reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Bigbi akurat staniki noszę luźne, więc to u mnie ból jeszcze nie przeszedł. Moja siora mówiła, że jej przeszło w 5 miesiącu, więc może mnie też... Oby to jeszcze wytrzymam, bo jakby tak do końca to masakra, a potem jeszcze maluch przy karmieniu podgryza, to byłby koszmar :baffled:

reklama
Ja z piersiami miałam chwilę spokoju ale od paru dni znów pobolewają... brodawki robią się po prostu napompowane do granic możliwości :-) szkoda że nie rośnie całość ;-) chyba muszę jednak jakiś stanik kupić... może sportowy...
Nie wspomnę jak mąż na nie reaguje... :-D

Dziś rozmawiałam z mamą i tak od słowa do słowa powiedziała mi, że może ja tego nie zauważam ale po mnie widać ciążę, wracając do domu przechodziłam obok sklepu i tak patrzę na siebie z boku i fakt, brzuszek sterczy..

Mnie też już trochę niewygodnie się śpi, na plecach jest wygodnie ale jak się obrócę na bok to te moje piersi to bolą strasznie.
p.s. Was nadal bolą piersi? czy już nie? jak nie to kiedy przestały boleć?
Na prawym boku niewygodnie, na lewym trochę lepiej.
Coś mnie kima już łapie, chyba dziś pójdę wcześniej..
Bo to też troche tak, że my swoje brzuchy oglądamy codziennie więc z dnia na dzień nie zauważamy aż takiej róznicy...;-) Ja szoku doznaje jak widzę swój brzuch na zdjęciach, wtedy dopiero dostrzegam że rośnie :-p

Co do spania to ja też mam ostatnio problem z zasypianiem bo moja ulubiona pozycja to niestety na brzuchu więc troche czasu mi zajmuje, żeby tą moją zwyczajową pozycję jakoś zastąpić :dry:
Piersi już nie bolą mnie tak jak na początku ale troche jednak pobolewają, no i cały czas są takie nabrzmiałe i twarde.

U mnie podobnie. Piersi juz nie bola jak na piczatku ale sa jakby ciezkie i bardziej wrazliwe niz wykle. Jak leze nie tak i je uciskam bola.

Dzis moje dziecie sie fajnie wierci :)

rogala polecam
zakupiłam w ciąży Emilkowej
posłużył później do karmienia i do kolejnej ciąży

teraz śpie jeszcze po "staremu" nic mi nie przeszkadza jeszcze,ale w kufrze czeka w razie rogal:-D

ciekawe jak anka po wizycie

Witam się poniedziałkowo :)

Pierwszy dzień po urlopie nawet całkiem spoko, chociaż bez zostania godziny dłużej się nie obyło...

Szefowa zaproponowała, że przyniesie mi rzeczy, które zostały jej po jej synie i ma spakowane na strychu, żebym przejrzała czy mi coś odpowiada (typu podgrzewacza do butelek, kocyków) :D:D:D

Trochę wróciłam zmęczona ale już wracają mi siły i w sumie stwierdzam, że wolę chodzić do pracy niż siedzieć w domu ;) nie wiem tylko na jak długo mi tak zostanie ;)

Ja biorę pregna +.
Coś czuję, że mnie przeziębienie chwyta - a do 17.00 trzeba w pracy siedzieć :/ Już zapowiedziałam Mężowi, że dziś się mną w pełni opiekować ma :)

Czy Was też ciągnie w brzuchu?

Ciągnie mnie często i czasem kłuje....

Dziewczyny mam krwiste upławy i strasznie boli mnie gdzieś w pochwie...
Jak mąż przyjedzie to zawiezie dzieci do mojej mamy i podjedziemy do mojego gina prywatnie. Wizyta w piątek, ale wolę nie czekać.

Cukier dziś po obiedzie 144 :dry: kurde ja nie mam pojęcia co robię źle.
W każdym razie pochwale się ze 3-4 dni temu miałam już na plusie 5kg, dziś jest 4 dietka cukrzycowa działa :biggrin2:

Powodzenia!!! Trzymam kciuki!!!!

Ja lubię w sumie spać na boku (od zawsze śpimy z m "na łyżeczkę")- jedyne co to próbuję się przestawić z prawego na lewy- bo podobno dla maluszka najlepiej na lewym, a my jakoś się przystosowaliśmy do prawego... nawet zamieniliśmy się stronami łóżka...

Z piersiami trochę lepiej od kilku tygodni, ale nadal "czuję, że je mam" ;)

reklama
Do góry