reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Pracuję jak inni, jak trzeba nadgodziny robię. Bardziej kwestia tego, że pracuję tam od kilku miesięcy i to nie wypada.. Cały czas pytają się kiedy na zwolnienie się wybieram, a ja ciągle mówię, że nie planuję, ale że jak będzie coś z Maluchem, to pójdę.

reklama
Ja bym kazała się odczepić ode mnie i zająć swoimi sprawami. Co to kogo interesuje, jak oni ci nie płacą tylko ktoś inny... Chyba musisz stanowczo powiedzieć co myślisz i poprosić, żeby nie zadawali ci różnych dziwnych pytan, na które sama nie znasz odpowiedzi. Powodzenia :-)

EM_Ka o ja to się własnie tego boję, że jak gdzies wyjdę a tu co, na ulicy najgorzej:-D oby szybko nam przeszło

Rajo
jak mi robił lekarz usg w 13 tyg. powiedział, że widać zaczątki płci, ale to można tylko tak sobie powróżyć tylko, teraz jak będe miała wizytę powiedział że mi powie a będzie to już 16-17 tydz.

maddlena spokojnie, będzie dobrze,

katka no nie dziwię ci się, że nie podobają ci się te imiona

marciątko bo pewnie ci zazdroszczą, mnie się wprost dwie osoby zapytały, czy z ciążą to tak samo wyszło (nie mam umowy na stałe), a jakie było ich zdziwienie jak powiedziałam, że nie, że planowane, ale u mnie to każdy zyje życiem innych zamiast swoim:wściekła/y:

a ja trochę ogarnęłam mieszkanie, z pół godziny się przespałam i tak mi zleciało jakoś.

Pracuję jak inni, jak trzeba nadgodziny robię. Bardziej kwestia tego, że pracuję tam od kilku miesięcy i to nie wypada.. Cały czas pytają się kiedy na zwolnienie się wybieram, a ja ciągle mówię, że nie planuję, ale że jak będzie coś z Maluchem, to pójdę.

Wrzuć na luz i olej.

U mnie poza kierownikiem i kilkoma najbliższymi osobami reszta nie wie. To znaczy podejrzewam że się domyślają bo jestem szczupła a brzuszek już wystaje. Ale chyba każdy boi się zapytać bo nie zwierzam się wszem i wobec i nie każdy wie że prawie rok temu wróciliśmy do siebie z mężem. Większość myśli że jestem samotną matką:-D

Więc już sobie wyobrażam jak plotkują między sobą ale mam to głęboko gdzieś. Ci co chcę żeby wiedzieli o mnie więcej wiedzą a reszta ...

Wrzuć na luz i olej.

U mnie poza kierownikiem i kilkoma najbliższymi osobami reszta nie wie. To znaczy podejrzewam że się domyślają bo jestem szczupła a brzuszek już wystaje. Ale chyba każdy boi się zapytać bo nie zwierzam się wszem i wobec i nie każdy wie że prawie rok temu wróciliśmy do siebie z mężem. Większość myśli że jestem samotną matką:-D

Więc już sobie wyobrażam jak plotkują między sobą ale mam to głęboko gdzieś. Ci co chcę żeby wiedzieli o mnie więcej wiedzą a reszta ...
tez mam takie podejscie - tak najlepiej :)

Madlena z tego co czytalam to nawet jezeli masz cytomegalie to szansa ze dzidzius sie zarazi to 50% wiec duzo ale nie jest to "na pewno". I wydaje mi sie ze to nie bylo cos przec co Julek byl chory bo z tego co pisalas to on mial bardzo duzo wad a cytomegalia wplywa tylko na uklad nerwowy dzidziusia.

U mnie nikt tych badan nie robi i ja nawet nie wiem czy mialam czy nie czy mam moze teraz....
Ja zrobilam to badanie prywatnie, na NFZ nie robia.
Nigdy wczesniej sie nie badalam, do niedawna nie mialam bladego pojecia, ze takie cos w ogole istnieje...
A na dodatek cos mnie boli dzisiaj lewy jajnik, tak troche uciska, jakby taki skurcz mnie chwyta... nie wiem co to...

Ja zrobilam to badanie prywatnie, na NFZ nie robia.
Nigdy wczesniej sie nie badalam, do niedawna nie mialam bladego pojecia, ze takie cos w ogole istnieje...
A na dodatek cos mnie boli dzisiaj lewy jajnik, tak troche uciska, jakby taki skurcz mnie chwyta... nie wiem co to...
maddlena to pewnie ze stresu prosze nie denerwuj sie prosze - wiem, ze ciezko i latwo sie mowi, ale to na prawde jeszcze nic nie znaczy, moze faktycznie jak niektore z nas przeszlas to wczesniej i wtedy ryzyko jest b. male - zobaczysz ze tak wlasnie bedzie:)

maltanka... no wlasnie to straszne jest tak na srodku drogi... ja na szczescie wsiadlam w auto i pojechalismy dalej - ale gapie i tak sie znalezli w miedzy czasie - a najlepszy moj P .... zawsze w takiej sytuacji ja sie dusze a on z troska pyta :) Pomoc Ci jakos?:D
heheh ta przejmij to za mnie:))))

Madlena wszystko bedzie dobrze. A jakimis bolami sie nie przejmuj, ja mam co jakis czas jakies dziwne bole brzucha ale mysle ze to normalne w ciazy.

Emka, Maltanka ale nas mecza te mdlosci no! Ja wczoraj mialam straszne, dzis troche lepiej bylo ale znow cos mnie zaczyna brac :/ mowi sie ze to dziewczynki tak mecza :D

Marciatko nie przejmuj sie durnymi ludzmi, nie ma co sobie humoru psuc :)

Ja dzis na obiad lososie w sosie sojowym i cytryna, zielona fasolka i slodkie ziemniaki :)
Ojej jak sie dorwalam do fasolki to wszystko sama zjadlam (troche najmlodszemu zostawilam, drugi nie chcial a maz bedzie bez :p)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny :)
wpadłam na chwilę i zaraz idę robić kolację i do łóżka bo ostatnio szybko padam. Poza tym codziennie odczuwam kłucia podbrzusza i zastanawiam się czy maluszek po prostu rośnie...
Ja dziś miałam siostrzany wtorek więc sobie pogadałyśmy, zjadłyśmy razem a potem jeszcze rejs po rodzicach :-) dostałam od teściowej bluzkę i sukienkę ;-D jest niesamowita. Wczoraj do mnie dzwoni i mówi: "twoja teściowa nie może przejść obojętnie obok ładnych ciążowych ciuszków i kupiła parę rzeczy dla Ciebie" he he ;-D a jeszcze przy okazji pożyczyłam kilka rzeczy od siostry więc na wakacje nic nie muszę już kupować :)
Maddlena, nie martw się wynikami, trzymam kciuki!!! mnie nawet lekarz nie zlecił badania w kierunku cytomegalii :/ może zrobię na własną rękę, jak myślicie??
Katka, ale masz śmiesznie w domu ;-) mój mąż też czasem takie cyrki odstawia ale od początku ciąży posucha bo oboje mimo przyzwolenia lekarza jakoś się boimy :/ ale myślę, że niedługo się skończy ten stres ;)
Pozdrowionka i miłego wieczoru!!!

reklama
Ja przy kolejnych badaniach krwi zrobię sobie cytomegalie, i tak robię prywatnie i tak...częściej biegam do laboratorium przez kociate moje.
Dzisiaj tak mnie zdenerwowali w US, ZUSie i urzędzie komunikacyjnym ze jak skończyłam latanie to az słabo mi było i zamiast do domu to pognałam do mamy bo bliżej...myślałam ze padnę i nie dojadę:no: Tak mnie wnerwili ze az papierocha zapaliłam cholera:crazy:
Jutro prenatalne..na głodzie do 10:30...jak ja to przetrwam...normalnie śniadanie o 5 rano zjadam...potem o 7 i o 10 kolejne posiłki wg zaleceń dietetyka...nie wyobrazam sobie nic nie zjesc od rana:-p

Do góry