reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Maddlena....no wlasnie igG dodatnie nie musi oznaczac ze masz wirusa teraz...moze swiadczyc ze juz cytomeg.przechodzilas...
Jakie jest igM?
Poza tym nie martw sie na zapas...

reklama
A jakie jest IgM ??? Bo jeżeli ujemne to przechodziłaś już chorobę i luz.

Cytomegalia - Wyniki IgG i IgM - Cytomegalia.com
Mam tylko ten wynik IGG. Kazałam babce w laboratorium zrobić na obecność cytomegalii, i zrobiła mi to. Jutro idę zrobić IGM.
Nie wiem, czy Julek miał, czy nie, bo nikt go n ie badał. Nie wiem. Oby się okazało,m że już przebyłam to cholerstwo. Właśnie czytałam, że najbardziej groźna jest dla wcześniaków, dzieci z małą masą urodzeniową. Ze do zakażenia może dojść podczas porodu, karmienia piersią. Może faktycznie zaraziłam się w ciąży z Julkiem i przez to on miał te wszystkie wady rozwojowe?

Madlena spokojnie ja tez mam dodatni i lekarze mówią To co Ritta napisała , nie możesz panikować ani sie denerwować - poza tym pisałam Wam kiedys ze moja koleżanka przechodziła to w ciazy , 3 lekarzy kazalo jej usunąć dziecko bo bedzie chore dopiero znajomy 4 lekarz ja uspokoił i dzis sie cieszy 4 letnia zdrowa córeczka !
Spokojnie !

Maddlena zrób koniecznie IgM:tak: A do czasu otrzymania wyniku postaraj się nie denerwować, zobaczysz wszystko będzie dobrze:*

Też bym się stresowała... Ale zakładanie negatywnych scenariuszy nie pomaga.

Z drugiej beczki - muszę się wyżalić. Czuję się w pracy okropnie odkąd powiedziałam o ciąży. Jak się okazuje największy problem mają z tym moi współpracownicy, a nie pracodawcy...

maddalen ja też przechodziłam tą chorobę a dowiedziałam się niedawno po badaniach.
80% społeczeństwa ją przechodziło i ma przeciwciała. Na spokojnie zrób jutro IgM. Jestem niemalże pewna że to stan po przebyciu choroby.

Dziwne że w labo nie zapytali czy oba wskaźniki. U mnie to było pierwsze pytanie.

Madlena z tego co czytalam to nawet jezeli masz cytomegalie to szansa ze dzidzius sie zarazi to 50% wiec duzo ale nie jest to "na pewno". I wydaje mi sie ze to nie bylo cos przec co Julek byl chory bo z tego co pisalas to on mial bardzo duzo wad a cytomegalia wplywa tylko na uklad nerwowy dzidziusia.

U mnie nikt tych badan nie robi i ja nawet nie wiem czy mialam czy nie czy mam moze teraz....

Ostatnia edycja:
Też bym się stresowała... Ale zakładanie negatywnych scenariuszy nie pomaga.

Z drugiej beczki - muszę się wyżalić. Czuję się w pracy okropnie odkąd powiedziałam o ciąży. Jak się okazuje największy problem mają z tym moi współpracownicy, a nie pracodawcy...

A dlaczego mają z tym problem ?
Mnie traktują normalnie, właściwie bez zmian. Może dlatego że siebie samą tak traktuję.

reklama
Dziwne, że kobieta w laboratorium sie nie zna, przeciez kazdy wie ze IGM jest ważne a nie IGG, bo to pierwsze określa obecną chorobę. Niepotrzebny stres tylko. Ja miałam już cytom. kiedyś badaną i nic nie wyszło, teraz w ciąży dlatego miałam tylko IGM. Masakra. Skoro wcześniej nie miałaś tego badania, to się tym nie martw. Może w e wcześniejszej ciąży właśnie to przeszłaś. Trzymaj się i wierz, że tak właśnie jest.
Marta, a czym ty się martwisz.. przychodzisz do pracy i zakładasz nogi na biurko czy pracujesz jak inni? Może ci zazdroszczą :-)

Do góry