reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Wesolutka pewnie i po bo Panny do września raczej na pewno w brzuchu nie wysiedzą :-)

Gdyby nie to, że kolejna wizyta jest nfz-etowska to on 24 czaerwca nie kazał by mi przychodzić bo problemy z tarczycą mają znaczenie tylko na początku ciąży. Potem maluszek ma swoją tarczycę i sam sobie tyroksynę wytwarza, więc wystarczy że biorę tabletki, a normowaniem czegokolwiek najlepiej zająć się po porodzie :-)

To jego zdanie i ja tam mu wierzę.

Mądrą masz lekarkę. U nas lekarz na pewno by Dominika zaszczepił, chyba, że wyraziłabym sprzeciw. Według niego katar to nie choroba :sorry2:

EDIT:

Cześć brzuchatki
Zobacz załącznik 622831

Jeszcze śpicie? :-D
Ja już od 6 na nogach bo trzeba było wyprawić męża do pracy, a gwiazdę do przedszkola.
Młody za to jeszcze śpi więc mam czas by do Was napisać, a potem spokojnie przyszykować obiad i pobieżnie ogarnąć w domku.

U nas dzień zapowiada się słonecznie. Więc pewnie przez większość czasu będziemy na placu zabaw :-p

A teraz dziewuchy wyłazić z łóżek bo po dupie nałożę :-D
Normalnie cisza tu jak makiem zasiał...

Eh życzymy Wam we trójeczkę miłego dnia i samych dobrych wieści od wizytujących! Zobacz załącznik 622832

Ostatnia edycja:
reklama
To żem się uśmiałam, jakoś mnie tak pozytywnie a_nka nastawiłaś tym postem z rana :)

My dziś też należymy do wizytujących :) jestem zapisana na 12:15 i mam nadzieje, że nie będzie takich ciekawostek jak ostatnio, gdzie zamiast o 12:00 weszłam o 12:45.. A w tym czasie Mąż już myślał, że coś sie stało a to tylko panią wcisneli przede mnie żeby jej zrobić ten test Pappa czy jak to się nazywa :) mimo wszystko 3mam kciuki za nieznajomą panią, źeby wszystko dobrze wyszło :)

A za tydzień tj. 13 maja lekarz wyznaczył mi połówkowe - 24 tc.. Gdyby nie to, że ufam mu całkowocie, to podejrzewam, że byłabym choćby zła..

Aaa no wyszedł mi w morfologii kolejny spadek hemoglobiny i czerwonych krwinek.. Jesteśmy pod normą, tylko ze byla nadzieja ze uda sie to odrobic dieta ale nadal spada.. Cos gdzies wczesniej czytalam ze ktoras z Was bierze jakies tabletki z zelazem, interesuje mnie jak sie po nich czujecie bo slyszalam ze roznie z nimi bywa :)

Pozdrawiamy wtorkowo :)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny.
Witam po dłuższej urlopowej przerwie.

choco ja poza kompleksem witamin prenatalnych biorę Biofer. Podobno dobrze się wchłania i nie mam żadnych skutków ubocznych.

a_nka ja należę niestety do tych rannych ptaszków. Wstaje codziennie o 5:30 ... do pracy :(

Tynusia witaj :)

Ja dziś oddałam krew i mocz do badania a jutro wizyta. Ale nie spodziewam się żadnych niespodzianek. Mam nadzieję że jak dotychczas wszystko będzie ok

Pozdrawiam

Witajcie babolki!

Weekend minal w okoa mgnieniu, nawet ten wczorajszy dzien wolny jakos go specjalnie nie wydluzyl :-(
Grill sie udal :-D mimo prognoz , nie spadla ani kropla deszczu, wiec dzieciaki wyszalaly sie w ogrodzie, my spokojnie pogrillowalismy, smiechu bylo az do lez i ogolnie fajnie czas zlecial, wiec jestesmy bardzo zadowoleni :-) Tylko chlopaki troszke z alko przeholowali :-D wyliczyli,ze ostatnio wodke z kieliszka pili jakies 2,5 roku temu, wiec mozecie sobie wyobrazic,ze zawodniki z nich zadne, a w niedziele jednak troche tego poszlo... Domek w kazdym razie pozytywnie ''opity'' .

koko to ja ja mam 15 polowkowe. Jeszcze tylko 9 dni :-D odliczanie trwa!

