reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Bibi, też się nad tym Zastanawiam, bo brzuch zaczyna co raz bardziej ciążyć jak śpię i czuję jak grawitacja działa ;-) chyba si skuszę też na tego rogala, bo później przy maluchu też się przyda. Może ktoś podpowie jakiej firmy albo co ma być w środku?

ja mam tę podusię ;) firma: motherhood. w pierwszej ciąży nie miałam, a na końcówce spało mi się tragicznie !, teraz kupiłam już na początku ciąży, kilka nocy z nim spałam ale jeszcze miałam chyba za mały brzuch bo średnio wygodnie mi było tym bardziej, że jeszcze syn z nami w łóżku spał więc ciasno było. Pewnie niedługo wyciągnę ponownie bo brzuch robi się większy ;)

Kusiak spróbuję wziąć poduszkę między kolana, może to coś pomoże, dzięki. Też się boję co będzie dalej, gdy brzuch wyskoczy. Teraz brzucha nie ma, ale czuję jakby ucisk gdy kładę się na brzuch, więc pozostają tylko boczki;-)

Dziewczyny dzięki. Na allegro jest ich sporo, ale nie chciałabym kupić jakiejś noname, bo za chwilę pewnie nie będzie się nadawała do użytku. Motherhood są po 139 widzę

Czy któraś z Was korzysta z takiej specjalnej poduszki rogal do spania? Spanie na boku prowadzi do bólów kręgosłupa u mnie i zastanawiam się, czy sobie czegoś takiego nie sprawić. Materac do spania mam bardzo dobry i nigdy nie miałam problemów ze spaniem, a teraz rano czuję się połamana.

Ja napewno zamierzam takowego "rogala" nabyć. Już nie od jednej dziewczyny słyszałam, że to super sprawa pod wieloma względami bo przydaje się nie tylko do spania w ciąży ale później do karmienia czy do zwykłego podparcia pleców. Te lepszej jakości troche kosztują ale myślę, że warto zainwestować. :tak:

Ostatnia edycja:
Bigbi ja poki co nie mam problemu ze spaniem ale jak leze dluzej na boku na kanapie to bola mnie biodra. Wkladam wtedy miedzy nogi wiekszego jaska i jest lepiej.

Uff już po spacerku :) pogoda ładna choć później już słońce schowało się za chmury i trochę zimno się zrobiło.
Zaczęło mnie ciągnąć na słodkie.. za mną już dziś 2 lody i wafelek... miodzio...
Dziś rozmawiałam z mamą i tak od słowa do słowa powiedziała mi, że może ja tego nie zauważam ale po mnie widać ciążę, wracając do domu przechodziłam obok sklepu i tak patrzę na siebie z boku i fakt, brzuszek sterczy..

A_nka trzymam kciuki oby wszystko było dobrze, daj znać po.

Ja biorę Prenatal Classic + magnez + żurawinę w kapsułkach.

Też mnie ciągnie brzuch, czasem jakieś ukłócia po bokach i po środku od macicy.

Mnie też już trochę niewygodnie się śpi, na plecach jest wygodnie ale jak się obrócę na bok to te moje piersi to bolą strasznie.
p.s. Was nadal bolą piersi? czy już nie? jak nie to kiedy przestały boleć?
Na prawym boku niewygodnie, na lewym trochę lepiej.
Coś mnie kima już łapie, chyba dziś pójdę wcześniej..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam się i ja w nowym tygodniu:-)

Co do rogala to z całego serca polecam i jeszcze raz polecam!!! Przy poprzedniej ciąży bez niego by się nie obeszło (rwa kulszowa), teraz zaczynają się problemy, ale naprwdę poóźniej Wam się bardzo przyda. Fajny jest również jak już maleństwo się pojawi, fajnie się na nim karmi! Ja muszę też akupić, bo ten poprzedni miałam wyporzyczony.

Co do witamin to chyba i ja będę musiała zmienić, od jakiegoś czasu też mnie mdli, biorę Pregnę+...nie wiem na co ?

Wyczytałam w necie na temat warsztatów, może któraś z Was była i się wypowie? Bezpłatne warsztaty dla rodziców. Zdrowie i rozwój dziecka! - O nas

Anka trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Daj koniecznie znać!

Ja tez sie nad tym zastanawiam tzn nad rogalem, ale jak chwalicie to chyba nie ma nad czym ;)
Na razie sobie radzę tak ze z jednego boku wykorzystuje swojego chopa - normalnie narzeka ze nie lubi jak go przygniote noga teraz sam zabiera;) a z drugiej wkładam se miska dużego dość miedzy kolana ... Faktycznie przy dużym brzuszku myśle ze to moze byc przydatne ;)
A co do vitamin bede próbować od czw zeby dać sobie tydzien, i wtedy bede wodziec czy haj zacznę przyjmować to czy beda dobre czy nie - dam znac .

Wysłane z mojego iPhone przez Forum BabyBoom

reklama
Soniafka, Dooda dzięki za opinie! No to nie ma nad czym się zastanawiać.

Ritta dzięki, biodra na razie u mnie sporadycznie się odzywają na szczęście. dziś spróbuję z poduchą między kolanami.

Nexiss u mnie z piersiami chwilowo spokój. Bolały mnie tak do 13 tygodnia. Zaczęłam zakładać większy stanik, może to pomogło i ostatnio jest w miarę dobrze. Spróbuj może z luźniejszym stanikiem w ciągu dnia

Do góry