reklama
Cześć dziewczyny. Melduję się po kilkudniowej nieobecności ale najzwyczajniej nie miałam kiedy usiąść, żeby cokolwiek naskrobać. 5 dni w Polsce minęło błyskawicznie ale jednocześnie fantastycznie mimo nie za specjalnej pogody.
Dziś w południe byliśmy już spowrotem w Norwegii więc, ogarnęłam się i w końcu znalazłam chwilę, żeby napisać. Jestem naładowana pozytywną energią i bogatsza o wielką torbę ubranek dla maleństwa. Moja mama dosłownie oszalała. Jak zobaczyłam ilość ciuszków, którą zdążyła kupić od mojej ostatniej wizyty w Polsce to się załamałam.
Przez te kilka dni najadłam się wszystkich pyszności, na które tak bardzo miałam ochotę i wróciłam ze znacząco większym brzuszkiem;-)
Wczorajszą wizytę opisałam baaardzo obficie w odpowiednim wątku. ;-)
Dziś w południe byliśmy już spowrotem w Norwegii więc, ogarnęłam się i w końcu znalazłam chwilę, żeby napisać. Jestem naładowana pozytywną energią i bogatsza o wielką torbę ubranek dla maleństwa. Moja mama dosłownie oszalała. Jak zobaczyłam ilość ciuszków, którą zdążyła kupić od mojej ostatniej wizyty w Polsce to się załamałam.
Przez te kilka dni najadłam się wszystkich pyszności, na które tak bardzo miałam ochotę i wróciłam ze znacząco większym brzuszkiem;-)
Wczorajszą wizytę opisałam baaardzo obficie w odpowiednim wątku. ;-)
Ostatnia edycja:
Soniafka rzeczywiście wizyta średnio udana ale najważniejsze że z synkiem wszystko ok.
Zapytam bo my na tym samym etapie, jak się czujesz ? Mnie od kilku dni boli brzuch, bardziej podbrzusze i myślę że to przez to, że za dużo siedzę. A wizyta dopiero za 12 dni ...
Zapytam bo my na tym samym etapie, jak się czujesz ? Mnie od kilku dni boli brzuch, bardziej podbrzusze i myślę że to przez to, że za dużo siedzę. A wizyta dopiero za 12 dni ...
Soniafka rzeczywiście wizyta średnio udana ale najważniejsze że z synkiem wszystko ok.
Wiesz co, ja od tygodnia zaczęłam cierpieć bardziej z powodu bóli na odcinku krzyżowo lędzwiowym. Myślałam, że boli mnie właśnie przez to, że za dużo siedze ale przez te 5 dni pobytu w Polsce nałaziłam się sporo i wieczorami myślałam, że oszaleje z bólu. Jak się już położyłam to podnieść się nie mogłam. Gin powiedział, że tak może być więc świetnie
Brzuch mnie też pobolewa czasem ale częściej to mam raczej takie silne ukłucia w okolicach jajników kiedy zbyt gwałtownie się poruszę.
Myśle, że te twoje bóle to też "normalność ciążowa" więc nie masz się czym martwić.
Ostatnia edycja:
Odcinek lędźwiowy też mnie pobolewa od czasu do czasu ale tym się nie przejmuje. Wiesz, ja siedzę w pracy 9 h, ze 3 razy wyjdę na herbatę czy do toalety a jeżdżę oczywiście też samochodem. Poza tym boleć zaczyna popołudniu więc stąd przypuszczenia że to od ciągłej pozycji siedzącej. A z brzuchem to tak, że sama nie wiem czy to normalne czy coś nie tak ...
hej wrześniówki jeśli nie macie nic przeciwko to dołączam do Was jestem już mamą 16 miesięcznego Antosia a nasza druga fasolinka spadła nam "niespodziewanie" także gdy minął juz szok i niedowierzanie, przyszedł czas na radość... choć mam pełno obaw o naszą przyszłość to w głębi serca nie moge się doczekać...
tak dokładnie nie wiem nawet który to tydzień bo nie dostałam jeszcze okresu po pierwszym porodzie (karmiłam piersią do teraz, może dlatego) ale z usg termin porodu wychodzi na 30.09 zatem chyba tydzień 13
z góry Was przepraszam za nie codzienne meldowanie się, ale niestety wróciłam do pracy na pelny etat a po powrocie do domu jestem cała dla Antka, postaram się jednak wdrożyć do Was jesli oczywiscie mnie przyjmiecie
ps. czy jest tu jakaś ciężarówka z Radomia ?
tak dokładnie nie wiem nawet który to tydzień bo nie dostałam jeszcze okresu po pierwszym porodzie (karmiłam piersią do teraz, może dlatego) ale z usg termin porodu wychodzi na 30.09 zatem chyba tydzień 13
z góry Was przepraszam za nie codzienne meldowanie się, ale niestety wróciłam do pracy na pelny etat a po powrocie do domu jestem cała dla Antka, postaram się jednak wdrożyć do Was jesli oczywiscie mnie przyjmiecie
Ritta, Na bank brzuch pobolewa cię bo za dużo siedzisz. Ja bym się nie dopatrywała niczego złego.
Tak jak ci napisałam, mnie też czasem pobolewa, zwłaszcza wieczorem. Momentami mam wrażenie, że tak jakby drętwieje ale lekarz mówi, że różnie kobiety ciąże znoszą jedne nie narzekają na nic a innym ciągle coś dolega. Ja najwyraźniej jestem w tej grupie narzekającej bo bez ustanie z jakiegoś powodu "jęczę" ;-)
4madlen, witamy :-) no to faktycznie macie niespodziankę ;-)
Tak jak ci napisałam, mnie też czasem pobolewa, zwłaszcza wieczorem. Momentami mam wrażenie, że tak jakby drętwieje ale lekarz mówi, że różnie kobiety ciąże znoszą jedne nie narzekają na nic a innym ciągle coś dolega. Ja najwyraźniej jestem w tej grupie narzekającej bo bez ustanie z jakiegoś powodu "jęczę" ;-)
4madlen, witamy :-) no to faktycznie macie niespodziankę ;-)
Ostatnia edycja:
hej wrześniówki jeśli nie macie nic przeciwko to dołączam do Was jestem już mamą 16 miesięcznego Antosia a nasza druga fasolinka spadła nam "niespodziewanie" także gdy minął juz szok i niedowierzanie, przyszedł czas na radość... choć mam pełno obaw o naszą przyszłość to w głębi serca nie moge się doczekać...
Witaj mamy dzieci w tym samym wieku pamiętam Cię z grudniówek 2012 nie pisałam za dużo ale czytałam cały czas
długo karmiłaś mnie niestety udało się tylko 6,5 miesiąca... ale przynajmniej to
Ritta , Joani z poprzedniej ciąży wiem że te wszystkie bóle to całkiem normalna sprawa jak siedziałam w domu to miałam jak ty Ritta a jak zaczełam biegać to miałam jak Joani więc bez obaw teraz też już mam takie bole i od siedzenia i od biegania.. ale będzie tylko gorzej hehe pocieszyłam?
soniafanka super że pobyt w polsce zaliczony do udanych najedzona z częścią wyprawki dla maluszka wrociłaś hehe fajnie
anusia doczekałaś się wizyty ???
N
nexiss
Gość
Ja już po spacerku i posiedzeniu na działce kumpeli, dziś niby to słonko ale jednak zimny wiatr robi swoje i za długo się nie dało wysiedzieć. Mnie bolą lędźwia i plecy jak za dużo chodzę i jak siadam to czuję ulgę.
Ja dziś zrobiłam zupę jarzynową na szybkiego przed spacerem, nawet dobra ale jakaś taka słodka mi wyszła nie wiem od czego, marchwi tam jak na lekarstwo, może mi już kubki smakowe wariują.
4madlen Witaj
Ja dziś zrobiłam zupę jarzynową na szybkiego przed spacerem, nawet dobra ale jakaś taka słodka mi wyszła nie wiem od czego, marchwi tam jak na lekarstwo, może mi już kubki smakowe wariują.
4madlen Witaj
reklama
felicity001
Fanka BB :)
Hello!
A ja w koncu w domu....
Robie szybkie risotto, bo oczywiscie wszyscy glodni ;-)
Ritta musze powiedziec,ze ja tez mam taki bole - i glownie po poludniu - w te dni kiedy pracuje....Siedze praktycznie 8h za biurkiem, potem w samochod i wydaje mi sie,ze to wlasnie z tego sie bierze... Trzeba probowac czesciej wstawac zza biurka ;-) Ja uwazam wycieczki do toalety - za swietne rozwiazanie - wiec chodze czesto ;-)
4madlen witaj!
Dobra, uciekam, bo risotto prawie gotowe :-)
A ja w koncu w domu....
Robie szybkie risotto, bo oczywiscie wszyscy glodni ;-)
Ritta musze powiedziec,ze ja tez mam taki bole - i glownie po poludniu - w te dni kiedy pracuje....Siedze praktycznie 8h za biurkiem, potem w samochod i wydaje mi sie,ze to wlasnie z tego sie bierze... Trzeba probowac czesciej wstawac zza biurka ;-) Ja uwazam wycieczki do toalety - za swietne rozwiazanie - wiec chodze czesto ;-)
4madlen witaj!
Dobra, uciekam, bo risotto prawie gotowe :-)