reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
wrzuciłam listę :) troszkę pozmieniałam teraz wasza kolej może coś ominełam może czegoś za dużo jest :)

kurcze nie idę jednak na klachy .. pogoda się popsuła a syn koleżanki dostał gorączki i wymiotuje i biegunkę ma.. wczoraj miał szczepienie więc może po tym.. ale wolę się nie pchać tam :)

U mnie przedziera się słoneczko przez jakieś takie szare niebo i jakby mgłę - interesująco ;)
Pora wstać i iść połazić, zakupy zrobić, coś podziałać :)
Aż się boję ile będzie do nadrobienia w czytaniu wieczorem, albo jeszcze lepiej - jutro :)

Hej dziewuszki :)
Ale naskrobałyście :szok: ale już prawie Was nadganiam :-D

Ja niedawno wstałam, rano jak mój M wstawał do pracy to była gęsta mgła, teraz po 10 to już prawie jej nie ma ale widzę, że padało i na tym pewnie dziś nie koniec.
Od kiedy wstałam robię balety moim sąsiadom, mam nadzieje że nie mają mi tego za złe, ale ja mam dziś ochotę trochę pofałszować ;-):-D
Miałysmy dziś z kumpelą i jej boyem robić w południe ognisko (tak mi się chcę pieczonej na patyku kiełby z bułą, że szok :-D), ale niestety pogoda pokrzyżowała plany..

Pogoda do D to i nawet nic się robić nie chce, może trochę ogarnę chałupkę, dziś na obiad rybka zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym z winiary, aż już teraz ślinka mi leci ;-)

Wieczorem z M już w łóżku gadaliśmy na temat naszej ostatniej kłótni, wyjaśniłam mu, że mi się nie podoba jak mnie traktuje i że to wszystko odbija się na dziecku, bo chyba tego nie był świadomy. On mi za to na spokojnie, że uraziło go to że ktoś inny chce dać pieniądze na usg na zobaczenie jego dziecka dlatego tak zareagował. No coż, a spokojniej wtedy się nie dało, trzeba było się drzeć i focha strzelać.. Masakra, zobaczymy, może fakt mu coś się odmieni jak dziecko już będzie na świecie, a ja go naciskać nie będę.
Aaaa i wczoraj się dowiedziałam, że ma do mnie pretensje, że chciałam aby był na usg w szpitalu i go nie wpuścili, mówił że powinna takie rzeczy wiedzieć... Noż kuźwa, a co ja wróżka? Nie wiedziałam, że będzie ten doktorek dupek i będzie miał taką zachciankę aby ojciec dziecka nie był na tym usg... bozszzzz... :angry:

EmKA duży maluszek, jesteśmy w prawie tym samym czasie ciąży więc może mój też już tyle ma albo nawet więcej ;)

Sonia fajnie, że już coś czułaś, ja wczoraj w łóżku leżałam, trzymałam się za brzuch i cisza wyczekiwałam :-D hehe wiem, że to jeszcze za wcześnie, ale jedyne co czyłam to jak mi bulgotała herbata, która przed spaniem wypiłam ;-)

Co do zwrotów to jedna moja rodzina też jest ze śląskiego i fajnie godoją :-D moja babcia za to jest zza Poznania i też ma czasem swoją gwarę, np. laczki - kapcie, ryczka - mały taboret, sień, iść do sieni - przedpokój, itp. ;-)

maltanka wiem, że u mnie w szpitalu dają znieczulenie zewnątrzoponowe i jest one darmowe.

anusiaszymka dobrze, że maluszek Twój też jak na drożdzach rośnie :)

a sa mamusie ktore rodzily tak i tak?

cos dla Was:) na mily piateczek :)
Everyone Has A Child Inside - WTVideo.com

już kiedyś ten filmik widziałam, dobre :-D

Wszystkim dzisiejszym wizytującym &&&& :)

Miłego dzionka, oby mgła i deszcze poszły daleko w las i wyszło słoneczko szybko :)
Kusiolki dla Was :**

Nexis moj myszek jest i tak młodszy niz z suwaczka o ok 5 dni, wiec Twoj juz pewnie większy ;) idę oglądać Tqojego linka ;)

Ps lista super - pokaże dzis mojemu ;)

Wysłane z mojego iPhone przez Forum BabyBoom

Ooo widzę, że czar podziałał i u mnie wychodzi słońce :-D

EmKA mój wg ostatniego usg jest starszy o 2 dni niż wg suwaczka (nie zmieniam go bo pewnie jeszcze się termin obsunie, a zostawie wg OM), więc może fakt większy od Twojego jest :)

Ufff, nadrobiłam was :-)
Ja już po dentyście, zrobiła mi 2 na raz, obok siebie były i na tym na razie mam spokój.
Co do porodów, nie wypowiadam się, bo doświaczenie zerowe.. coś tam wiem od rodzących już, ale każdy przechodzi inaczej. Ja mimo tego wielkoluda, będę chciała naturalnie, ale co przyniesie czas, zobaczymy.
Ja się kiedyś zdziwiłam, jak na wakacje przyjechała do babci dziewczyna z Poznania i razem się bawiłyśmy. I któregoś razu puka do drzwi i mówi "idziemy na pole?" A ja jej na to, a po co, tam błoto i w ogóle różne rzeczy rosną... No i okazało się, że to pole, to po prostu "dwór".... Polak z polakiem nawet się dogadać nie może ;-)
A urodziny mam jutro. Dziękuję za życzonka :-)

Wczoraj czy przedwczoraj marudziłam, że słabo maluchy czuję, a dziś Zozolek tak dokazuję, że nie nadążam do łazienki na siusiu chodzić :-D

Nie ma to jak skakanie na matki pęcherzu ;-)

Dobrze, że chociaż Oli jest spokojniejszy. Ale to pewnie dlatego, że narazie macica nie sięga do żadnych górnych narządów i ja niestety słabo go wyczuwam.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry