reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

ania brak słów :( Oby ten czas jak najszybciej Wam zleciał.

sawi
fajny wózeczek. Koleżanka taki ma i zachwala.

Dziewczyny, ja myślę że u mnie będzie jednak chłopak ale poproszę lekarza na następnej wizycie (3.06) żeby potwierdził.

Po rozmowie z lekarzem który powiedział że on zwykle proponuje zwolnienie od III trymestru i burzliwych przemyśleniach zdecydowałam że od następnej wizyty idę na L4 :-) Jeszcze tylko 3 tyg pracy :szok:
Ale będę miała więcej czasu na remonty, dla córki, na kompletowanie wyprawki i na BB :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Ania pewnie jest jak Joani pisze! Nie moze byc inaczej ale prawda jest to ze ci ludzie w tych miejscach sobie nie zdają sprawy :///
Ja miło sie zaskoczylam bo z testu Pappa nie chcieli w Katowicach podać wyniku telefonicznie tylko trzeba odebrac a tutaj zapewniała łaska ze beda dzwonic z wynikiem bo wiedza jakie to stresujące ... I mam nadzieje ze faktycznie tak bedzie ze dokładnie 22 zadzwonią na moje 30 urodziny powiedziec ze Syn jest calkowice zdrowy!

U Ciebie tez tak bedzie a swoją droga to prawo w pl powinno przewidzieć oskarżenie o straty moralne itd i to powinno sie 100% kwalifikować bo kto to widział 6 tyg czekać ;/ a ile dają sobie czasu w dokumentach które podpisywalas??

Ania, nie wiem co powiedzieć, normalnie skandal! :wściekła/y: Masakra...
EmKa, a gdzie robiłaś test? w Katowicach? ja robiłam w Angelius Provita i tam babeczki owszem dzwoniły ale, że wynik jest ale podać nie mogły przez telefon, a tu sobota i my w te pędy do Kato po wynik :)

Mysmy robili w katowicach w Feminie tam w papierach napisane 3 do 4 tygodni sie czeka..
a i tez mowili ze oni będą dzwonić.. wiec tez od rau napisaliśmy prośbę zeby wynik powiedzieli przez telefon..

Ostatnia edycja:
Ania to bym ich nastraszylo chyba tym terminem i deklaracjami pisemnymi ze maja zebrac dupe w kroki czy jak to sie tam mowi i zrobic to jak najszybciej ...

Koko wlasnie w Angeliusie tez no zobaczymy jak bedzie jak nie podadza faktycznie to tez sie zbierzemy czym predzej i pojedziemy!
Koko a mozesz mi powiedziec u jakiego lekarza mieliscie robione prenatalne i przypomniec jakie wtedy byly wskazania u Ciebie zeby to zrobic? faktycznie czekaliscie 2 tygodnie?

Ritta nie wiem jak Ty to zniesiesz ale ja jako leczacy sie pracoholik znosze siedzenie w domu bardzo dzielnie w konuc mam czas na rzeczy na ktore nie mialam pracujac czyli dla siebie - owszem jak pracowalam to i kosmetyczki, joga, studia podyplomowe jezyki itd itp.. ale wiecznie brakowalo czasu zeby zyc... mialam wrazenie ze zycie przeplywa mi przez palce , 1 tydzien, 1 miesiac , 1 rok lzlatywywaly tak samo szybko... a teraz mam czas pomyslec o mieszkaniu, remoncie, zakupach , gotowaniu itd itp :D ja bardzo sie ciesze ze nie musze teraz pracowac bo nie wyobrazam sobie zyc w takim pedzie i stresie jaki potrafila mi firma zapewnic:D

Ostatnia edycja:
Emka już mówiłam im o tym że ich oskarże.. ale oni się tłumaczą tym że jeśli hodowla wolno rośnie to oni nic nie moga zrobić... i być tu mądrym człowieku..

A tak teraz czytam z ciekawości i " komórki na tych płytkach dzielą się i układają w pary chromosomów i ten układ decyduje o chorobach ! Jeżeli jest ok to jest 46 chrom w parach czyli 23 pary ale dwa ostatnie to płeć . Całość nazywa się kariotypem ! Jeżeli dzidzia jest zdrowa to są pary ale jeżeli jest chora np na Zd to w w parze nr 21 jest np dodatkowy 3 chromosom a może być też solo tylko jeden ! Nieprawidłowości w numerze pary świadczą który to zespół ! Dlatego masz nazwe trisomia 21 lub 18 ! Te liczby to numery par ! Te 20 płytek to 20 niezależnych hodowli jednakowych ! Jak masz wynik fish to masz wynik na podstawie 3 płytek ! A pełny wynik na podstawie 2o płytek ! uf ale się rozpisałam ! Nie denerwuj się ponieważ jak by coś było nie tak i by coś już widzieli to by dzwonili natychmiast ! "

a położna powiedziała żę czekają jeszcze na 8 płytek.. jak to widzicie??
bo ja nie wiem czy dobrze rozumiem

Ostatnia edycja:
Emka już mówiłam im o tym że ich oskarże.. ale oni się tłumaczą tym że jeśli hodowla wolno rośnie to oni nic nie moga zrobić... i być tu mądrym człowieku..

a powiedz lekarz Twoj probowal w ogole tam dzownic?
co to znaczy ze hodowla wolno rosnie? to pobrali za malo materialu? sa niekompetentni ? to skoro nie potrafia tego odpowiednio "Wyhodowac" w czasie jaki deklaruja to w ramach rekomepnsaty chcesz zeby zrobili Ci test nifty z wynikami na CITO, kurcze jakbym nie miala tych wynikow do wtorku to chyba bym poszla do jakiegos prawnika zeby wyslal do nich pismo nawet takiego straszaka ... no bo to jakies chhore... i tak jak piszesz ciaza juz bardzo zaawansowana za chwile konczysz 22 tydz, przeciez!

A tak teraz czytam z ciekawości i " komórki na tych płytkach dzielą się i układają w pary chromosomów i ten układ decyduje o chorobach ! Jeżeli jest ok to jest 46 chrom w parach czyli 23 pary ale dwa ostatnie to płeć . Całość nazywa się kariotypem ! Jeżeli dzidzia jest zdrowa to są pary ale jeżeli jest chora np na Zd to w w parze nr 21 jest np dodatkowy 3 chromosom a może być też solo tylko jeden ! Nieprawidłowości w numerze pary świadczą który to zespół ! Dlatego masz nazwe trisomia 21 lub 18 ! Te liczby to numery par ! Te 20 płytek to 20 niezależnych hodowli jednakowych ! Jak masz wynik fish to masz wynik na podstawie 3 płytek ! A pełny wynik na podstawie 2o płytek ! uf ale się rozpisałam ! Nie denerwuj się ponieważ jak by coś było nie tak i by coś już widzieli to by dzwonili natychmiast ! "

a położna powiedziała żę czekają jeszcze na 8 płytek.. jak to widzicie??
bo ja nie wiem czy dobrze rozumiem

nie wiem co robić .. też myślałam o prawniku.. tylko.. teraz to już chyba nie ma sensu co?? w weekend i tak nic nie zrobi..
położna powiedziała że na czwartek piątek mam się zapisać na II prenatalne że już będą wyniki pewne i od razu zrobimy badania..pobrali dość materiału bo 20 ml wód.. ale w tym są komórki i jak mi to tłumaczyła położna " hoduję się to jak skóra.. raz szybciej raz wolniej.. a ja akurat mam takiego pecha że robi to się niestety wolniej"

PECHA.. dobrze powiedziane

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry