smokyeyes
Fanka BB :)
Kusiak wiesz mi to się wydaje, że po prostu podświadomie inaczej wychowujemy nasze dzieci, lekko popychamy je już od najmłodszych lat w innych kierunkach. Inne są oczekiwania wobec dziewczynek np że będa spokojnie bawić się lalkami, popychać wózek jak mała mamusia, szukamy dla nich innych zajęć pozalekcyjnych. Chłopcom zaś na więcej się pozwala, wiadomo chłopaki muszą się wyszaleć, wyskakać itd. Brzmi to trochę stereotypowo ale cóż.. Wiesz u nas tez córa jest młodsza i nie sposób jest traktować na równi 6 latka i 2latkę. Staram się być sprawiedliwa według własnego uznania i oceny sytuacji. Synek czasem się buntuje bo np on coś tam musi zrobić a czemu siostra nie musi ale cierpliwie tłumaczę że w związku z tym,że jest starszy ma więcej obowiązków ale ma też przywileje, których siostra nie ma. Szymka idolem jest tata który wszystko potrafi ;-), Hania do mnie przyklejona, chce robić to co ja. Ostatnio mój syn daje mi tyle powodów do dumy, wyrasta z niego bardzo fajny człowiek :-) Najważniejsze że miłość do jednego i drugiego dziecka bez względu na płeć jest jednakowo duża!! I dla trzeciego też na pewno wystarczy!!