reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Animka inaczej bym musiala czekac do 20 tyg bo tutaj robia tylko 2 usg. W 12 i 20 tyg :( i nie robia w 3/4d. Dlatego sie tak ciesze :)

reklama
Kusiak ja mam wizytę 8.04 ale wątpię żeby lekarz chciał szukać płci więc raczej się dowiem na połówkowym 24.04. To będzie 21 tc ale jakoś mi nie przeszkadza że tak późno. Będzie co będzie :tak:

katka kciuki &&&&&&&&&

Ritta u mnie bedzie szukal plci na tym prywatnym bo po to go mam :) nazywa sie gender scan :) wlasnie tylko zeby sprawdzic plec. Oczywiscie jak maluch pozwoli :) bo jak w 20 tyg by maluch nie pokazal co tam ma to juz bym sie nie dowiedziala bo wiecej usg nie ma. Tylko prywatnie. A one sa drogie. Za ten zaplacilam 79£ a im starsza ciaza to drozsze te usg maja :( poza tym wlasnie bedzie w 4d no a normalnie w szpitalu takich tez nie robia. I ja strasznie chce juz wiedziec co mam :D chyba dlatego ze mam juz dwoch chlopakow to strasznie chce wiedziec czy to znowu chlopak bedzie :p chce juz mowic maluchowi po imieniu i wybierac odpowiednie ciuchy :) i jakos mysle ze bedzie mi latwiej nawiazac z tym dzidziusiem jakas juz wiez. Inaczej jest przy pierwszej ciazy lub przy duzej roznicy wieku miedzy dziecmi. Ja nie mam czasu przy moich malych chlopakach pomyslec o tej ciazy i maluchu, czas szybciej leci. A jak juz bede mogla malucha nazwac po imieniu to moze mi buc latwiej wlasnie z nawiazywaniem z nim wiezi :)

Cześć dziewczyny!
nie mogłam się zebrać od wczoraj żeby siąść na spokojnie i napisać to mnie rzeczywistość przymusiła. Wczoraj mój mąż naprawiał z tatą kabinę prysznicową i zaraz po tym jak ją zmontowali to strzeliła w niej szyba :szok: tak więc kolejne 3 tygodnie jestem skazana na wannę, a tak mi niewygodnie :-( no i jak chłopaki robili kabinę to ja się wzięłam za prasowanie i teraz pokutuję tępym bólem pleców, a w zasadzie w okolicy lewej nerki. Nie wiem czy to od stania z żelazkiem czy mnie przewiało, czy może dzidziuś się rozpycha ale niepokoi mnie ten ból bo nie ustępuje :/ miała tak któraś z was??? a wieczorem jak kichnęłam, tak myślałam że mi wnętrzności wylądują na Marsie. No i jestem nie do życia. kropka.
Trzymam kciuki za wizytujące!
I gratuluję pierwszych ruchów i smyrań ;-) ja jeszcze nic a nic...
Haniu, współczuję sytuacji, ale musisz wytrwać, życzę duuuużo siły i optymizmu :*
AAAAA, mózg mi odbiera i zapomniałam co czytałam przez całą godzinę....
Nie gniewajcie się...
pamiętam tylko dyskusję o witaminach, tak więc dopiszę, że biorę Pregnę Plus i czuję się ok. Tylko zaparcia po żelazie, a z żołądkiem co jakiś czas mam atrakcje bo cholernie wydelikacony jest :/
U nas zimno jakoś więc siędzę w domu, mąż mnie do łóżka wygania...
Pozdrawiam!!!!:-)

O matko, dziewczyny czy któraś z was została wylosowana przez Główny Urząd Statystyczny do badania budżetu domowego? My dostaliśmy list, że nas wybrali i chciałam to olać, ale dzisiaj przyszła babeczka która ma to przeprowadzać i tak naciskała, że w końcu uległam, mamy wypełniać codziennie taką książeczkę wydatków, albo zbierać paragony, ma przyjść za dwa tygodnie po pierwsze nasze wypociny.. ehh.

Katka i jak po wizycie?:)

Kusiak fajnie, że wam się udało umówić na takie badanie i oby maluszek chciał współpracować:-)

Koko u mnie przy zmywaniu naczyń takim dłuższym pojawia się ten tępy ból pleców, ale jak usiądę to przechodzi:)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny ja na sekundkę bo mąż wrócił i chce z nim trochę posiedzieć jutro napiszę więcej na wizytowym! Ale wszystko jest ok! I mam dowód męskości mojego syna!!!!! Na zdjęciu:) Jutro się pochwale!

reklama
Katka, synek!! Ale super :-) Gratuluję!!

Koko, cholera ból krzyża to podejrzewam ma większość z nas jak się nastoi, ale tak jak pisała Bubbles powinno przejść gdy się odpocznie.

Jeżeli nie będzie Ci przechodziło to zgłoś się do rodzinnego, w ciąży z Nelą leżałam na patologii z dziewczyną której nerka słabo filtrowała cały mocz nie schodził i było zagrożenie zatrucia malucha.
Ona właśnie taki ból zbagatelizowała i potem była dwa tygodnie w szpitalu. Nie miała gorączki, ni nic jedynie ten ból.
Oczywiście wszystko dobrze się skończyło.

I nie pomyślcie sobie, że straszę dziewczynę. Tylko w ciąży niektórych objawów nie można bagatelizować. Być może to rozciąganie faktycznie, ale może też być inna przyczyna.

Koko tak jeszcze pomyślałam... Może warto zapodać sobie no-spe i magnez?
Jeżeli ból Ci przejdzie to wtedy raczej możesz być spokojna i to tylko rozciąganie ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry