reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Dziewczynki dziekuję za słowa otuchy, naprawdę jesteście mnie w stanie podnieść na duchu;-)

Ja narazie czuje sie dobrze, dzisiaj byłam zrobić jedynie morfologię i wymaz krwi, potem w południe mam konsultacje. Badań na przeciwciała nie zalecano mi zrobić, bo niby może jeszcze nic nie wyjść (*wynik za 3 tyg, koszt 220 zł.:szok:). W tym czasie wszystko sie okaże. Ja każdego ranka budzę się z nadzieją, że wszystko jest ok. i narazie nie. Zyję jak na szpilkach, ale moja wiara jest coraz większa, że wszystko będzie dobrze, musi być, nie wyobrażam sobie inaczej, ale to oczekiwanie jest straszne.
W sobote jedziemy na urlop, mam nadzieję że będzie udany.
Małemu już wysypkaa schodzi, teraz się przeniosła na nogi, buzia już ok.

Dużo zdrówka dla wszystkich mamuś.

Ania bardzo ci współczuje, ale wierzę że wszystko będzie u Was dobrze.

Hania ty sie tez nie zamartwiaj, wszystko musi skończyć się szczęśliwie.

Pozdrawiam Was!

reklama
Dooda i tak trzymaj, nie załamuj się, bo na pewno będzie dobrze;-)

joani te F&F to te z Tesco tak? ja właśnie szperam po allegro i z tego co widzę to te Klucze są sporo tańsze niż w sklepie

no niestety jak sobie nie wywalczysz to nie masz, a ludzie w większości przypadków udają, że nie widzą, a już najbardziej mnie denerwują kolejki w sklepach do kas z pierszeństwem:angry: najwięcej tak stoi ciężarnych facetów zazwyczaj:angry:
ja kiedyś poszłam z mężam do sklepu za ubraniami co C&A bodajże, a że niedawno otworzyli to były kolejki duże, nabrałam trochę rzeczy, ale kolajka jak ch... więc tutaj można skorzystać z pierszeństwa dla kobiet w ciąży, wiecie co mi powiedziała, że nie:szok: więc rzuciałm im wszystko niech sobie porozkładają i wyszliśmy, żebym miała przepłacić więcej tam nie pójdę:no:

j

Maddlen wizyty u dentysty nie zazdroszczę.. ja odłożyłam na po porodzie :D
Nie było tak strasznie. A ja celowo poszłam teraz, w ciąży. Nic mnie nie bolało, ale okazało się, że mam jedną dziurkę i dzisiaj jeszcze coś tam wypatrzyła w jedynce. Ale właśnie dlatego w ciąży, bo wtedy na NFZ zakładają tylko białe plomby na wszystkie zęby. Bo tak normalnie to od 5 daja te srebrne. A moja dentystka jest z tych raczej delikatnych, więc spoko. Przy niej pozbyłam się lęku przed dentystom i w miarę spokojnie siadam na fotel. Ale za to Frankowi coś nie pasowało, bo strasznie się wiercił.

Dziewczyny ja na zawał zejdę zaraz.. właśnie dzwoniła mi położna i powiedziała że nie da rady zbadać całego kariotypu .. i na koszt kliniki robią fisha .. wynik w środę..
No to już są jakieś kpiny... Oby ta środa była już ostatecznym terminem...

A teraz ja z taką ciekawostką.. Czekam na dermatologa, przyszlam przed chwila, a przyjmuje od 14.. Ludzi czeka juz z 15 osob.. No i nikt nie jest laskaw mnie przepuscic.. Bo wiecie, nie widac ze jestem w ciazy.. 3 godziny albo wiecej to ja nie wytrzymam, a tu jeszcze tak goraco..

Wiecie, w takich sytuacjach trace nadzieje w ludzi..
No niestety, ludzie są na takie przypadki ślepi...
Chociaż mi już się zdarzyło. że przepuszczono mnie w sklepie w kolejce.
Ale dziewczyny maję rację. Wal prosto do lekarza i niech on zdecyduje,czy cię przyjmie poza kolejnością, czy nie. Powiedz ludziom że chcesz o coś zapytac i wchodź.

Ania//, wesolutka Sliczne te wasze córeczki...Słodzizny małe...
Dooda nic się nie martw, trzymamy kciuki, żeby nic się nie wydarzyło.

Byłam dzisiaj w dziecięcym pooglądać komplety pościeli. Podobały mi się na allegro, ale chyba jednak kupię w sklepie.
Też muszę zrobić listę, czego mi potrzeba, bo czas ucieka, nie długo III trymestr, a potem już poleci..

Dziś na obiad kurczak...

To prawda teraz wszędzie znieczulica. Jak się dobrze czujesz to spoko można chwilę poczekać, ale czasami jest ciężko.

Tak te z Tesco to F&F

maddlena jaką pościel widziałaś? ja też się rozglądam, przy Hubercie miałam jakąś zwykłą pościel, nie była zła, ale miałam pożyczony rożek Feretti - rewelacja, bo nasz się okazało był jakiś za sztywny, i zastanawiam się nad pościelą z tej firmy, ale do tanich to one nie należa i tak nie wiem czy warto przepłacać:sorry:

Ja całkiem niedawno wsiadam do autobusu, wszystkie miejsca zajęte prócz jednego, nad nim stoi babka, gapi się na to miejsce, autobus rusza, ta stoi, nie korzysta więc ja to zrobię, podchodzę i grzecznie pytam czy pani siada? a ta usiadła bez gadania :eek: no fajna jest nie powiem..
Kiedyś mi inna ustąpić chciała bo widziała brzuszek.
Postanowiłam, że teraz nie będę się żadnej pytać czy siada czy nie. Ja wsiadam, zmęczona, duszno jak nie wiem, polar rozpiełam i sterczy mój brzuch, żaden za przeproszeniem "moher" lub inna osoba nie wstał nie ustąpił, a po co? przecież oni całe dnie wysiadują w kolejkach u lekarzy na opowiadanie pierdół, a potem wracają wielce zmęczeni niewiadomo czym.
Moja siostra jak była w ciąży to jakaś babka na nią z mordą, że młoda to ma ustąpić choć widziała, że jest w ciąży, ale moja sis to też się potrafi odezwać i nie ustąpiła.

Z przywileju kolejek u lekarzy nie korzystam bo wiem, że taka babcia to by mnie laską zatukła, że wchodzę przed nią.
Z marketach są czasem kolejki z pierwszeństwem, ale tam też ciężko się dopchać, a jak mam wysłuchiwać lub te spojrzenia znosić to sobie daruje.

Cóż ale tacy są ludzie...

No z tymi ciuszkami to nie latwo jak to pierwszy dzidzius. Po pierwszym ma sie jakies pojecie i tez sie wie jakie mniej wiecej rodzi dzieci. Moi chlopcy jak juz pisalam to kruszyny byly bo i nie dludzy i nie grubi takze wiem ze moja mala tez sie raczej w tych wymiarach urodzi :) no ale to znaczy ze ja musze miec i na 54 i na 56 i na 62 :p co mnie tam cieszy bo lubie to malutkie ciuszki kupowac :D ale mysle ze jak sie nie wie to tym bardziej lepiej jest kupic uzywane bo wtedy tanio i nie szkoda jak sie nie uzyje lub malo uzyje :)

nexiss niestety to wszystko co piszesz prawda, aż smutno jak się pomyśli.

a jeśli chodzi o dentystę to też idę pod koniec maja, wybieram się od dawna. Czytałam artykuł, że w ciąży jest dużo więcej zabiegów a nawet znieczulenie refundowane przez NFZ :) więc warto skorzystać.

maltanka, ewa klucze to bardzo dobra firma. Nic sie z tymi ubrankami nie dzieje, a my dostalismy po dwojce dzieci.
co do ubranek, to w smyku i c and a będą niebawem wyprzedaże 70% i wtedy body i pajace wychodza taniutko.
Ostatnio kupilam 5 body za 25 zl tego typu Cool Club, Body dziewczęce z krótkim rękawem 5-pack, rozmiar 50 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com
a pajace tego typu Cool Club, Pajac dziewczęcy 3-pack, rozmiar 74 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com tylko w 5 paku za 40 zl
fakt ze jakosc ze smyka, jedt duzo gorsza niz np. mothercare, hm, c and a, czy chociazby ff (firma dla tesco)

Dooda, trzymam kciuki, te 3 tyg zleca szybciutko zobaczysz!

a co do dentysty, to nie wiem czy wiecie, ze np. kobiety w ciazy moga miec usuwany kamien 2 razy w roku na nfz, a nie raz jak pozostai :p

moja kumpela opowiadala jak jechala autobusem i jedna babcia sapie do niej zeby jej ustapila miejsca, na oc ona stwierdzila ze rowniez jej sie nalezy to miejsce bo jest w ciazy. A babcia bez zenady, ze mogla nog nie rozkladac itp. Zenada :/

reklama
Wesolutka a wiesz kiedy te promocje? :)
takie babcie to tylko żenada :baffled:

miłego popołudnia dziewczyny ;-) ja lecę teraz do kosmetyczki :-)

Do góry