reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

candy widzę, że bardzo chcesz dziewczynkę:tak: i tego ci życzę. Mi lekarz powiedział, że na tym etapie nie da się jeszcze jednoznacznie stwierdzić płci, ja go męczyłam i powiedział, że chyba chłopak ale zaznaczył, że jeszcze jest tak wcześnie, że nie przywiązywał by zbytnio wagi do tego co powiedział, bo różnie może jeszcze być.

reklama
Dziewczyny widzę, że zaczynają się problemy z zębami, mi w poprzedniej ciąży pomógł żel elmex i udało się cofnąć niewielkie zmiany bez ingerencji.

Dzień dobry :-)
A ja dzień zaczęłam wcześnie bo rano na pobranie krwi a potem zakupy warzywno-mięsne bo lodówkę wymłóciliśmy w tydzień. Pogoda kijowa, raz słońce raz deszcz (z przewagą deszczu). Pracuję sobie przy komputerze ale cały czas myślę o s.....no tak mi się chce ;-D truskawki kupione, może wieczorem coś się wreszcie wydarzy ^^ Zupka już ugotowana (dziś krem z brokułów), a mięsko się bejcuje w przyprawach. Mam nadzieję, że będzie smacznie ;)
Ja też chcę już poznać płeć...widziałam w H&M takie zestawy 5-częściowe dla noworodka 56cm ale że siostra kupiła taki sam z jeżykami to ja się powstrzymałam...ale z trudem bo jedyne 40zł!!!!
Z moimi zębolami na szczęście na razie nic się nie dzieje.. ale w razie czego chodzę do przyjaciółki na fotel więc sam jej widok mnie uspokaja ;)
Trzymam kciuki za wizytujące, jeśli są takowe :)
Pozdrawiam!!!

emalia82 super fotki i śliczy dzidziolek, cieszę się, że z badaniami wszystko ok :)

Masakra z tymi zębami, do dentysty nienawidzę chodzić, też mnie pocieszyłyście tym kanałowym, a słyszałam, że na nfz nie robią (koleżanka ma teraz 2 zęby do kanałowego do zrobienia i nie chcą jej zrobić na nfz i odsyłają prywatnie), mnie niestety teraz nie stać na wizytę prywatną, pójdę jutro do tej dentystki, może mi fleczer założy i uda się go poratować bez kanałowego.

gratuluję dobrych wieści emalia :-)
Dzisiaj ja się wściekłam na urzędy.. na koniec grudnia dałam faktury do US, żeby oddali za remont. Mają na to 3 mies. i termin mija za parę dni... ja już konto sprawdzam co chwilę, a oni dzisiaj dzwonią, że coś nie tak jest wpisane i żeby do nich pójść. Ja jej na to, że jeżeli będę teraz przez ich opieszałość następne 3 mies. na pieniądze czekać, to tego nie popuszczę i się z babą pokłóciłam. Nie dość, że pracują jak im się chce i wszystko odwlekają na ostatnią chwilę, to klient zawsze musi czekać w nieskończoność.
Są urzędy, gdzie wszystko robią szybko a ten nasz, to po prostu woła o pomstę do nieba!
No to się wyżaliłam :-)

Ostatnia edycja:
Nexis kochana wiesz jaki jest + ciąży? Normalnie kanalowe masz od 3 do 3 a w ciazy masz wszystkie kanalowo leczone na nfz:) poczytaj w necie:)

ja się wzięłam za sprzątanie, ogarnęłam całe mieszkanie, podłogi pomyłam, a teraz mi się obiad gotuje.:tak:

nexiss i jak boli dalej ten ząb?

emalia gratuluje dobrych wieści

koko to mówisz, że są w fajnych cenach rzeczy w H&M, może się wybiorę

joani współczuję przejść z urzędami, najgorzej jak trafisz na jakiegoś służbistę, co wszystkie rozumy pozjadał

Ostatnia edycja:
Katka jednka muszę poczytać, ale mam nadzieję, że kanałowe mnie ominie szerokim łukiem... :)
Maltanka boli jak coś nim ugryzę, a tak jest dobrze. Jutro pójdę do tej dentystki. Może coś poradzi mi na niego.

Mam do Was pytanie bo mnie już szlag trafia, czytam w necie i nic nie kapuje, jak rozliczałyście może ulgę za internet to wpisywałyście w PIT 0 całą kwotę z faktur łącznie za cały rok, czy może od tej kwoty jakiś procent liczyłyście? Bo ja już dostaje kota, mam możliwość w tym i następnym roku odliczyć sobie internet bo w poprzednich latach nie korzystałam z tego i teraz nie wiem jak mam to zrobić. Moja matka mi mówiła, że od tej kwoty łącznej mam wyliczyć 19% i kwotę która mi wyjdzie wpisać w PIT. A w necie piszą, że jak kwota jest mniejsza od 760zł (limit roczny) to mogę wpisać sumę faktur bez odliczania tego procentu. Może Wy mi pomożecie? :)

Mam do Was pytanie bo mnie już szlag trafia, czytam w necie i nic nie kapuje, jak rozliczałyście może ulgę za internet to wpisywałyście w PIT 0 całą kwotę z faktur łącznie za cały rok, czy może od tej kwoty jakiś procent liczyłyście? Bo ja już dostaje kota, mam możliwość w tym i następnym roku odliczyć sobie internet bo w poprzednich latach nie korzystałam z tego i teraz nie wiem jak mam to zrobić. Moja matka mi mówiła, że od tej kwoty łącznej mam wyliczyć 19% i kwotę która mi wyjdzie wpisać w PIT. A w necie piszą, że jak kwota jest mniejsza od 760zł (limit roczny) to mogę wpisać sumę faktur bez odliczania tego procentu. Może Wy mi pomożecie? :)

nexiss nic nie wyliczasz tylko sumujesz faktury za internet i wpisujesz w PIT z zachowaniem limitu jeśli go przekraczasz.
Tylko pamiętaj że musi to być sam internet, bez kablówki czy telefonu jeśli masz w pakiecie.

Sprawdziłam w zaszłorocznym zeznaniu. W poz. 97 PIT-37 wpisane mam sumę faktur za internet.

Ostatnia edycja:
reklama
nexiss nic nie wyliczasz tylko sumujesz faktury za internet i wpisujesz w PIT z zachowaniem limitu jeśli go przekraczasz.
Tylko pamiętaj że musi to być sam internet, bez kablówki czy telefonu jeśli masz w pakiecie.
W fakturach mam tylko internet, odjęłam tylko koszt za podłączenie. To nawet lepiej, że nie trzeba tego priocentu liczyć.
Ritta dzięki wielkie :)

Do góry