reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

A powiedzcie mi dziewczyny, bo mam rozkminkę :)
Według ostatniej miesiączki wychodzi tak jak na suwaczku ze jestem w 17 tygodniu i 3 dniu ciązy, a rowno tydzien temu byłam na wizycie u ginekologa i pan doktor powiedział robiac usg ze jestem juz wtedy w 17 tygodniu i 3 dniu ciazy i nawet pamietam, ze sie go zapytalam czy na pewno sie nie pomylil a on ze nie, bo to 17 tydzien i 3 dni :D
Jak to mozliwe? czy doktor sie pomylil? a przypomniało mi sie to, poniewaz zbieram sobie zdjecia z usg i z tamtego tygodnia mam z podpisem 17tygodni i 3 dni heh :D a to przeciez dzis :)

takie masło maślane hehe :)

reklama
Choco a gin Ci liczył termin według @ czy z USG? Bo jeżeli z USG to możliwe, że są różnice, bo wtedy patrzy na podstawie rozmiarów dziecka, u mnie według USG ciąża też jest parę dni starsza, bo maluch podgonił:)

No właśnie nie wiem skąd on to wziął :) wcześniej mówił mi, że między terminem z @ a terminem z USG jest 3 dni różnicy, a teraz hmm nic nie powiedział.. czyli z 3 dni mógł się zrobić tydzień? :D

Gosia widzę,że Ty też masz szansę na gigantyczną dzidzię tak jak ja :-) ale z czasem może to się wyrównać.
Choco, ja najpierw miałam 2 dni do tyłu a potem 1,5 tyg. do przodu.Zależy jak mały szybko rośnie. Najbardziej wiarygodny jest ten termin, który perwszy ci podali, bo rozwój późniejszy to już sprawa indywidualna.
Kiedyś lekarz mi mówił, że należy sobie policzyć: od ostatniej miesiączki odjąć 3 miesiace i dodać 7 dni- to jest ten termin, który przyjmujesz za "środkową datę" ;-)

Ostatnia edycja:
joani a wiesz ile Twoj wazy? czy lekarz Ci mowil ze bedzie duzy?

Choco ja na poczatku z om i z usg mialam termin na 4.09 pozniej o jeden dzien z usg sie przesunal na 3go a teraz juz z usg mam termin na 27sierpnia :-) ale ja i tak najbardziej wierze w termin o om

Nie mówił ile waży, ale w 14 tyg 6 dn. mierzył 11 cm.Nigdy nie wiadomo jakie się urodzi, bo to też geny, ja byłam dużym noworodkiem a mąż mierzył ponad 60 cm... więc sobie wyobraż, co ja mogę mieć na końcu ciąży, jak i tak już duży brzuch mam :-D
Przecież dzieci rodzące się w tych samych tyg. ciąży są tak różne wagowo i wzrostowo, że to po prostu loteria ;-)

W szpitalu do porodu chyba i tak biorą pod uwagę termin z OM, a nie z USG, więc ja się nim kieruję:) Bo na każdym USG może Ci wyjść co innego, a z OM jest stała data:p

reklama
Do góry