reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Hej dziewczyny dawno mnie nie było i prędko do częstego pisania nie wrócę :crazy:

1. że czasu mało mam, trochę remontowo u nas, sporo planowania i innych spraw
2. znów zaczełam delikatnie brudzić a lekarz dopierowe wtorek :-:)zawstydzona/y:
3. w poniedziałek przesadziłam z ilością bycia na dworze i jestem chora :crazy: mam nadzieję,. że nie wychodzenie z domu pomoże

Pokrótce opisze co u nas się dzieło przez ten czas, czyli dziewczyny są zdrowe,W pn mkieliśmy wizyte u okulisty Samanta dalej w okularach, ale dodatkowo ma krople bo oczy podrażnione przez alergię - ciakawe jaka bo testy w zeszłym roku nie wykazały żadnej.... Roksana rozpacza bo nie musi nosic okularów, musze rozważyć zakup samych oprawek badz zerówek dla niej.
Ja rezygnuje z lekarza na NFZ. Mam zmywarke od sb w końcu 60 wolnostojącą :-p to na tyle co u nas Odezwe sie po wizycie

Trzymajcie się papa do następnego

reklama
Dziś się przejdę do tej dentystki, niech mi sprawdzi co z nim nie tak.
Joani dobry ząb mi zrobiła, akurat w nim miałam dziurkę i już jest zalepiona ale nic nie mogę nim gryźć :(
Może fakt tak jak pisze DOODA źle mi go zrobiła :(

Kochana Dooda mówi dobrze, wystarczy że powiesz dentystce że jesteś w ciąży ale i da ci znieczulenie specjalnie dla kobiet w ciązy.

Nie chce Cię straszyc kochana... jak byłam w ciąży z córką strasznie poszły mi zęby, nie ma czym się chwalić ale sporo mam porobionych kanałowo a to dlatego że z zewnątrz była ledwo widoczna dziurka albo wg jej nie było a ten ząb mnie bolał... a okazało się że zęby psuły się od środka, Moja dentystka mówi że mam ładne zęby ale strasznie słabe, w dodatku mam problem bo pojawiło się u mnie osunięcie się szyjek zębowych i myje zęby pastą Meridol na zmiane z Sensodyne...

Mi już zaczeły lecieć zęby. Wypadło mi kilka starych plomb i okazało się, że wszystkie trzeba leczyć na nowo, żeby móc zaplombować:-(. W poprzedniej ciąży miałam dokładnie to samo, także zaczynamy znowu od nowa:-(.
Ciekawe co nas jeszcze czeka do września, z poprzedniej ciąży najgorzej wspominam jednak rwę kulszową...ból porównywalny z porodowym, tylko trwający kilka dni:-:)-:)-(

cześć,
co za noc w ogóle spać nie mogłam nie wiem czemu a dziś padam ze zmęczenia od rana,
Miki w miare juz zdrowy tylko ten kaszel astmatyczny jeszce w nocy go trochę meczy ,
a dziś kamerzysta w przedszkolu film kręci :-D

obiad dla siebie mam od wczoraj pikantną zupke grzybową :)) mniamm

...i już nie mogę doczekać się wtorku potwierdzenia córci achhhh:rofl2:

jak któraś ma wizytkę życzę tylko udanych :)

Mi też powoli zęby daja o sobie znać.. w poniedziałek mam wizytę i myślę, że na jednym zębie sie nie skończy. Mam to szczęście, że nie biorę nigdy znieczulenia, bo taki ból to żaden ból. Jak byłam mała bardzo chorowałam i dostawałam silne leki. Lekarz wtedy mówił, że one strasznie uszkadzają układ kostny i do 30 będę raczej chodziła ze sztuczną szczęką :-) Na razie mi nie wyleciały ;-) ale każdy praktycznie robiony, no i widzę, że teraz się posypią.. oby dało się je jeszcze odratować.
Witajcie candy i kasica po długiej przerwie, bo coś cichutko ostatnio siedzicie.

Witajcie
U mnie jeszcze godzinę temu wychodziło ładne słoneczko, a teraz ciemno i leje:sorry:
jakiś obiad trzeba dzisiaj wymyślić.
Widzę, że temat zębowy dzisiaj. Ja w pierwszej ciąży leczyłam jednego zęba, i jak sobie przypomnę to aż się we mnie gotuje, chodziłam z nim z 7 razy, tyle ze mnie kasy wyciągnęli, zmieniłam dentystkę i na jednej wizycie mi zrobiła. Teraz już jak wiedzieliśmy, że planujemy drugie dziecko, pierwsze cvo poszłam przed to do dentysty, posprawdzać i wyleczyć to co do leczenia, także póki co mam spokój.

EM_Ka
:-D no te teksty "Pomóc Ci jakoś" są najlepsze, mój tez tak ma, dzisiaj u mnie lepiej jakoś?

Kusiak oby to na dziewczynkę:-D chociaż z synem tez mnie mdliło, ale chyba nie rzygałam aż tak bardzo

Koko fajną masz tesciową, zupełne przeciwieństwo mojej

nexiss ja w pierwszej ciązy jak leczyłam zęba tez nie dawali mi znieczulenia, a teraz jeszcze przed ciążą miałam do leczenia na dole dwie 8 jedną leczyłam ze znieczuleniem, ale to znieczulenie tak mnie później wkurzało i wolno schodziło, jak poszłam drugi raz bardziej się bałam znieczulenia niż samego leczenia i mówię, że spróbujmy bez. Koniec końców ból leczenia był zdecydowanie mniejszy niż znosić to znieczulenie. ps. czytam, że cię dalej boli, a chyba nie powinno:sorry:

joani mam tak samo wstaje rano o 7.00 do łazienki, a potem jeszcze się kłade i zwlec się nie mogę

DOODA o kurczę z tą rwa kulszową nie masz fajnie

candy a już ci gin mówił, że córa może być, czy to twoje przeczucia tylko?

Witam i ja po dłuższej nieobecności. Jakoś nie miałam weny w ostatnim czasie , bo to chora, potem mąż i dzieci, a to pogrzeb, a zawsze coś.
W pon byłam na USG genetycznym. Dzieć zdrowy, ma już 8cm ( od czubka głowy do pupy), jest większy o 5 dni. Kość nosowa obecna, przezierność super, przepływy, półkule i inne narządy ok. Niestety nie chciała mi potwierdzić płci, bo nie jest pewny. Widzi "stożek" między nogami ale może z tego być jeszcze to i to.

No i pochwale się fotkami

DSC_0752 (Medium).jpgDSC_0753 (Medium).jpg

Pozdrawiam Was kochane :*

Załączniki

• DSC_0752 (Medium).jpg
    DSC_0752 (Medium).jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 104
  • DSC_0753 (Medium).jpg
    DSC_0753 (Medium).jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 95
reklama
Do góry