reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Witamy się nowotygodniowo i my :)
Byłam dziś odebrać wyniki morfologii i moczu i powiem Wam, że wszystko fajnie wracam sobie, wchodzę do klatki, czekam na windę i nagle zaczęło mi się robić duszno.. i czuję że za chwilę zemdleję.. no i przyjechała winda, wchodzę i myślałam, że tam wyzionę ducha w niej.. wyszłam na swoim piętrze, usiadłam na schodach i czułam jak odlatuję.. ale jakoś wzięłam się garść otworzyłam drzwi i w domku już padłam przy otworzonym balkonie..
może przeżywam jak to się mówi jak mrówka okres ale od początku ciąży nie spotkało mnie coś takiego.
czy którejś z Was zdarzyło się bądź zdarzają się takie sytuacje?

reklama
Choco mi sie zdarzylo w pracy ale tylko raz i bylam wtedy bardzo zmeczona bo nie spalam w nocy.

Anka bardzo fajna tunika

Ostatnia edycja:
No w końcu się dodzwoniłam bo już myślałam, że to niemożliwe ;-)
Jutro mam na 20tą wizytę prywatnie więc może już dzidzia pokaże co tam ma między nóżkami :-D
Tylko się zastanawiam o co jeszcze można spytać lekarza (jak już się płaci to go pomęczę), napewno o zdrowie malucha, o wagę, serduszko, nie wiem co jeszcze, mój prowadzący na nfz małomówny jest i poza tekstem "narazie jest w porządku" nic mi więcej nie mówi. O co jeszcze pytacie lekarza?

Hej Dziewczyny :)
Majówka taka szybka, że aż się komputerka nie chciało włączać
chocolatequa powiem Ci że mi się zdażają takie sytuacje od samego początku a aktualnie to nie wiele się zmienia tyle że już wiem czego się spodziewać i jak mam uczucie osłabienia to siadam. Lekarz powiedział że w takiej sytuacji trzeba zmienić pozycję chociaż na chwile np przykucnąć jesli długo stałas. Ja mam tak notorycznie w kościele nawet kiedy było dość chłodno ja sie rozbierałam bo nie mogłam kilka minut ustac, także rozumiem.
Ja się za to przestraszyłam (troche spanikowałam choc wiem ze w koncu jestem w ciąży :-)) w majówkę bo oprócz zawrotów rano zwymiotowałam i to bez zadnego jedzenia, pierwszy raz a to juz 5 miesiąc wiec pomyslałam heloł czemu tak pozno? i tak.
nexiss ja chodze prywatnie a zazwyczaj tez nie wiele mówi hehe :)

Specjalnie zarejestrowalam sie do jednego z lepszych ginekologów w Wałbrzychu do którego sa mega kolejki, z opinii fajnie wszystko tlumaczy i na wszystkie pytania odpowiada wiec mam nadziej ze tez na moje odpowie :-)

Nexiss ja zazwyczaj pytam o to co mnie w danej chwili niepokoi albo zastanawia, typu jakieś bóle, wydzieliny, słabe odczuwanie ruchów, krwawiące dziąsła.... Ale rozmawiałam też np o spaniu na lewym boku, stresie zwiazanym z egzaminami, czy mogę jechać na wakacje itp

Nexis jak to sa polowkowe badania to przede wszystkim musi sprawdzic czy sie wszystko u dzidziusia dobrze rozwinelo. Kregoslup, zoladek, serce, nerki, przeplywy krwi w sercu i pepowinie, zmierzyc glowe i kosc udowa, sprawdzic usta czy sie zasklepilo podniebienie itd. No ale to lekarz powinien sam wiedziec jezeli wie ze to polowkowe :) a reszta to pytaj o wszystko co Cie dreczy :)

Witamy sie poweekendowo :)
trzymam kciuki za wizytujace!

Kusiak, dzieki za pomysl, musze tylko obczaic czy sie zmiescimy w budzecie. Bo jeszcze jest dwoch starszych chrzesniakow i nasze wakacje :p

Hania, chyba sprobujemy z lozeczkiem tego typu, a jak sie nie sprawdzi to spakuje i bedzie czekalo az Ola podrosnie.
Ps. Swietne te Twoje emotki - takie wesole :)
Udanych zakupow :) a tunika swietna.

choco, ja tak mialam na poczatku - musialam sie w momencie polozyc. Wiec Ole po omacku do lozeczka a ja zalegalam (nie wiem jak dlugo) na lozku. Ale na karcie ciazy mam napisane zeby omdlenia zglaszac lekarzowi, wiec powiedz przy najblizszej okazji.

nexiss, na usg na pewno lekarz wie co ma pomierzyc, czyli wszystkie organy sprawdzi po kolei. A poza tym to co Cie niepokoi, albo mas zjakies watpliwosci czy niweiadome. Bole, wydzieliny, puchnace nogi, przyrost wagi (lub jego brak), ile plynow, co w tym trymestrze w diecie itp.

Prosimy dzisiaj o klikniecia :*:* i dziekujemy za dotychczasowe :*:*
Zagłosuj na maluszka o imieniu Oleńka - w konkursie fotograficznym - LennyLamb.com

reklama
Nexiss, powoedz, to co Kusiak, że chcesz się dowiedzieć czy wszystkie wielkości narządów ok i niech malucha dokładnie "opomiaruje" i sprawwdzi czy nie ma jakichś torbieli itp.
Ja dzisiaj zaszalałam i kupiłam bluzkę i dwie tuniki, do tego ekstra sandały, wszystko nowe z metkami. A zapłaciłam tyle co nic, teraz ładnie wypiorę. No i maluchowi też się nie oparłam- półśpiochy, body i czapeczkę kubusia puchatka- no ale za 6 zł nówki sztuki, kto nie kupi :-)
Juz na razie nie będę chodziła po sklepach, bo to tak korci, żeby coś wziąć, że będę omijać z daleka ;-)

Do góry