reklama
Dziewczyny ale mialam noc! Moj maz wrocil z pracy wieczorem i marudzil ze sie zle czuje, przed spaniem zaczal wymiotowac. Kolo 23 moj najmlodszy sie obudzil caly w wymiotach. O 1 w nocy ja zaczelam.... I tak cala noc na zmiane biegalismy do ubikacji. Maz spal na kanapie a maly ze mna. Wymiotowal dokladnie co godzine. A ja go pilnowalam wiec tez nie spalam zupelnie. Zasnelismy o 5 rano i pobudka o 9. Czuje sie strasznie!
Kurcze no masakra, wspólczuję ci takiej nocy. :-( To napewno albo grypa żołądkowa albo czym się zatruliście.
Joani, oj też bym się wściekła na twoim miejscu.
elleni
Fanka BB :)
EM Ka hybrydy możesz, żele również akryl też ci nie zaszkodzi, bez przesady co innego jak to ty byś robiła paznokcie i nad tym siedziała non stop, a zmieniały się tylko klientki przez godzinę-dwie nic ci nie będzie tylko moim zdaniem szkoda paznokci -patrzę z punktu widzenia tej osoby robiącej pazurki innym Odkąd weszły na rynek hybrydy to co raz mniej klientek jest na sztuczne paznokcie (czyli akryl, żel). Hybrydy to super sprawa oby tylko zrobić dobrą firmą gdzie będą trzymały się 3 tyg a nie tydzień ja pracuję na hybrydach shellac (tanie nie są) ale naprawdę super się trzymają. Szkoda kasy na te po 20zł gdzie co chwilę coś trzeba poprawiać (wiem bo sprawdziłam i te tanie ). Co do porodu to ja normalnie na nogach miałam hybrydy założone (french), na rękach zdjęłam całkowicie bo tam zwykle kolor sobie kładę, a on już by nie przeszedł do cc. Musi być widać płytkę paznokcia. French by przeszedł bez problemu ale on szybciej się niszczy więc na dłonie polecam kolor jednak. Ja jak sobie zrobię na stopach to trzyma się z półtora-2mies, nawet french- super sprawa bo nogi zawsze takie"czyste" i zadbane wyglądają Zwykle "zakładam" już na święta wielkanocne i robię co jakiś czas do września kiedy już zimo się robi i nogi w zakryte buty wskakują ;-)W zimie daję im odpocząć
EM Ka
No to elleni właśnie powiedziałaś co chciałam usłyszeć tez mi sie hybryda french nie sprawdził na dłoniach tez zawsze kolor ale lubię miec tez dłonie na french moja kosmetyczka w Poznaniu robiła mi wtedy akryl zeby ładnie sie trzymało. Teraz muszę znalezc jakaś dobra tu na miejscu albo w Tg gdzie za chwile bedziemy mieszkać bo tez ładnie stopy wygladaja ze zrobionym nie musisz sie martwić czy malować czy nie zawsze jak jest ciepło zakladasz japonki albo inne otwarte butki a stopy i tak wygladaja ładnie
Kusiak przykro mi z powodu nocki mam nadzieje ze to zatrucie tylko u zaraz Wam przejdzie zebys Ty przede wszystkim jak najszybciej z tego wyszła i zaraz dzidzia Twója ta starsza
Wysłane z mojego iPhone przez Forum BabyBoom
Kusiak przykro mi z powodu nocki mam nadzieje ze to zatrucie tylko u zaraz Wam przejdzie zebys Ty przede wszystkim jak najszybciej z tego wyszła i zaraz dzidzia Twója ta starsza
Wysłane z mojego iPhone przez Forum BabyBoom
My już w szpitalu, po 18tygodniu może będą zakładać pessar.
U nas jest problem bo tydzień ciąży trzeba oznaczać po USG na dzień dzisiejszy 16w4d czyli za płółtora tygodnia może założą ten cały krążek.
Szyjka dziś 18mm, czyli troszkę dłuższa, rozwarcie nadal na pół centymetra, jednak pęcherz płodowy nie jest wypukły, cofnęła córcia się,
Mam leżeć, wstawać tylko do toalety, a i poza tym to kolejna lekarka potwierdziła parkę,
U nas jest problem bo tydzień ciąży trzeba oznaczać po USG na dzień dzisiejszy 16w4d czyli za płółtora tygodnia może założą ten cały krążek.
Szyjka dziś 18mm, czyli troszkę dłuższa, rozwarcie nadal na pół centymetra, jednak pęcherz płodowy nie jest wypukły, cofnęła córcia się,
Mam leżeć, wstawać tylko do toalety, a i poza tym to kolejna lekarka potwierdziła parkę,
Koko88
Kusiak, ależ miałaś atrakcje :// współczuję...
