reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Mi sie wydaje, ze nam mowili, ze do 22 tyg. Ale moze sie myle. Nieistotne.
A tez doskonale Cie rozumiem, nie jest latwo z chorym dzieckiem. Tez sie zastanawialam, czy damy rade...

reklama
no nam znowu mówili że do 26.. z reszta teraz to już by było zapóźno na to w takim układzie.. a w tym momencie napewno mają sąd na głowie..

Sawi ja na taką okazję też bym się zdecydowała ale normalnie się na nie nie trafia...
Marciatko ja też nie na adwokackiej tylko radcowskiej ale do mecenasowania mamy takie samo prawo jak adwokaci ;) (mimo że oni czasem twierdzą inaczej)

Hania ja mam tą pierwszą sukienkę w kolorze cappucino czy coś w tym stylu i powiem szczerze że nie do końca jestem zadowolona - kolor jest taki trochę "buty" i smutny, a jeśli chodzi o krój to niby na brzuch jest fajnie skrojona ale ramiona i rękawki są strasznie duże i wiszą (a ja nie należę do osób z wąskimi ramionami) Poza tym materiał wydaje mi się trochę szmatkowaty.... Ale może ja zbyt wiele wymagam za tą cenę ;) w każdym razie mi ta sukienka przyszła już jakiś czas temu ale jeszcze jej nie założyłam ani też...

Ania kurczę no jaja sobie robią...

Dooda dobrze że z serduszkiem wszystko ok, wierzę że tak pozostanie!

Dla dziewczyn z Krakowa i okolic- w weekend w galerii bronowice jest darmowe usg 4d i kilka innych eventow :)

Miłego weekendu dla wszystkich wrzesnioweczek!

Ania, tak chodzi nam o Jacka Jackiewicza :) za wiele Ci nie powiem, wiem, że jak siostrze robił usg to był miły i rzeczowy. Generalnie nie miała zastrzeżeń i też chciałam się do niego umówić bo innych lekarzy nie znałam. Mówią, że w Angeliusie mają dobrych specjalistów prenatalnych więc umawiam się do tego, który akurat wolny :)
Dooda, najważniejsze, że z serduszkiem wszystko ok :)
trzymajcie się kobitki, wszystkie :*

Jeśli chodzi o przerywanie ciąży to sprawdziłam w ustawie i nie ma tam konkretnego tygodnia tylko jest określone że dopóki płód nie jest w stanie sam przeżyć poza organizmem matki, ale nie wiem jak to oceniają w praktyce... Wiem że niedawno były jakieś artykuły o dziecku które przeżyło aborcję w 22 tygodniu, po urodzeniu ważyło ok. 300 gramów chyba i lekarze mieli obowiązek je ratować, natomiast po jakimś tygodniu zmarło bo miało ciężką wadę serca

Ania, nie musisz odpowiadac jesli to zbyt osobiste pytanie. Przepraszam, ze pytam, ale nie doczytalam, albo nie pisalas. A czy we wczesniejszych badaniach cos wskazylo na to ze dziecko moze byc chore, czy po prostu zdecydowaliscie sie na dodatkowe badania sami?

Ania masakra jakaś! Mnie wkurzyli na maxa a co dopiero Ciebie...kciuki dalej zaciśnięte.

Ja już po badaniu, w końcu się doczekałam było szybkie ale rzeczowe ;P. Maluszek zdrowy, dupki nie chciał pokazać więc płeć nie potwierdzona :p Brzuch mam normalny...taki mój urok, że należę do tych bardziej twardych :p a na stawiającą się macicę no-spa.
Ale wiecie co mnie najbardziej zdziwiło, pytanie mojego gin "Jak mnie traktowali w szpitalu", bo on rozmawiał z ordynatorką. Ja zrobiłam takie wielkie oczy i mówię, że bardzo dobrze (nikt nie dał mi odczuć tego, że nie mam "swojego" lekarza w szpitalu, a wszystkie dziewczyny mnie straszyły, że będzie jakaś masakra, że będę niczyja i że nikt nie będzie się mną przejmował). I na koniec rozmowy wyszło, że jeżeli mam jakieś "ale" to on dopilnuję, żebym następnym razem go już nie miała. No szok normalnie...
A żeby uczcić, te wspaniałe wiadomości poszalałam w lumpku ;P a co xD

Hania, tania nie była, ale jak ma jeżdzić pewnie z 4 lata non stop, to wolelismy zainwestowac.
Peg Perego Si Completo kolor marte

reklama
Do góry