reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

My dzisiaj cały dzień na nogach - najpierw giełda i kupiliśmy koktajlówki, ale na razie mąż wsadził do skrzynki bo coś zimno jest i niech lepiej jeszcze poczekają, zanim do gruntu. Chciałam kupić leżak taki masywny, ale same badziewiaste były, więc muszę polować dalej ;-)
U teściów nareszcie dorwałam się do paki ciuszków, zrobiłam listę co jest i w jakim rozmiarze. Zaraz zacznę sobie na kompie wklepywać wszystko rozmiarami, żebym wiedziała co jest a co jeszcze trzeba. Wszystko takie malusie i milusie :-) w tygodniu mam poprzebierać u psiapsiółki i mam nadzieję, że lista wzrośnie a mi wydatki spadną do minimum :-)
Dowiedziałam się jeszcze, że fotelik dostaniemy dla malucha praktycznie nówka funkiel, bo kuzynka miała 2- i oczywiście w naszym ulubionym kolorze czerwonym :-)
Strasznie się podrajcowałam tym wszystkim i mi banan z buzi nie schodzi hehe Mąż tylko się ze mnie śmieje, że teraz czas na porządki w szafie, bo nie będzie gdzie tego poskładać, jak zwiozę do domu...
Mam nadzieję, że jak już wrócą nasze mamuśki z wojaży, to trochę się tu ożywi ;-)

reklama
Wesolutka, Rodi AirProtect Maxi Cosi kolor z edycji limitowanej Princess :-)

Pierwszy raz kupujemy tak bez mierzenia więc mam nadzieję, że dziecku będzie w nim wygodnie...
No i mam nadzieję, że kolor małej nie odwidzi się za pół roku :cool2:
Chociaż ona chyba za mała do tego typu kaprysów...
Ja chciałam zamówić klasyczny czarny, ale mąż oddał prawo głosu dziecku :-D
Obyśmy tego nie żałowali :-D:-D
Głos na Oleńkę oddany ;-)

Co do przenosin to my gwiazdę przenieśliśmy do normalnego łóżeczka jak mała miała 26msc. Wtedy mąż rozmontował szczebelki w łóżeczku i zostawił tapczanik. Na początku był cyrk bo Nela była wszędzie, ale po około tygodniu wszystko się unormowało.

Ostatnia edycja:
ania, a mozesz wrzucic linka do tego lozeczka...
ja mam pewne obawy bo nigdy nie zastalam jeszcze Oli w pozycji w jakiej ja polozylam, czyli albo lezy w poprzek lozka, albo glowa "w nogach" :/

joani, milo sie pierze i prasuje takie malusie ciuszki :) pamietam 2 suszarki z pierwszej partii ciuszkow. Pamietaj o podwojnym plukaniu :)

Hania, o jaaaaaaa - jaki fotelik! No nie dziwie sie ze wybrala taki kolor <3 hehe czyli roz rzadzi :D
26 miesiecy... u nas bedzie 18 :/ mam dylemat z tym lozeczkiem, czy kupic takie maluszkowe, czy juz wieksze z tymi barierkami nizszymi odczepianymi... pfff

Wesolutka my małej próbowaliśmy zdjąć barierki jak Dominik sie urodził czyli 4msc wcześniej, ale nie dało rady :sorry:

Nela stale spadała, w ogóle nie chciała spać w łóżeczku i trzeba było na nowo montować.

Joani fajna sprawa takie tuby, chociaż nie wiem czy u nas bu się to sprawdziło bo dzieciaki to prawdziwe "cudaki" w pozycjach spania :-)

No ale ja i tak nie mam nad czym się zastanawiać, bo młody ma łóżeczko-tapczanik więc dla twinsek musimy zakupić kolejne łóżeczka, a co za tym idzie synek może spać ile chce ze szczebelkami :laugh2:

Ostatnia edycja:
No widzicie u nas się sprawdziło w 100% i ja tez zamierzam to później zakupić, a dodam, że młodszy, to straszny wiercipiętek w nocy i nie wypadł ani razu. Dlatego warto po prostu przetestować, co się sprawdza, bo jak widać u każdego co innego :-)
Co do tych barierek, to musisz też czymś obłożyć, żeby się nie stukał, i tu nie ma do końca łózeczka zabezpieczenia a w tubach jest i nawet jak się odwróci do góry nogami, to nie spadnie.
Polecam "play doh", manualnie fajnie rozwija no i kreatywnie.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, a powiedzcie mi czym bawią się Wasze dzieciaki? Szukamy prezentów na dzień dziecka dla: dziewczynek w wieku 3,5 roku i 2 latka...

reklama
Hej! Wrocilam! :D
To znaczy wrocilam juz w czwartek ale nastepnego dnia mialam polowkowe a pozniej prace w weekend i dlatego sie nie odzywalam...
Bylo super, odpoczelam bardzo i wrocilam z energia do opieki nad moimi chlopakami ale juz po jednym dniu rozladowali mi baterie :p
Ciuszkow dla malej nakupowalam ze hej :p a w zasadzie nie ja tylko moja mama i reszta rodziny :D nawet nie dalam rady tego przywiezc, paczka przyjdzie. I wszystko rozowe, a co! :D dwa razy przechodzilam przez niebieskie to musze nadrobic :D
Na polowkowym tez wszystko bylo w porzadku, wszystko wygladalo bardzo dobrze i potwierdzona dziewczynka, z czego sie strasznie ciesze bo co ja bym zrobila z ta gora rozowych ciuszkow???!!!! :D

Chyba Was dziewczyny niestetynie nadrobie... Tylko widze ze mowa o przenoszeniu maluchow do lozeczka. Moj mial 18 miesiecy jak poszedl do lozeczka, spadal jakies 3 pierwsze dni a potem sie nauczyl. Z drugim mi sie nie spieszy bo spia razem w jednym pokoju i wiem ze strasznie by rozrabiali jakby i ten mniejszy mogl wychodzic :p

Wesolutka a moze klocki lego duplo? Sa super :)

Do góry