reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Maddlena....no wlasnie igG dodatnie nie musi oznaczac ze masz wirusa teraz...moze swiadczyc ze juz cytomeg.przechodzilas...
Jakie jest igM?
Poza tym nie martw sie na zapas...

reklama
A jakie jest IgM ??? Bo jeżeli ujemne to przechodziłaś już chorobę i luz.

Cytomegalia - Wyniki IgG i IgM - Cytomegalia.com
Mam tylko ten wynik IGG. Kazałam babce w laboratorium zrobić na obecność cytomegalii, i zrobiła mi to. Jutro idę zrobić IGM.
Nie wiem, czy Julek miał, czy nie, bo nikt go n ie badał. Nie wiem. Oby się okazało,m że już przebyłam to cholerstwo. Właśnie czytałam, że najbardziej groźna jest dla wcześniaków, dzieci z małą masą urodzeniową. Ze do zakażenia może dojść podczas porodu, karmienia piersią. Może faktycznie zaraziłam się w ciąży z Julkiem i przez to on miał te wszystkie wady rozwojowe?

Madlena spokojnie ja tez mam dodatni i lekarze mówią To co Ritta napisała , nie możesz panikować ani sie denerwować - poza tym pisałam Wam kiedys ze moja koleżanka przechodziła to w ciazy , 3 lekarzy kazalo jej usunąć dziecko bo bedzie chore dopiero znajomy 4 lekarz ja uspokoił i dzis sie cieszy 4 letnia zdrowa córeczka !
Spokojnie !

Maddlena zrób koniecznie IgM:tak: A do czasu otrzymania wyniku postaraj się nie denerwować, zobaczysz wszystko będzie dobrze:*

Też bym się stresowała... Ale zakładanie negatywnych scenariuszy nie pomaga.

Z drugiej beczki - muszę się wyżalić. Czuję się w pracy okropnie odkąd powiedziałam o ciąży. Jak się okazuje największy problem mają z tym moi współpracownicy, a nie pracodawcy...

maddalen ja też przechodziłam tą chorobę a dowiedziałam się niedawno po badaniach.
80% społeczeństwa ją przechodziło i ma przeciwciała. Na spokojnie zrób jutro IgM. Jestem niemalże pewna że to stan po przebyciu choroby.

Dziwne że w labo nie zapytali czy oba wskaźniki. U mnie to było pierwsze pytanie.

Madlena z tego co czytalam to nawet jezeli masz cytomegalie to szansa ze dzidzius sie zarazi to 50% wiec duzo ale nie jest to "na pewno". I wydaje mi sie ze to nie bylo cos przec co Julek byl chory bo z tego co pisalas to on mial bardzo duzo wad a cytomegalia wplywa tylko na uklad nerwowy dzidziusia.

U mnie nikt tych badan nie robi i ja nawet nie wiem czy mialam czy nie czy mam moze teraz....

Ostatnia edycja:
Też bym się stresowała... Ale zakładanie negatywnych scenariuszy nie pomaga.

Z drugiej beczki - muszę się wyżalić. Czuję się w pracy okropnie odkąd powiedziałam o ciąży. Jak się okazuje największy problem mają z tym moi współpracownicy, a nie pracodawcy...

A dlaczego mają z tym problem ?
Mnie traktują normalnie, właściwie bez zmian. Może dlatego że siebie samą tak traktuję.

reklama
Dziwne, że kobieta w laboratorium sie nie zna, przeciez kazdy wie ze IGM jest ważne a nie IGG, bo to pierwsze określa obecną chorobę. Niepotrzebny stres tylko. Ja miałam już cytom. kiedyś badaną i nic nie wyszło, teraz w ciąży dlatego miałam tylko IGM. Masakra. Skoro wcześniej nie miałaś tego badania, to się tym nie martw. Może w e wcześniejszej ciąży właśnie to przeszłaś. Trzymaj się i wierz, że tak właśnie jest.
Marta, a czym ty się martwisz.. przychodzisz do pracy i zakładasz nogi na biurko czy pracujesz jak inni? Może ci zazdroszczą :-)

Do góry