik nie za sztywny nie szmatkowaty takżeby ładnie pierś utrzymywał ale żeby łatwo szło nakarmić :)
i teraz też mam zamiar taki mieć :) bo jak szmatkowy sobie założe to kiepsko wyglądam..

Co do koszul ja miałam 3 w jednej chodziłam 3 dni ze skurczami jedą miałam na porodowkę i jedną na po wszystkim :) i powiem wam że moja koszula w ktorej rodziłam wcale nie była pokrwawiona ani nic tak położne dbały o nią że aż w szoku byłam :) ubrudziła się lekko jak małą na piersi położyli pod koszulę :)

Ania// to widzę, że poród też Cię ładnie wymęczył :-)

Trzt dni ze skurczami.... Brrrr

Candy ja mam polarka, kupowany prawie na samym początku, o prawie 2 rozmiary większy na zaś i teraz już trochę maławy jest, także mam nadzieję, że ciepełko szybko przyjdzie :)

Koszule to ja mam 3 obecnie, 1 zwykła długa i 2 do karmienia. Myślę, że na spokojnie styknie.

Dzięki dziewczyny, no to muszę się rozejrzeć za tymi koszulami. Dobrej nocki Wam życzę:tak:

O widzisz Emka, dobrze wiedzieć :-) któraś z was rodziła już we wrześniu- koszule mają być z krótkim czy długim rękawem ?

reklama
joani ja rodziłam w kwietniu więc pogodowo zwykle kwiecień zimniejszy niż wrzesień, a koszulę miałam z kr rękawem ;) myślę, że w szpitalach jest naprawdę ciepło, nie ma co kupować z długim rękawem tym bardziej, że tu hormony szaleją, tu jakieś wenflony poprzyklejane na ręce więc będzie tobie zacznie wygodniej w krótkiej. U mnie jedna koszula starczyła.
Ja to w ogóle się zastanawiam czy nie wziąć takiej piżamy ze spodenkami i koszulką na ramiączkach. Po cc z synem nawet nie krwawiłam w szpitalu, dopiero w domu, a że koszul nie nawidzę (!) to myślę intensywnie nad takim rozwiązaniem. Mam nadzieję, że mnie w tych spodenkach nie pogonią :-p:rofl2:

Do góry