reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
dzien dobry!

Ja w pracy, ale dzis sie szykuje bardziej busy, wiec na szybko.

emka trzymamy kciuki za wyniki, ja tak jak ania spotkalam sie z tym,ze kosci nosowej sie juz racezj nie mierzy, ale widocznie co lekarz, to opinia. W kazdym razie skoro miesci sie w normie, to na pewno jest wszytsko dobrze.

ania wyobrazam sobie,ze siedzisz jak na szpilkach. Daj znac, jak juz uslyszysz te cudne wiesci, to hania odkorkuje szampana :-D

sawi super,ze z wozkiem sie udalo :-)

ritta, to niezle ci doktorek w glowie zamieszal :tak:

milego dnia wszytskim! postaram sie zajrzec przed koncem pracy, dzis krotszy dzien, wiec jeszcze pare godzin i weekend :-)

Ritta hehe jeszcze się okaże, że nie tylko ja miałam drobną korektę miedzy nóżkami dzieci :-D

Ale trzymam kciuki by był chłopiec!! ;-)

Ritta to powiedzenie lekarz o tym damskim krawcu to co oznaczało,bo jak dla mnie to jak na dziewczynkę :-D

Tak tak, miał na myśli że będzie kolejna dziewczynka stąd moje osłupienie bo na połówkowych nie było wątpliwości że to chłopiec a narządy oglądaliśmy dwukrotnie. No chyba siusiak nie odpadł :-D

Ritta wszystko może się zdarzyć :-D:-D

Synek się zbuntował i postanowił zostać córeczką. Cholera, mojemu też się tak zrobiło :laugh2::-p

A tak na poważnie to może po prostu lekarz słabo widział naprawdę narządy płciowe :confused:

My dzisiaj zaczynamy kolejny tydzień, więc i fotkę wrzucę ;-)
Emka, nie martw sie, nawet do następnej wizyty może się wchłonąć i tylko po porodzie usg główki będą robić. Trzymam kciuki.
Wszystkim mamom mające chore dzieciaczki też wiele wytrwałości i szybkiego powrotu do normy życzę- coś ostatnio chorują maluchy i chorują...
Mi na połówkowych nie mówił nic o płci, a i sama się nie zapytałam. Mam nadzieję, że żołnierz zostanie ;-)
Sawi, ja fotki nie widzę, ale chyba wiem o jaki kolor chodzi, bo wczoraj jak byłam w sklepie stał właśnie zielony. Jest dla wysokich osób i ma wyżej gondolę, mi by też pasował. Ale jeszcze testuję.
Ja dzisiaj sama, mąż w delegacji ale spokojnie nie będzie. Idę najpierw na pazurki, potem jakiś obiadek sobie wszamam na mieście i po południu kino mnie czeka z moimi babkami.
U nas też pada, a było tak fajowo :-)

dlatego ja stwierdzeń jaka płeć przed 18tyg. nie brałabym pod uwagę,
juz w 20 tyg. lepiej widać wszystko
ale wiadomo lekarz w każdym przypadku moze się pomylić

Dziekuje Dziewczyny uruchamiam wszystkie swoje pozytywne pokłady zeby sie nie podłamywac zeby maluszek na tym nie cierpiał ..
Poza tym w ostatnich dniach czuje go juz bardzo bardzo dokładnie jak sie budzi;) i nawet wypycha swoje konczynki juz w brzuszku hehe super uczucie tym sie tez pocieszam ze zdrowy dzieciaczek zdrowo i silnie sie przemieszcza i rusza ;) nawet tańczy przy głośnej muzyce .. ;)

witajcie dziewczyny:)
ja to nie mam weny już od długiego czasu, dziś piękna pogoda u mnie ale samopoczucie jak by padało, chyba należę do tych mam co wymiotują w II trymestrze :(
Wstaję na śniadanie i życzę wszystkim mamom miłego dnia.
Za chore mamy i maluszki te narodzone jak również jeszcze nie narodzone będzie modlitwa i kciuki, nie martwcie się &&

a przepraszam ale nie pamiętam już która z Was szukała wczoraj taniej sukienki, może ta :) *** Szałowa Tunika_Sukienka 'M/L' MaMa 2014 *** (4159889280) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

reklama
Hejka dziewuszki :)
Dziś pobudka po 9. U mnie dziś pochmurno, wieje i od dziś zapowiadali deszcz, więc na ładną pogodę nie ma co liczyć.
Obiad mam dla M z wczoraj, tylko ziemniory dogotuję. Może jeszcze zupę jarzynową zrobię na jutro coby już się nie bawić, albo jutro ją zrobię, nie wiem.
Trochę ogarnę chałupkę i spokój.

Maltanka
nie wiem jak w innych marketach ale w biedronce widziałam rabarbar, 3 sredniej wielkości sztuki i 4,99zł masakra, jak byłam na zakupach wziełam jedną paczkę zaniosłam do mojego i pytam ile by za to dał, on że 50gr ja mu ile to kosztuje to wybuchł śmiechem, szok.

Ania moje okna ostatnio były myte przed świętami bożego narodzenia, teraz są tak zasyfiałe że przy oknie w kuchni muszę chwilę postać i przyjrzeć się czy pada czy nie, moja matka chciała mi je umyć ale ona sama swoich w siebie ledwo daje rade więc odpuszcze, M mi kiedyś obiecywał ale zawsze jest co innego do roboty, więc ja się nimi nie przejmuje, na kolejne świeta grudniowe umyje, po porodzie ;-)
Btw. trzymam też kciuki aby już dziś były te wyniki :)

EmKa wierze, że z Twoim synkiem będzie wszystko dobrze, trzymam kciuki za wyniki.

Ritta ale teraz nutke niepewności dał Wam lekarz, hehe ;)

Sawi cieszę się, że udało się z wózkiem, zdjęć ja też nie widzę.

U mnie co do wózka i łóżeczka, M zadeklarował, że dla pierwszego dziecka ma być wszystko nowe, niech będzie, ale jeszcze się nie rozglądaliśmy.
Ciuszki mam od sióstr, właśnie są u mojej mamy gromadzone do odświeżenia, tylko czekamy na ładną pogodę aby wszystko na dworze ładnie wyschło. Miejsce w domu na nie mam, bo szafy nowe po remoncie się kupiło i stoją prawie puste ;-)
Tylko tak się cały czas zastanawiam gdzie dać łóżeczko, pokój mam ciemny, przy oknie stoi duża rozsuwana szafa obok niej biurko (i tu miało na jego miejscu stać łóżeczko), a po drugiej stronie jest nasze łóżko - materac nieskładany przy wejściu do pokoju i pod oknem wisi tv. Pod tv chciałam komodę dla małej na ciuszki jeszcze kupić, na pampy, body, skarpetki itp.
Tylko właśnie nie wiem gdzie to łóżeczko, jak już się kupi to będziemy kombinować, bo nie chciałabym aby stało koło okna, czy blisko kaloryfera.

Wizytującym &&& zaciśnięte :)
Miłego dzionka ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry