reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Cześć dziewczyny, witajcie po majówce. Wczoraj zaczęłam 22 tydzień, ale ten czas szybko leci. Powoli zaczynam odczuwać dolegliwości od siedzenia długiego w pracy, boli mnie kręgosłup w dolnej części i po powrocie do domu padam jak kawka. O 20 zdarza mi się zasnąć, więc z dnia niewiele zostaje. Nadrobiłam Was uff:) jak pójdę na zwolnienie, to będę mieć więcej czasu by popisać z Wami:happy:

Anusiaszymka dzięki jeszcze raz za poradę z kremem mocno nawilżającym. Odstawiłam krem nagietkowy no i przy kremie nawilżającym krostów na twarzy jest trochę mniej, oby tak dalej. I dołączam do grupy nieznających płci:happy:

Nexiss, Marciątko trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!!

Tynusia witaj w naszym gronie:)

Maddlena super, że z Twom Maluszkiem wszystko w porządku! Cieszę się:happy2: Uzmyłowiłaś mi, że za tydzień zaczynam też już szósty miesiąc, ale ten czas szybko leci!

Ania// kciuki dalej za Twoje wyniki, będzie dobrze&&&&&

reklama
A jak liczycie miesiące ciąży? Bo spotykam się z różnymi sposobami. Któraś z Was kiedyś pisała, że 16 tydz, to zaczyna 4 m-ąc, każdy inaczej...
Ja liczę tak:
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

Napaliłam sobie w piecu. Niby słońce na dworze, ale mi było zimno.
Też muszę pomyśleć,. gdzie ulokuję rzeczy dla maluszka.

Ja spotkałam się z takim sposobem:

1 miesiąc - 1-4 tydzień
2 miesiąc - 5-8 tydzień
3 miesiąc - 9-13 tydzień
4 miesiąc - 14-17 tydzień
5 miesiąc - 18-22 tydzień
6 miesiąc - 23-27 tydzień
7 miesiąc - 28-31 tydzień
8 miesiąc - 32-35 tydzień
9 miesiąc - 36-40 tydzień

Ale sposób Maddleny bardziej mi się podoba.

Ja spotkalam się też z tym, że od 23 tyg. jest 6. miesiąc. Ale maddleny wyliczenia są trafne jak njbardziej :-)

hej ,

Wievzorek błogi nastał :-) moja lalka nie miała dziś humoru na nic, ani na zabawę, ani na jedzenie, nic sie jej nie podobało :-( Lekki stan podgorączkowy, więc jak zwykle zwalam te wszystkie niesprzyjające okoliczności na kolejne ząbki :-p

ania Twoja nati, to naprawdę niezle operuje tym widelcem :-) Moja lalka tez ma swoje sztućce w mini rozmiarze, ale nawet po zdjęciach widać,że koordynacja w rączce nie taka sama. Nauczy się i moja księżniczka na pewno, tylko widać czasu jej trzeba. Jak pisała kusiak wszystkie dzieciaczki inne i mają swoje tempo.

bigbi cieszę się,że mogłam pomóc, miałam z twarzą ten sam problem i zmiana kremu też mi pomogła. A widzisz, to musiałam Ciebie z bubbles pomylić, jesli chodzi o nieznanie płci dziecka.Już niedługo i my odkryjemy tą zagadkę :-D

wesolutka głos oddaje codziennie, mam nadzieję,że się uda, a kiedy wyniki?

joani gratuluję wizyty :-)

nexiss a jak u Ciebie? jestes już po? Maleństwo się ujawniło? dawaj szybko znać :-)

Co do liczenia miesięcy, to ja stosowałam w poprzedniej ciąży i teraz też taka rozpiskę, jak dała bigbi, ale wiadomo,że tych sposobów jest kilka, w zasadzie te parę dni nie stanowią wielkiej różnicy.

Ostatnia edycja:
Cześć kobietki :-)
Dopiero teraz odnalazłam to forum, a też rodzę we wrześniu (termin na 24) ;D Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego wrześniowego grona? :D

Anusiaszymka ze mna nie pomylilas, bo ja tak jak pisalas wczesniej tez nie znam plci:)

Ja wpadlam w wir zalatwiania spraw z zalozeniem dzialalnosci, ale juz wszystko na finishu, wiec bede sie wiecej udzielac:tak:

Dziewczyny zdrowka dla wszystkich chorujacych dzieciaczkow:)

Pjakpatka witaj i napisz cos wiecej o sobie:tak:

Witam się ja dziś pierwsza :)
Po wczorajszym stresiku przed wizytą i podekscytowaniu po dziś już spać dalej nie mogłam :)
Cieszę się niezmiernie, że jednak będzie mała Wikusia - chyba, że jeszcze coś odnośnie imienia się zmieni, narazie będzie Wiki :-D
Oczywiście wszystko w wątku :)
Jeszcze zdziwiona pogodą jak na tą godzinę u mnie 12 st ale dziś burze zapowiadają i deszczowo przynajmniej do końca tygodnia, miodzio..:crazy:
Planów obiadowych dziś nie mam, chyba zapiekane udka i coś do tego.

Ania śliczna Nati i pięknie sama je :) ahhh jeszcze trzymam &&& za wyniki :)

Co do liczenia miesięcy to ja też tak liczę jak wypisałam Bigbi.

Pjakpatka Witaj :)

Wizytującym zaciskam &&&.
Miłego dnia ;)

nexiss widzę, że dzisiaj Ty pierwsza ufff, w końcu ktoś wstał wcześniej ode mnie ;P

pjakpatka witamy :)

Pogoda jakaś taka, niby 12st jest ale jakoś tak szaro...ja już chce słoneczko :)

Dostałam w końcu wypis ze szpitala (co za paranoja żeby za wypisem czekać ponad tydzień) i wiecie co? Przez cały czas jak byłam w szpitalu twierdzili, że to kolka a na wypisie "kolka nerkowa - wynik negatywny" ale za to mam dopisek "zagrożenie poronieniem" masakra. Byle do piątku i mam nadzieję, że na wizycie wszystkiego się dowiem. Swoją drogą jeżeli zagrożenie było by bardzo duże to chyba by mnie nie wypuścili ze szpitala...

Ale w końcu dowiedziałam się ile moje maleństwo waży :D całe 450g :D

Aaaaa dzisiaj i ja zaczynam 6 miesiąc :)

reklama
Animka coś muszą napisać, ale najważniejsze, że z maluchem wszystko już ok :) aa i gratuluję 6 miesiąca :)

Do góry