reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Witajcie, u mnie pogoda też coś trochę zawiodła...
Też mnie pobolewa tu i tam, czasem mocniej ale nic innego się nie dzieje. Ciężko komuś coś poradzić, bo możemy mieć te same bóle, ale każda próg bólu ma inny.. ja na to machnę ręką a inna będzie brała nospę. Fakt jest jeden- rozciągamy się i to też czujemy :-) mnie najbardziej męczą pośladki i plecy, już nie wspomnę kichaniu czy kaszlu, bo brzuch wtedy kłuje niesamowicie.
Na szczęście mąż zażyczył sobie pierogi, które muszę tylko kupić i usmażyć :-D więc można powiedzieć mam dziś wolne od garów :-)

U mnie dziś też pierogi ale dla 2 rodzin:D wiec troche lepienia mam:D teśc z mężem dziś wracają a teściowa robi do 18 więc będą chłopy głodne, ale zejdzie sąsiadka i mi pomoże... szybko pójdzie:D

a na 16 wkońću Usg! Boje sie niesamowicie:D

reklama
Gosia u mnie na wykresie usg waga u bliżniaka pierwszego to 142g, u drugiego 137g
CRL 107mm I 106mm, i z usg jest 16w2d.

Gin mówił, że całkiem spore maluchy :-) więc chociaż tyle dobrego.

to moje może też tyle waży już :) bo nawet nie zapytałam wczoraj :) wiem że ma 11 cm :) i z usg też 16w2d :)

Dziewczyny czy u was też są nowości bb? co chwilę wyskakują jakieś informacje o nowościach, z boku mam kolorowy pasek, którego nie mogę zamknąć i mnie wkurza niesamowicie. Reklamy też masakra.. przestaje mi się to podobać.

mnie też to denerwuję.. co chwilę coś nowego wyskakuję..

katka to powodzenia na wizycie :) &&& zaciśnięte :) i dla wszystkich wizytujących dziś również :)

to moje może też tyle waży już :) bo nawet nie zapytałam wczoraj :) wiem że ma 11 cm :) i z usg też 16w2d

to mamy już duże dzieciaczki :)

Dostałam też dwa zdjęcia maluchów, ale skaner nie chce szczegółów na zdjęciach odbić tylko samo czarne tło jest :crazy:

Mozę jak mąż wróci to zrobi. Ale nic nie obiecuję bo nie wiem co tam się znów stało :-(

Katka trzymamy kciuki za wizytę, napewno wszystko będzie ok :)

Witamy cię Gosiu, chiałam zapytać co stało się z Twoim Aniołeczkiem w 20tc ? Jeżeli nie chcesz o tym móeić, nie pisz, rozumię.

A nka jesteś już w tym szpitalu? Trzymaj się !

Miłego dnia kobitki!

Oj anka duże :) wczoraj na usg lekarz zrobił takie piękne zdięcie maluszkowi a nie dostałam ani jednego :/
jak sie uda to czekamy na twoje :)

dołączam się do pytania Doody :)

Do szpitala jutro mam się zgłosić. Dziś mąż zawiózł maluchy do mamy, a ja zostałam sama w domu i leżę odpoczywam, ale po wczorajszym usg dopochwowym i badanku na fotelu upławy i bóle są nadal.

Moja mama 29 kwietnia jedzie do Niemiec nie wiem kto potem zajmie się maluchami :-(
Moja mama zrobi dziś rundkę po przedszkolach i żłóbkach, może uda się od maja w prywatnych placówek chociaż na 4godziny dziennie maluchy zostawiać, potem zajęłaby się nimi szwagierka.

W sobotę Nela ma urodziny, a mnie na nich nie będzie :-( jak mi jest strasznie źle...
Pół nocy przepłakałam, strasznie się boję na dodatek już tęsknię. Przez te hormony jestem strasznie rozchwiana emocjonalnie. Ciężko mi. Naprawdę :baffled:

Ostatnia edycja:
Hej dziewuszki :)
U mnie dziś ładna pogoda się zapowiada :)

W garach też dziś nie muszę stać, bo wczoraj jak M wrócił, powiedziałam mu żeby sobie podgrzał obiad bo jest w lodówce i poszłam spać, to sobie wzioł śledzie, to dziś będzie jeść obiad z wczoraj lub sobie kupne pierogi usmaży.

Rano jakaś babka dzwoniła, że mnie do jakiegoś hotelu zaprasza na jakąś prezentację (wkurzają mnie te telefony bo ile razy mam gadać, że nie zyczę sobie takich telefonów a i tak dzwonią) w moim mieście to ją wkręciłam, że ze Szczecina jestem :-) hehe niech spadają.. :-p

Joani, ania te reklamy można "schować" np. ta po lewej jak się najedzie kursorem na + to pod spodem wyskakuje taka szara strzałka, kliknąć na nią i się schowa. To samo z taką reklamą co wyskakuje na dole po prawej, na tej reklamie po prawej też jest taka strzałka :)

W niedziele moi przyszli teście byli na zakupach na giełdzie staroci koło Dzierżoniowa i kupili mi leżak na balkon w całkiem przyzwoitej cenie ;-) w końcu będę mogła sobie na balkonie posiedzieć, tylko M będzie musiał jeszcze sprzątnąć z remontu z niego 3 pary drzwi i resztki stołu, które tam leżą i zagracają. Jeszcze jakiś stolik i mogę leniuchować :-D

Wizytującym &&& :)

Miłego :)

Aniu trzymaj się kobito, współczuję Ci bardzo, że nie możesz być ze swoimi dzieciaczkami, też w takim ważnym dniu jak urodzinki, jeszcze to nadrobisz! Pamiętaj, że te maluszki w brzuszku też Ciebie bardzo potrzbują,one same sobie nie poradzą.
Jesteśmy z Tobą, wszystko napewno będzie dobrze :*

Wydaje mi się, że Gosia pisała już o tym...
Nexiss, ale to tylko chowa sie na chwilę i potem cała procedura od nowa... ehhh
Aniu, wiem, że to przykre nie móc uczestniczyć w życiu rodzinnym, ale cóż poradzić.. mus to mus i pomyśl, że to robisz dla siebie i twojej rodziny i to na szczęście tylko "chwilowe", po jakimś czasie wróci do normy :-) Teraz mąż musi przejąć twoje obowiązki, od tego też go masz. Na pewno sobie poradzi.

reklama
DOODA wiem, że maluchy w brzuchu beze mnie sobie nie poradzą.
Tak jak powiedziała wczoraj moja mama jak jej płakałam do słuchawki:
- Bez twojej siły i wiary bliźniaki umrą, więc weź się w garść dziewczyno.

Joani, dziękuję :-) mąż na pewno sobie poradzi. Tylko on musi pracować. Eh... jakoś to będzie.

Do góry