reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Stwierdziłam, że będę go ignorwać, jak on mnie może to czemu ja nie mogę, ciężko będzie bo teraz jestem wyjątkowo bardziej na wszystko wyczulona, jak to mi siostra radziła odpowiadać tylko "tak" i "nie" i spokój, nie dopytaywać, może sam zacznie się starać, skoro moje starania ma gdzieś, to ja też go mam (...)

Ide się wziąść za siebie, ubrać, pomysleć o obiedzie, coś wymyśleć, potem na spacer przewietrzyć się i nie myśleć o bzdurach :)

reklama
Witam!!!

Dziewczyny któaś z was pisała, żebym dała znać co załatwiłam w związku z ubezpieczeniem chorobowym prowadząc własną działalność gospodarczą.... no więc złozyłam ZUS ZUA , żeby przystapić do ubezpieczenia chorobowego.... składki dopiero mam przyjść w kwietniu żeby obyliczyły , bo maja się zmienić emerytalne i tak; składam, mój dochód brutto to 3500zł .Składka społeczna wyniesie; 1116,50, plus zdrowotna 270,40 , plus fundusz pracy sobie wzięłam 85,75. Czyli składka wyniesie ok 1500zł i od kwietnia - czerwca ( 90 dni) będę płacić takie składki a od 1 lipca idę na L4. Na L4 i na macierzyńskim powinnam dostawac gdzies 2400zł na rękę, nie wiem dokładnie, ale tak jakoś wychodzi.

pozdrawiam

Widzę kochane, że jest nas więcej, tych nie śpiących :-) Ja rano przed 6 wstałam na siku i potem położyłam się przed tv i jeszcze o dziwo dospałam do 8.30.
Od rana poważne tematy, pewnie przez to spać też nie możecie, bo ja nawet we śnie wszystko przeżywam i się wybudzam.
Nexiss, tu tylko ignorancja pomoże i choćby cię korciło bądź dzielna i czekaj na obrót sytuacji. Facetów trzeba uczyć i być nieustępliwym, wtedy będą chodzić jak w zegareczku ;-)
Szybki obiad na dziś, tylko co?? :-)

Joani my dziś na obiadek chyba rybka w sosie włoskim z biedronki ( 40 min. w piekarniku i już :) i ryż albo frytki zobacze na co M ma ochotę:)

Koko daj znać jak po wizycie.. co lekarz powiedział??? :)

Hej.

Ja tez musiałam mojego postawić wczoraj do pionu. Przez ostatnie 3 miesiące był na kursie. W prawdzie w tym samym mieście ale daleko i nocował 2 dni w tygodniu poza domem a przez ostatnie 2 tygodnie wracał tylko na weekend, więc wszystko na mojej głowie. Kurs się skończył i umówiliśmy się wcześniej, że dziś idzie z córką do ortodonty na 14:40, ja pracuje do 17 więc dużo musiałabym się urwać. A on wczoraj mówi, że dziś w pracy ma jakąś uroczystość z ministrem i innymi "ważnymi" i musi być. Wkurzyłam się i powiedziałam co o tym myślę. Dziś rano dzwoni że na "szopkę" nie poszedł i pójdzie do ortodonty. Grzeczny .. ;-) No niestety dzieci to odpowiedzialność obydwojga rodziców.

witam :)
zaraz nadrobie ,
kurcze od rana ból coraz silniejszy z dn na dzien , taki jakby nerw w posladku , że chodzic trudno , nie wiem jak zakupy zrobi o mamo , mam nadzieje ze bedzie zaraz przechodzilo , bo tak z tym bólem jest ,
ale dzis masakra,
zw tylko milosza jakos odprowadze

nexiss nie przejmuj się , widzę że dziwny jak mój,
trzeba to wszystko miec nie powiem gdzie i starac się nie przejmować choć sama wiem jakie to trudne

co do rozmowy o moich oczekiwaniach chyba na razie bezsensu bo on i tak ich nie spelni..

Ostatnia edycja:
Ritta no i dobrze, że Twój grzecznie nie poszedł i może on iść do ortodonty z córką, niech się też wykazuje a co:)) On ma i tak z Tobą dobrze, bo Ty bardzo wyrozumiała jesteś:)

reklama
Witam również wszystkie Mamusie :)
Tak czytam sobie, że u Was słoneczko się pokazuje a u mnie hmm.. niby w miarę ciepło ale pochmurno.. Jednak my się nie martwimy i na spacer i tak pójdziemy :) w niedzielę np. nawet w deszczu chodziliśmy hehe ;)
Do tego takie z Was ranne Ptaszki.. a ja wstaję ok. 9 :p czy pójdę spać o 21, czy o 24 to i tak wstanę zawsze o tej samej godzinie :D
Co do facetów i ich humorów, to jest na swój sposób tak jakby oni byli w ciąży :p Poza tym jeśli chodzi np. o pieniądze, to zawsze można pomyśleć czy w szafie nie mamy jakichś niepotrzebnych rzeczy, które przykładowo możemy sprzedać na allegro czy tablicy.. i w ten sposób choć troszeńkę uda się uniezależnić a wtedy taki Pańcio załapie zdziwko ;)
Notariusza, odbiór mieszkania, zakupy, stolarza i cały ten asortyment mamy już na szczęście za sobą :) wprowadziliśmy się bowiem już do naszego domku pod koniec października :) 3 mam kciuki - wszystko się uda załatwić :)

Pozdrawiam :)

Do góry