reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Maltanka, to racja co pisałam rano, zanim wyszłam od dentysty było już po bólu głowy, przeszło na zęba ale już jest ok :-D
Ja też nie lubię, jak mąż wyjeżdża. Czasami bywało zabawnie, ja rano szyby skrobię w aucie a on mi pisze, że leży w słoncu przy basenie z drinusiem i się opala:-D Trochę się nalatał po świecie i na razie na szczęście spokój, bo ma full roboty i nie trzeba tak o klienta zabiegać, bo i tak już ledwo się wyrabiają.
My obiadek dzisiaj na mieście wszamamy, więc jedno z głowy:-)
U nas zapisy do prywatnego przedszkola odbywają się równocześnie i tam też jest dziki tłum i nie wszyscy się dostają. To po prostu jakieś szaleństwo, ale w tym roku nawet w państwowych ma być luz, bo jest co raz mniej dzieci od tego roku właśnie. Ja przynajmniej nie będę toczyła walki o miejsce ;-)

reklama
joani, pewnie wszędzie trwają zapisy jednocześnie.

W każdym razie u nas przedszkola prywatne nie są oblegane i spokojnie dziecko możesz zapisać kiedy chcesz. Przynajmniej męża brat tak robił.

i spokoj :)

ja przed chwila wyszlam z kuchni :) w koncu sie nagotowalam - najpierw obiad dla mnie potem jeszcze raz dla P. W koncu zrobilam ten rosolek i na drugie ziemniarki z brokulami w jajeczku i P dodatkowo steka wolowego w marynacie czosnkowo slodko slonej - smakowalo - to najwazniejsze :)))
ale urobiona jestem po lokcie po zmywaniu tych garow, juz nie moge sie doczekac zmywarki!

teraz P walczy z uchwytem pod tv ktory dzis przyszedl a ja odpoczywam, bo jeszcze dzis chcialabym se odkurzyc i przebrac posciel wiec trzeba naladowac baterie :)

Emka ty lepiej odpoczywaj, za dużo dzisiaj zrobiłaś:-).
Ja leniu****e, bo nic mi się nie chce:-(, nawet obiadu nie robiłam, bo mama pierożki przyniosła, od rana głowa mi pęka;-)

joani pisała o dentyście, to i ja sie umówiłam. Niby nic nie boli ale dawno nie byłam, więc nie zaszkodzi skontrolować.

Mam straszny problem z dziąsłami, bardzo mi krwawią. Podczas mycia zębów, a i często tak po porostu., czuję posmak krwi, idę do lustra, patrzę krew. W aptece poleciła mi wit C, ale nie wiem czy brać czy nie. Macie może jakieś sposoby, albo wiecie jaka to może być przyczyna?

Czytałam, że w ciąży tak jest, że krwawią dziąsła albo leci krew z nosa. Ja na początku miałam tak opuchnięte, że czułam w buzi aż takie górki. Przeczekałam 3 dni i przeszło. Ogólnie jak nie byłam w ciąży to krwawiły mi dziąsła czasem podczas mycia zębów, teraz częściej. Niby słyszałam, że powinno to po ciąży przejść, ale nie wiem, czy nie lepiej przejść się może do stomatologa i zapytać co i jak :)

maddlena, mnie też uprzedzał dentysta, że może tak być, ale raczej nie stosować żadnych preparatów dentystycznych, bo one rzadko kiedy mają badania pod katem stosowania przez kobiety w ciąży.

Ledwo żyję... no jak dzisiaj nie będę spała jak dziecko, to będzie oznaczało tylko jedno.... - ciążę :-D
Cztery godziny w kuchni, niby siedziałam a mąż skakał, ale to już nie ta energia... śmiał się , że stękam jak babcia ;-) i wysyłał na kanapę, ale musiałam czujnie obserwować jego poczynania.
Jeszcze przeżyć jutro i będzie po bólu.
Dzisiaj mi mówiła dentystka, że jak na razie mam ładne dziąsła, ale może się to szybko zmienić. Najpierw nie wiedziałam o co jej chodzi i mi wytłumaczyła że często dziąsła są jakby nabrzmiałe i krew często leci, ale to normalne. Poleciła po każdym posiłku czyścić zęby i używać nici. Pasta zawierająca aminofluorek i płukanie jamy ustnej. I dużo jeść czy pić rzeczy z wit. c.
Miłego wieczorku :-)

reklama
Do góry