reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

No Soniafka mój ma to samo że jak np nie pójdzie na siłownie bo nieraz była taka sytuacja że miał wolne w styczniu cały miesiąc bo roboty nie było to w środę nie poszedł raz bo był ze znajomymi na piwku to go nosiło tak samo, Jest kochany wiem ale dziś wiem że muszę się trzymać z daleka, bo jak coś bedzie nie tak z tą szafą znowu to zacznie go nosić...ale w sumie dziś siłownia to może być inaczej:)

Maltanka powiem tak może niektóre z was tego nie poprą bo już normalnie się z tym spotkałam ale tak, przed ciążą piłam rozpuszczalną Nescafe z mlekiem, jak się dowiedziałam o ciąży kupiłam inke. Pierwszy tydzień piłam normalnie a potem zaczęłam przez ta inke wymiotować. nie podchodziła mi.. Zaczęłam pić Fusiarę bo bez kawy nie funkcjonuje jak człowiek. Biorę Magnez także.... a i piję z jednej łyżeczki słabą:)

Zaraz sąsiadka zejdzie i idziemy na podwórko czekam tylko aż mi się 2 pranie wywiruje. Mała już jęczy że chce isc:D

reklama
katka no właśnie mnie tez po Ince mdliło i wymiotowałam, przed ciążą piłam rozpuszczalną z mlekiem, a nawet dwie dziennie, później mnie odrzuciło od kawy, a teraz znowu mam ochotę, a słyszałam różne opinie, że rozpuszczalną z mlekiem jedną dziennie można, wczoraj poszłam do pracy i pachniało kawą, no aż mnie skręcało,;-) ps. udanego spacerku

a mnie wczoraj na wieczór wymioty jeszcze dopadły, mam nadzieję, że to tak na zakończenie I trymestru i teraz będzie już lepiej:tak::-)

Maltanka mozna 200mg kofeiny dziennie. Wszystko zalezy od kawy. Ja pije sypana ale taka z ekspresu i latte i wiem ze moja kawa ma 180mg kofeiny wiec pije jedna dziennie :)

Nio z ta kawa jak ktos lubi to faktycznie moze byc problem... Ja nie pijam wiec problemu nie mam, przed ciaza sobie podpalalam trochę ale na szczęście zanim sie dowiedziałam o ciazy juz mnie odrzuciło ;) gorzej maja te które nadal ciągnie, któraś na początku chyba pisała ze nadal pali?

A co do mdłości we wtorek juz sobie myślałam ze minęły objawy a w środę jak pojechałam do tg załatwiać sprawy i wpadłam do rodziców na obiad to tyle co zjadłam zupę po 4 minutach juz miałam taka intensywna rozmowę z kibelkiem jak nie pamietam kiedy ostatnio! Aż rodzice sie przestraszyli czy przypadkiem nie mam tak po każdym jedzeniu ale Bogu dzięki tylko okazyjnie ;) mam nadzieje ze to było mocne zakończenie objawów 1 trym ;)

Ja zawsze codzinnie rano piłam sypaną z dwóch łyżeczek, a teraz to pijam co jakiś czas i to raczej w niedziele rano z jednej łyżeczki. Teraz przestawiam się i piję codzinnie Inkę, a dziś spróbowałam bo ostatnio na zakupach babka przy kasie nas namówiła na zieloną kawę, trochę droga bo za 150g 11zł, ale na spróbowanie wzieliśmy. Można zaparzać ziarenka 3 razy i za każdym kolejnym robi się mocniejsza.
Szczerze mnie to nie smakowało, zrobiła się zielonkawa woda po zaparzeniu a smak miała jak gotowana woda, czyli bez smaku. Zobaczymy po następnym zaparzeniu jaka będzie.
Ogólnie wolę herbatę zieloną, białą z cytrusami i czystą wodę źródlaną.

Polecam :) Bez słodzenia jest bardzo aromatyczna :)
TEEKANNE - World Special Teas - Herbata Biała Citrus

Co do terminów to na początku miałam mieć na 19 września a teraz z usg wychodzi 2 dni wcześniej czyli 17 września, ale jeszcze to wszystko może się zmienić :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja też piję sobie kawę :) słabą rozpuszczalną :) najlepsze są te kremowe takie :)

współczuję wymiotów ale tak jak piszecie oby to było właśnie pożegnanie z I trymestrem i teraz bedzie tylko lepiej :)

wojnicznka nie wiem czy ktoraś ma taki termin ale ja mam wtedy urodziny hehe :)

maltanka otoż to II trymestr :) kawusia nie zaszkodzi :)

Ostatnia edycja:
kusiak ja się skuszę zaraz na takie latte
EM_Ka no ja wczoraj miałam taką rozmowę po przerwie, oby było już lepiej, jakby nie było już II trymestr mamy tak?;-)
przykro mi ze tez mialas te nieprzyjemnosc - a gratuluje bo chyba tak chyba to 2 trym !!! :))))))))

ja też piję sobie kawę :) słabą rozpuszczalną :) najlepsze są te kremowe takie :)

współczuję wymiotów ale tak jak piszecie oby to było właśnie pożegnanie z I trymestrem i teraz bedzie tylko lepiej :)

wojnicznka nie wiem czy ktoraś ma taki termin ale ja mam wtedy urodziny hehe :)

maltanka otoż to II trymestr :) kawusia nie zaszkodzi :)
:)))

ania bo nie odp idziesz na bezpiecznego malucha ?

reklama
Do góry