reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Joani ja też miałam masaż szyjki i normalnie pełen "relaks" po godzinie masażu z centymetra rozwarcia miałam 5-6 :-D a i tak dupa blada z tego wyszła :-)

U mnie rozmiar piersi to D/E może dziewczynki uda mi się karmić tak jak młodego :-)
A tak w ogóle marudy to ja wolałabym mieć małe piersi niż takie " doniczki" jak mam. Wiecie jak to ciężko sie dźwiga :-D

Ostatnia edycja:
reklama
No ale lepiej miec ładne duże niz nie miec wcale ;) albo bardzo małe...
Ja jestem w takiej sytuacji ;) ale na szczęście w ciazy sie ładnie napełnily wiec sa teraz średnie i bardzo jędrne i kształte i jakby takie zostały to byłabym mega zadowolona zreszta mój tez ;) bo tak jak zawsze mi powtarzał ze mam ładne piersi moze malutkie ale jędrne i kształtne tak teraz nie moze sie napatrzec na nie ;) a mi sie to tez podoba :)

Joani też miałam nadzieję, że moje o jakieś 2 rozmiary będą większe, a tu tyko sutki sterczą, no i trochę jakby pełniejsze są. Zobaczyłam, że w sklepie przecena Triumpha karmiących, ale w jedną miseczkę to chyba bym 2 piersi schowała:-D

Koko to jutro razem wizytujemy:tak: też się zachwyciłam tymi stanikami z lidla w pierwszej chwili, a na rozmiarach mina mi zrzedła:szok:

Maddlena sukienka świetnie leży!

Karolaols witaj, gratulacje synka! Niech się zdrowo rozwija.

nexiss Maluszek już niedługo na pewno nagrodzi Twoje cierpliwe oczekiwanie i zaskoczy Cię kopniaczkiem, tego Ci życzę:tak:

ania// dzień się rzeczywiście miło zaczął i miło upłynął, jeśli można powiedzieć, że dzień w pracy jest miły;-)

hehe tez dołączam do malych biustow :) Aczkolwiek teraz mam pelne b, a przy karmieniu mialam C. Ale jak przestalam karmic to chyba byly mniejsze jak przed ciaza ;))))

wydaje mi się że Karoli chodziło o całokształt badania.. badanie serduszka mierzenie nóżek noska i wszystkich innych narządów.. rzadko się zdarza że dziecko z ZD jest całkowicie zdrowe na usg. zwykle cos się pokazuje.

Dziewczyny ja jednak też wolała bym chyba małe niż nosić te moje dniczki jak to ładnie A_nka ujeła :D Mój rozmiar to E/F także ciężko hehe
a tym że siara nie leci nie ma co się przejmować :) powinno się zacząć chwilę przed porodem albo już po porodzie :) także bez stresu dziewczynki :)

Bigbi to dobrze :)

Jak się cieszę, że nie jestem z tym sama :-) mogliby nas na jedną porodów kę dać, wtedy nie miałabym stresika, że koleżanka obok big cyca wyjmie a u mnie pielęgniarka szukać będzie i nie znajdzie haha Powiem szczerze, że w takich sytuacjach jest to stresujące. ..a o plaży nie wspomnę.No to sobie ponarzekalam... jeśli będzie któraś widziala staniki do karmienia z usztywniaczem, podzieli się tu znami :-)

Ale to nie chodzi o sama miseczkę ja całe życie Nosilam 75a lub małe b, a jak mnie powierzyly dziewczyny w tych specjalnych sklepach to wyszło mi 65f, a biust mam na prawde mały. Dlatego teraz tez chce sie udać do takiego sklepu zeby mnie wymierzyły i dali dobry rozmiar a potem moge z neta zamawiać na intymna pl maja tez sexi bieliznę dla mam;)

A tak w ogóle to na czym polega taki masaż ? To trzeba wcześniej Zglosic?

i znowu mam problemy z nadrobieniem Was

ale rozumiem że wszystko wporządku

co do golenia tam na dole
to robię to maszynką co kilka dni
nogi depilatorem (dziś robiłam i na miesiąc mam z głowy)

najgorzej było pedicure zrobić bo już brzuszek przeszkadza

Emka tylko tak naprawdę ciężko o ładne i duże piersi :-/

Ja smaruję się przeróżnymi mazidłami od czasów nastolatki, a kształt piersi mam fatalny. Nie mówiąc już o tym, że jędrne to one nie były nawet jak miałam te naście lat :-(

Ja obstawiam małe i takie też bym chciała :-)

To i ja pomarudziłam :-D

Edit:
Masaż szyjki macicy polega na masażu jej przez lekarza :-D
Ma to na celu powiększyć lub wywołać rozwarcie, skurcze a tym samym przyśpieszyć akcję porodową :-D
W Polsce położna też może zrobić, ale niektórzy lekarze na wizytach przeterminowane ciężarówki też "masują" co by dziecka w końcu się doczekały ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Emka jak by Ci tu ladnie to opisac... No wsadzaja palce do srodka az do samej szyjki i ja masuja :D to pomaga przyspieszyc rozwarcie i u mnie robi sie w okolicach wyznaczonego dnia porodu, moze to zrobic polozna. A w Polsce to nie wiem :)

Do góry