reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

No Soniafka mój ma to samo że jak np nie pójdzie na siłownie bo nieraz była taka sytuacja że miał wolne w styczniu cały miesiąc bo roboty nie było to w środę nie poszedł raz bo był ze znajomymi na piwku to go nosiło tak samo, Jest kochany wiem ale dziś wiem że muszę się trzymać z daleka, bo jak coś bedzie nie tak z tą szafą znowu to zacznie go nosić...ale w sumie dziś siłownia to może być inaczej:)

Maltanka powiem tak może niektóre z was tego nie poprą bo już normalnie się z tym spotkałam ale tak, przed ciążą piłam rozpuszczalną Nescafe z mlekiem, jak się dowiedziałam o ciąży kupiłam inke. Pierwszy tydzień piłam normalnie a potem zaczęłam przez ta inke wymiotować. nie podchodziła mi.. Zaczęłam pić Fusiarę bo bez kawy nie funkcjonuje jak człowiek. Biorę Magnez także.... a i piję z jednej łyżeczki słabą:)

Zaraz sąsiadka zejdzie i idziemy na podwórko czekam tylko aż mi się 2 pranie wywiruje. Mała już jęczy że chce isc:D

reklama
katka no właśnie mnie tez po Ince mdliło i wymiotowałam, przed ciążą piłam rozpuszczalną z mlekiem, a nawet dwie dziennie, później mnie odrzuciło od kawy, a teraz znowu mam ochotę, a słyszałam różne opinie, że rozpuszczalną z mlekiem jedną dziennie można, wczoraj poszłam do pracy i pachniało kawą, no aż mnie skręcało,;-) ps. udanego spacerku

a mnie wczoraj na wieczór wymioty jeszcze dopadły, mam nadzieję, że to tak na zakończenie I trymestru i teraz będzie już lepiej:tak::-)

Maltanka mozna 200mg kofeiny dziennie. Wszystko zalezy od kawy. Ja pije sypana ale taka z ekspresu i latte i wiem ze moja kawa ma 180mg kofeiny wiec pije jedna dziennie :)

Nio z ta kawa jak ktos lubi to faktycznie moze byc problem... Ja nie pijam wiec problemu nie mam, przed ciaza sobie podpalalam trochę ale na szczęście zanim sie dowiedziałam o ciazy juz mnie odrzuciło ;) gorzej maja te które nadal ciągnie, któraś na początku chyba pisała ze nadal pali?

A co do mdłości we wtorek juz sobie myślałam ze minęły objawy a w środę jak pojechałam do tg załatwiać sprawy i wpadłam do rodziców na obiad to tyle co zjadłam zupę po 4 minutach juz miałam taka intensywna rozmowę z kibelkiem jak nie pamietam kiedy ostatnio! Aż rodzice sie przestraszyli czy przypadkiem nie mam tak po każdym jedzeniu ale Bogu dzięki tylko okazyjnie ;) mam nadzieje ze to było mocne zakończenie objawów 1 trym ;)

Ja zawsze codzinnie rano piłam sypaną z dwóch łyżeczek, a teraz to pijam co jakiś czas i to raczej w niedziele rano z jednej łyżeczki. Teraz przestawiam się i piję codzinnie Inkę, a dziś spróbowałam bo ostatnio na zakupach babka przy kasie nas namówiła na zieloną kawę, trochę droga bo za 150g 11zł, ale na spróbowanie wzieliśmy. Można zaparzać ziarenka 3 razy i za każdym kolejnym robi się mocniejsza.
Szczerze mnie to nie smakowało, zrobiła się zielonkawa woda po zaparzeniu a smak miała jak gotowana woda, czyli bez smaku. Zobaczymy po następnym zaparzeniu jaka będzie.
Ogólnie wolę herbatę zieloną, białą z cytrusami i czystą wodę źródlaną.

Polecam :) Bez słodzenia jest bardzo aromatyczna :)
TEEKANNE - World Special Teas - Herbata Biała Citrus

Co do terminów to na początku miałam mieć na 19 września a teraz z usg wychodzi 2 dni wcześniej czyli 17 września, ale jeszcze to wszystko może się zmienić :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja też piję sobie kawę :) słabą rozpuszczalną :) najlepsze są te kremowe takie :)

współczuję wymiotów ale tak jak piszecie oby to było właśnie pożegnanie z I trymestrem i teraz bedzie tylko lepiej :)

wojnicznka nie wiem czy ktoraś ma taki termin ale ja mam wtedy urodziny hehe :)

maltanka otoż to II trymestr :) kawusia nie zaszkodzi :)

Ostatnia edycja:
kusiak ja się skuszę zaraz na takie latte
EM_Ka no ja wczoraj miałam taką rozmowę po przerwie, oby było już lepiej, jakby nie było już II trymestr mamy tak?;-)
przykro mi ze tez mialas te nieprzyjemnosc - a gratuluje bo chyba tak chyba to 2 trym !!! :))))))))

ja też piję sobie kawę :) słabą rozpuszczalną :) najlepsze są te kremowe takie :)

współczuję wymiotów ale tak jak piszecie oby to było właśnie pożegnanie z I trymestrem i teraz bedzie tylko lepiej :)

wojnicznka nie wiem czy ktoraś ma taki termin ale ja mam wtedy urodziny hehe :)

maltanka otoż to II trymestr :) kawusia nie zaszkodzi :)
:)))

ania bo nie odp idziesz na bezpiecznego malucha ?

reklama
Do góry