kusiak witaj po Polsce :-)

maddlena fajnie,ze wycieczka udana!

choco ja tez biore zelazo. Galfar Fe sie nazywa. Skutki takie,ze czasem zaparc dostaje, ale w moim przypadku wystarczy jakis kefirek i po sprawie, wiec nie moge narzekac.

tynusia witaj! rozgosc sie i napisz cos o sobie :-)

wesolutka ja tez przekladam niunie do lozeczka przed narodzinami malenstwa. Moja lala bedzie miala wtedy 18 miesiecy. Mam nadzieje,ze bedzie ok, a tez planujemy kupic takie z barierka po boku.

hania ja tez pobudki mam zwykle ok 6-7 rano, ale zanim dostane sie do komputera, to inna sprawa :-) Dzis lacze sie z pracy, temu jestem szybciej :-)

ania dzis wyniki u Was? Ciesze sie bardzo,ze w koncu sie doczekasz na wspaniale wiesci :-D

dooda u mnie tez jakby wiecej aktywnosci, co mnie niezmiernie cieszy:tak:

Za wizytujace trzymam kciuki, wszystkim zycze milego dzionka i pozdrawiam :-)

edit.:
aha zaliczylam polmetek !!! jupiiii :-D

Witam się i ja :)

piekny dzień się zapowiada :)
my właśnie jemy śniadanko lala pozwoliła mamusi pospacjeszcze od 7 do 9 :) i obudziła hasłem "MAMA AM AM" no to już śniadanko jemy a dziecko głodne takie że szok :) swoją drogą fajny widok jak dziecko takie głodne samo wcina widelcem :)

wczoraj dzwoniliśmy znowu po wyniki.. i znowu dupa.. w środę powinni już mieć wszystkie wyniki.. bo co poniektore dostali a niektore nie... nie wiem kto za to odpowiada ale po wszystkim powiem im parę słów od siebie...

a_nka faktycznie twoj post naprawdę pozytywny , aż żyć się chce :D

jola my od samego początku używaliśmy płynu 2w1 z nivei i balsamu z nivei u nas świetnie zdaję egzamin do teraz :) ale myślę że najlepiej jeszcze nie kupować poczekać, w szpitalu czy u lekarza dawają próbki albo w rossmanie są takie płyny w malutkich buteleczkach :) i wtedy można fajnie dobrać konkretny kosmetyk do dziecka :)

Tynusia Witaj :) rozgość się :)

powodzenia na wizytach :) &&& zaciśnięte :*

miłego dnia

Witam się i ja :)
Pogoda u mnie dziś chyba cudna, po 9 a na termometrze już 10 st :) dziś spacerek i ploty z kumpelą.
Obiad po części dziś też już mam, jeszcze tylko dorobić conieco.

Wiedziałam, że przed dzisiejszym dniem będę miała sny z tym związane i nie będę mogła spać. Efekt był taki, że śniła mi się wizyta, lekarz nie za wiele mówił a końcem się okazało, że z maluchem nie do końca dobrze :( Głupie sny, nie wierze w nie..
A do 20tej to ja chyba jajo zniosę :baffled: już się zaczynam denerwować..

Choco ja biorę prenatal to jest cały zestaw witamin razem z żelazem.

Tynusia witaj :)

Ania z tymi wynikami sobie chyba w kulki lecą, ony już jutro one były jednak :)

Anusiaszymnka super, że domek już macie opity :) i gratuluję półmetka :)

Wizytującym zaciskam &&& :)
Miłego dzionka :)

Dziękuję za miłe przywitanie ;-) cóż mogę o sobie napisać :-) mam 26 lat niedawno przeprowadziłam się do Elbląga i niestety nie znam tu póki co nikogo, więc zarejestrowałam się na forum, żeby trochę poczytać, wymienić się doświadczeniami, porozmawiać, zabić nudę jak mąż jest w pracy :-D (praktycznie od początku zrezygnowałam z pracy, najwidoczniej ze strachu przed poronieniem, którego już doświadczyłam dwa razy... )
Jestem w 21 tygodniu, a właściwie 20 i 3 dniu :-) i jestem bardzo szczęśliwa, że tym razem się udało ;-) Wiem, że będę mamą chłopczyka i że najwidoczniej po tacie zostanie żołnierzem, bo "maszeruje" strasznie w moim brzuchu :-D
Dziękujemy za przyjęcie nas do Waszego grona :-)

reklama
Do góry