reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Kurcze dziewczyny poradzcie mi... Od samego początku ciąży mam sporo śluzu i wiem, że to normalne ale dziś rano zdziwiłam się bo jak zrobiłam poranne siku to dosłownie śluz poleciał mi po nodze. Był taki mega leisty. No ale to co mnie zmartwiło bardziej to fakt, że przed momentem sytuacja się powtórzyła i podcierając się zauważyłam jasno zieloną smółkę. :-(
Myślicie, że to normalne?? Zielonkawy kolor sugerować może infekcje ale wtedy wydzielina miałaby chyba specyficzny zapach no i pewnie czułabym jakieś swędzenie czy pieczenie. Zestresowałam się...

reklama
Sonia, ja też mam mnóstwo śluzu. Czasem czuję jak mi spływa :/ czasami też jak jestem w toalecie to spada mi taki gęsty kawałek i pływa w muszli. Zdarzyło mi się tak 2 razy ale w międzyczasie u lekarza wszystko było ok. Mogę Ci tylko poradzić byś obserwowała ten śluz. A zapach ma ok?
P.s nie zawsze jest swędzenie przy infekcji. Czasem oprócz zmienionego śluzu nie ma innych objawów...

Dobrze słyszeć, że nie tylko ja mam takie obfite upławy. :/
No właśnie pierwsze co to powąchałam ale był bezwonny dlatego mam nadzieję, że nie żadna infekcja.

Ostatnia edycja:
Soniafka tak jak pisze Koko to normalne w ciąży i czasem śluz może mieć takie zielonkawo-zółte zabarwienie. Obserwuj jedynie czy nie zaczyna sie pienić i specyficznie pachnieć bo wtedy jak nic infekcja.

Będzie dobrze. Nie stresuj się :tak:

Witam :-)
Ale ladna pogoda dzisiaj az chce sie zyc :-)

Soniafka ja tez mam duzo sluzu ale najlepiej jak bedziesz obserwowac go :happy:

a_nka trzymam kciuki za Was :happy: w szpitalu przynajmniej bedziesz miec lepsza opieke :happy:

A mam pytanko dziewczyny czy Wy juz kupujecie wyprawke dla dziecka? Mnie juz bardzo korci zeby cos kupic :happy: I co sadzicie na temat laktatorow? ktore sa lepsze elektryczne czy te reczne?

Hmm.. jak ten jasnozielony śluz będzie Ci się powtarzał to może lepiej skonsultować to z lekarzem...
Kurcze no mam nadzieje, że to było jednorazowe. Muszę się przyjrzeć się przy kolejnej wizycie w toalecie i faktycznie jak znów zobacze zielony kolor to umówie się do gina.

Soniafka tak jak pisze Koko to normalne w ciąży i czasem śluz może mieć takie zielonkawo-zółte zabarwienie. Obserwuj jedynie czy nie zaczyna sie pienić i specyficznie pachnieć bo wtedy jak nic infekcja.
Będzie dobrze. Nie stresuj się :tak:

Zmartwiłam się bo pierwsze co to wygooglowałam a tam wszędzie jakieś historie z grzybicami i różnymi infekcjami. Będę obserwować i zobaczymy.

W każdym razie dzięki :blink:

Ostatnia edycja:
Gosia my już zamówiliśmy wózek, ale będzie dopiero w czerwcu dostawa do polskiego dystrybutora.

Resztę zacznę kompletować po 24tygodniu.

Co do laktatorów, to ja używałam ręcznego aventa. Był bardzo dobry, odciagać mleko można było jedna ręką i naprawdę pomógł mi rozkręcić laktacje.

Jednak odciągniecie np. 50ml pokarmu zajmowało dość sporo czasu.

I z tego też względu obecnie zamierzam zakupić laktator elektryczny. Przeglądałam z Lovi i Philipsa.

Oba wydaja się porządnie wykonane. Opinie też mają niezłe.

Ostatnia edycja:
A mam pytanko dziewczyny czy Wy juz kupujecie wyprawke dla dziecka? Mnie juz bardzo korci zeby cos kupic :happy: I co sadzicie na temat laktatorow? ktore sa lepsze elektryczne czy te reczne?

My teraz jak byliśmy te kilka dni w Polsce to kupiliśmy łóżeczko i wanienkę z jakimiś tam pierdółkami do kąpieli. Reszte rzeczy planujemy pozamawiać przez internet. Chcemy wszystko skompletować do czerwca i zamówić transport do Norwegii więc w zasadzie dużo czasu nie zostało. Codziennie wałkujemy temat wózka bo na coś w końcu musimy się zdecydować. :sorry:
Co do laktatorów to dobre pytanie. Też miałam je zadać.:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Pytam o laktator bo kolezanka ma do sprzedania elektryczny i tez duzo dziewczyn chwali te el. a wiem od kogo on jest wiec po co mam kupowac nowy jak moze sie okazac ze pare razy go uzyje... Ja mam zamiar zaczac kompletowac powoli wyprawke ale jak narazie nigdzie nie jezdze bo zwyczajnie mi sie nie chce :-p mam pare rzeczy tez obiecanych od kolezanki hehe najbardziej mnie przeraza to pranie i prasowanie tylu ubranek tym bardziej ze nie nawidze prasowac :-p

Do góry