reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

;) skierowanko na badanko jest ;)
Teraz tylko zeby poszło wszystko dobrze ;) z dzidzia jest na pewno ok bo wczoraj z malzem słuchaliśmy serduszka na własnym detektorze ;>

Dziewczynki nie stresujcie sie usg na pewno wszystko bedzie dobrze! Kciukasy ;*

A co do niewyspania to taka pogoda za oknem ze nie ma dziwić ... Aura niekorzystna ;/

Wysłane z mojego iPhone przez Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny :) ja tez sie nie wyspalam chociaz spalam w nocy jak zabita :D

Emka &&& zeby Cie wypuscili :)

Anka no biedna jestes ale moze rzeczywiscie to tylko ta dodatkowa insulina i szybko przejdzie.

Mam pytanie do mam synkow i coreczek ktore maja porownanie :) jak to jest? Czy jest duza roznica miedzy chlopcem a dziewczynka w wychowywaniu i charakterze? Mam deoch chlopakow i teraz sie zaczynam zastanawiac jak to bedzie miec dziewczynke? Inaczej?

Kusiak ja mam i to i to w domu i myślę, że z synkiem jest łatwiej.

Dziewczynki choć małe są bardziej skomplikowane niż faceci. Dominikowi do szczęścia wystarczy zabawka, przytulenie i pełny brzuszek. Z Nelą jest trudniej- i było tak od samego początku. Według mnie dziewczynki potrzebują więcej uwagi.

Są bardziej dociekliwe i strasznie przepadają za ojcami :-D

Dzwonił Pan ze sklepu z wózkami Nasz BJ będzie do odebrania już po 27kwietnia :-) strasznie się cieszę,

Do tego czasu już chyba będę wiedziała, kto tam na pewno w brzuszku mieszka więc będę mogła zdecydować się na kolor fotelików :-p

Ps. A miał być dopiero pod koniec czerwca, mam tylko nadzieje że kolor będzie ten co wybrałam

Ostatnia edycja:
Kusiak jest róznica między wychowaniem chłopca i dziewczynki! Później napiszę jak to jest u nas bo teraz muszę lecieć:-)

hej :-)
melduje sie ze szpitala. wizyte teoretycznie mam miec za 2 minuty,a jeszcze nawet u poloznych nie bylam na badaniu moczu,cisnienia itp. przyzwyczajona w sumie jestem do tych obsuwek. tutaj znow istny babyboom, Irlandia przezywa swoje zlote chwile :-)

kusiak mnie tez ciekawi jaka roznica miedzy chlopcami a dziewczynkami.wprawdzie ja jeszcze nie wiem,kto u mnie mieszka,ale sie zastanawiam. tylko ja w druga strone,nie moge wyobrazic sobie jak to jest z chlopcem,bo z powiem Ci,ze z corcia dla mnie miodek :-) faktycznie przytulanka z niej i corusia tatusia,wiec to moze domena dziewczynek ?

ps. bylam u poloznych w miedztczasie ,jak do Was pisalam,wiec moze nie bedzie dzis tak zle :-)

Kusiak o i jeszcze jedno dziewczynki strasznie starają się naśladować mamę z jednej strony to fajne, a z drugiej troszkę męczące :-D

Pamiętam jak parę razy zdarzyło mi się dłużej paradować w szlafroku do domu to potem Nela za żadne skarby świata nie chciała się ubierać bo mama chodzi w szlafroku to ona też.

Oczywiście narazie nie wiem czy czasem Dominik nie będzie mnie naśladował, ale proszę Niebiosa by tak nie było :tak:

Koleżanka co ma czteroletniego synka mówi, że mały raczej stara się robić wszystko to co ojciec więc ona nie jest stale na cenzurowanym :-)

Ale to pewnie już zależy od charakterku dziecka.

Witam w tej kolejny deszczowy i zimny dzień..
Moje dziesiejsze śniadanko było pycha, dawno nie jadłam takiego, proste wiosenne kanapki z szynką, sałatą, pomidorkiem i szczypiorkiem mmmmniam ;-)
Ja nadal nie czuję ruchów, jak tylko mam czas to rękę przykładam w te miejsca o których piszecie i nic nie czuję.
Dziś nie muszę znów stać nad garami, coś tylko dla siebie, M dziś u rodziców świnkę ubijają po pracy i późno będzie, za to będą pyszne kiełbaski na święta ;-)

Z M wczoraj gadałam na temat usg i postanowiliśmy, że na połówkowe pójdziemy jednak, jakoś wytrzymam a to wypada początki maja więc już niedługo. Chyba, że na wizytach mi będzie jeszcze robił usg to sobie podpatrzę i może się czegoś dowiem przed ;-)

Rano M wychodzi do pracy, jak zwykle do mnie z buziakiem rano, a ten mnie zaczoł po stopach łaskotać i trząść łóżkiem, pytam czemu mnie budzi, to on mi, że co ja tak będę spać jak on idzie do roboty... no co za chłop, wyszedł ja oczy jak 5 zeta, obrót na drugi bok i kima ;)

Wy wszystkie niewyspane, u mnie gdyby nie matka, która zadzwoniła jak zwykle po 10tej to bym pewnie spała może do 12tej ;) ale nadal czuje się niewyspana, pewnie to przez pogodę.
Ajjj ściągne sobie dziś jakieś filmy i sobie obejrze aby ten dzień jakoś zleciał.

Wesolutka fajnie Twoje dziecko zasypia :-D od razu przypomniała mi się moja siostrzenica, ona tak fajnie w wózku zasypia na siedząco przechylając się do przodu i opiera główkę o kocyk, albo druga siostrzenica jak był mniejsza to na stojąco obok łóżka a główka na łóżku i tak śpi :-D dzieci są niesamowite hehe :-D

Joani, anusiaszymka trzymam &&& za wizyty i za pozostałe dzisiejsze wizytujące :)
Miłego dzinka :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kusiak, potwierdzam co napisala Hania, coreczki uwielbiaja Tatusiow, zwlaszcza do wariowania :D uwierz ze jak tatus wychodzi do pracy to mloda potrafi sie rozplakac :D

nexiss, tu byl nerw, bo juz padala ze zmeczenia i nie chciala zasnac. Wiec wsadzilam ja do lozeczka a ona w zlosci walila nogami w szcebelki, az ja zmoglo (3 minuty) :D a tak czesto zasypia jak Twoja druga siostrzenica. Siedzi w lozeczku i nagle bach do przodu :D

zrywaja asfalt na parkingu przed blokiem i co cala maska poobijana. Rozmawial maz z kierownikiem budowy i stwierdzil ze to nie z ich winy.. i jeszcze dodal, ze oni poinformowali wlasciciela citroena (nowy samochod) a naszej 3 letniej kia juz sie nie oplacalo ;).wiec dzien zapowiada sie super, bo juz obdzwopnilam rade dzielnicy, prezesa firmy, zikit i po 15 jak maz wroci policja na spisanie protokolu. Super :] nie ma jak polska!

reklama
Zaczął mnie coś brzuch boleć po lewej stronie, takie kłucia, że jak stoję wyprosttowana to ciągnie mocno.. nie wiem co to, ale dobrze, że dzisiaj wizyta... tylko jak dojadę, może nospę wezmę. No to ładnie się zaczyna, bo jak do tej pory nic mi sie nie działo:-(

Do góry