Haniu, to chociaż troszkę lepsze wieści, zawsze podnoszą na duchu więc musisz wierzyć, że będzie dobrze wczoraj zastosowałam się do twojego zalecenia i wzięłam nospę na te plecy i w połączeniu z wygrzewaniem przez 10 godzin pomogło mam nadzieję, że to się nie powtórzy i że nie będzie oznaczało tego całego zastoju o którym pisałaś...
Pozdrowienia dziewczyny!!!
Haniu, to chociaż troszkę lepsze wieści, zawsze podnoszą na duchu więc musisz wierzyć, że będzie dobrze wczoraj zastosowałam się do twojego zalecenia i wzięłam nospę na te plecy i w połączeniu z wygrzewaniem przez 10 godzin pomogło mam nadzieję, że to się nie powtórzy i że nie będzie oznaczało tego całego zastoju o którym pisałaś...
Pozdrowienia dziewczyny!!!
joani
No to Hania, witamy w nowym miejscu :-) Będziesz spokojniejsza o swoją "parę" i poleżysz bez wyrzutów sumienia, że dziećmi się nie zajmujesz czy nie sprzątasz ;-) Będzie dobrze.
Jutro mam wizytę u fryzjera... źle mnie wpisała, o dzień później... a mi termin podała dzisiejszy ...
Obiadek w piekarniku, dzisiaj zgrzeszyłam i ziemniaczki do tego gotuję. Rzadko je jemy, ale tak mi się chciało ziemniaków z mizerią i mięchem, że uległam pokusie ;-)
Jutro mam wizytę u fryzjera... źle mnie wpisała, o dzień później... a mi termin podała dzisiejszy ...
Obiadek w piekarniku, dzisiaj zgrzeszyłam i ziemniaczki do tego gotuję. Rzadko je jemy, ale tak mi się chciało ziemniaków z mizerią i mięchem, że uległam pokusie ;-)
Koko ciesze się, ze choć trochę mogłam Ci pomóc i mam nadzieję, ze to jednak tylko przewianie lub bóle rozciągające. A tymczasem wygrzewaj się kochana i odpoczywaj ;-):-)
Joani smacznego!! :-)
Jeszcze dziewczyny zapomniałam dopisać, jutro bede miała wizytę diabetologa i zobaczymy co poradzi na te moje cukry. Narazie w szpitalu będę dostawać jedzenie dla cukrzyków- dietetyczne o niskim IG :-)
Tak kazała lekarka. Na sali leżymy tylko dwie ;-)
To teraz będę miała czasu na pisanie z wami
Poprawiłam też suwaczek bo niestety tak jak lekarze patrzą na wiek z USG to ja stale musiałabym go korygować. Więc jeden odlicza czas do 20 września tak jak miało być na początku i jak w tabelce jestem wpisana, a miniaturka pokazuje ten z usg - co lekarze się sugerują.
Joani smacznego!! :-)
Jeszcze dziewczyny zapomniałam dopisać, jutro bede miała wizytę diabetologa i zobaczymy co poradzi na te moje cukry. Narazie w szpitalu będę dostawać jedzenie dla cukrzyków- dietetyczne o niskim IG :-)
Tak kazała lekarka. Na sali leżymy tylko dwie ;-)
To teraz będę miała czasu na pisanie z wami
Poprawiłam też suwaczek bo niestety tak jak lekarze patrzą na wiek z USG to ja stale musiałabym go korygować. Więc jeden odlicza czas do 20 września tak jak miało być na początku i jak w tabelce jestem wpisana, a miniaturka pokazuje ten z usg - co lekarze się sugerują.
Ostatnia edycja:
reklama
Joani, termin na 20 wychodził na poczatku ciąży (7-8tydz) i tak prosiłam o wpisanie do tabelki
A że ja ostatnią @ miałam 27.12 no to lekarze muszą brać termin/wiek ciąży z USG bo inaczej powinnam być w 13tygodniu dopiero.
A dziś wychodziło, że będę rodzić 13 września. Dlatego dodałam drugi suwak z terminem ciąży z USG. Bo przecież w tym głównym stale nie będę dat zmieniać ;-)
W karcie ciąży datę ostatniej @ i termin porodu mam wpisane jako ??
A że ja ostatnią @ miałam 27.12 no to lekarze muszą brać termin/wiek ciąży z USG bo inaczej powinnam być w 13tygodniu dopiero.
A dziś wychodziło, że będę rodzić 13 września. Dlatego dodałam drugi suwak z terminem ciąży z USG. Bo przecież w tym głównym stale nie będę dat zmieniać ;-)
W karcie ciąży datę ostatniej @ i termin porodu mam wpisane jako ??