reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
o właśnie! odwieczny problem z body, które są wyciete tak, ze pół klatki piersiowej dziecka jest na wierzchu. Polecam bodziaki z zapięciem na ramionach :-)

o własnie ja też:tak:

moje połówkowe już w czwartej , jak ja się nie mogę doczekać !!! :-D

mnie czeka w środę i się stresować zaczynam

Co do zakupów, to my dziś byliśmy w Smyku bo tak mnie coś naszło :-) no i kupiliśmy na stoisku z przecenami niebieskie body 56 za 15 zł (bardzo miłe w dotyku, na jakości jeszcze się nie znam) i komplet jesienny 62 za 35 zł (polarowe spodenki, bluzeczka i polarowa czapeczka) słodziaśne :-D

o może wyciągnę dzisiaj męża do Smyka

mi się tez raz zdarzyło, że w sklepie w kasie kasjerka wystawiła tabliczkę, że kasa zamknięta, a obok była kolejka, zobaczyła, że podeszłam i kazała mi podejść jeszcze do niej.

Ale debil ze mnie dziewczyny! Pieke ciasto, wlasnie siedzi w piekarniku no wyglada pieknie ale.... Nie dodalam cukru!!!! Eh ta ciaza...

:-D bywa, będzie dietetycznie

Ja oglądałam coś takiego Ala i As - pościel 3el SERCA 90x120 (4198644232) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Nie chcę nic za bardzo wzorzystego, właśnie coś tego typu szukam, jeden kolor, niebieski lub zielony, ew. biały (pod kolor ścian) z jakąś aplikacją właśnie.

fajna ta poście, te w paseczki są przesłodkie

Maddlena a to sprawdzona pościel? też muszę jakąś kupić i chciałabym, żebyście poleciły jaką macie i nic się z nią nie dzieje :-)

no właśnie ja też szukam, słyszałam bardzo dobre opinie o tej Feretti, rożka używałam był rewelacyjny, ale się jeszcze rozglądam

Choco ja mam legitymacje ZHDK i z niej może raz korzystałam aby taniej antybiotyk kupić ale to już dawno, z wejściem do lekarza poza kolejnością nie miałabym odwagi (czyt. z poprzedniego mojego posta, babcia z laską :-p).

Kusiak heh nieźle, ale można tak jak pisze Maddlena :)

Kusiak :D:D:D tez tak kiedys zrobilam! ale usmialam sie hehe

Jestesmy po kontroli, Ola prawie zdrowa, wg lekarki antybiotyk byl niepotrzebny... ale ze jestesmy w polowie, to mamy kontynuowac...

Dziewczyny, jakie leki zabrały byscie na urlop za granica dla maluchow? Lekarka powiedziala ze na taki wyjazd najwazniejsze wziac leki przeciwgoraczkowe, czyli wezmiemy paracetamol i nurofen, coś na oparzenia, penthanol w piance, wode morska do toalety nosa, smecte na biegunki, cos na uczulenie czyli zyrtec, i syrop przeciwkaszlowy.
Chcemy wziąć jeszcze nebulizator + ampulki wody morskiej i koncowke do odkurzacza "katarek".
Co jeszcze?

Dziewczynki miałyście już badania II trymestru? W sensie USG?
Ja idę w środę i jestem ciekawa bardzo co mnie czeka :)

Wesolutka ja jestem przewrażliwiona ogolnie zawsze biore więcej niż potrzeba. nie zapomnij termometra woda morska do noska czegoś na komary bdb jest pianka bross dla dzieci krem na słońce i ja zawsze mam octanisept na wszelki wypadek przy upadku albo coś i plastry. na wszelki wypadek orsalit, właśnie smekte. jakiś aviomarin?? nigdy jeszcze nie dawałam ale wy samolotem nie? jak coś jeszcze przyjdzie mi do głowy to napiszę :)
no i leki ktore mała musi brać oczywiście :D

Ostatnia edycja:
Jestem po kosmetyczce :-) siedziałam 1,5h a wizyta niezwykle przyjemna bo chodzę do Pani co ma termin na początek sierpnia więc jest o czym rozmawiać :tak: buzia gładziutka, trochę zaczerwienień bo Pani nieźle "cisnęła" hihi, ale za kilka dni ja się wygoi to ma być ładnie zobaczymy czy warto było, choć nie wątpię że tak :-)

co do ciasta to może jakiś słodki dżemik lub owce na wierzch :-)

Nie bylo tak zle z ciastem jednak :D mialo powidla w sobie wiec to je jakos oslodzilo :D

Wesolutka nie doradze Ci. Jak jedziemy z dziecmi zagranice to tylko do Polski wiec nic nie bierzemy ze soba. Ale jak zapytalas to tylko przyszlo mi do glowy przeciwgoraczkowe i na odwodnienie cos. Naprawde nie wiem co mozna jeszcze....

Tynusia chyba juz polowa z Nas miala :) na wizytowym watku znajdziesz wiecej info.

reklama
O, matko!
W koncu nadrobilam:szok:

Ja dzis juz po pracy....pieke pieczen na obiadokolacje ;-)

Wczoraj bylismy z dzieciakami na basenie...super bylo, choc ludzi masa...
U nas pogoda od zeszlego czwartku - raz slonce, raz deszcz...ale podobno jeszcze jutro tak, od srody ocieplenie i slonko :-)

Jutro jedziemy z mezem na polowkowe usg....mam nadzieje,ze dzieciaczek sie pokaze ;-)

Co do ubranek - to z dosw. powiem,ze warto miec pare mniejszych na 56cm, ale rzeczywiscie dzieci najdluzej nosza 62 i 68....
Moi oboje 54 i 55cm dlugosci i te na 62 wprawdzie za duze byly, ale z kolei w tych mniejszych nie pochodzili za dlugo....

anusiaszymka pociesze Cie, ze kolejne dzieci 'zwykle' rodza sie z podobna masa lub wieksze (o ile wszystko jest w porzadku i w terminie)....moja Ola 3700, Filip 4100, to boje sie pomyslec, ile bedzie wazyc trzecie ;-) Ale z drugiej strony - wbrew pozorom - Ole rodzilam 18h od odejscia wod, a Filipa w 2.5h od skurczy, ktore mnie w nocy obudzily (po pol godzinie lezenia w lozku zorientowalam sie,ze mam je co 5min, wiec pojechalismy do szpitala, a 2h pozniej Filip sie urodzil (samego parcia to moze 5-10min.) ;-)

Do góry