reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Kara ja kupilam misia pozytywke , ktora potem dam do lozeczka i staram sie codzinnie maluszkowi puszczac , zeby znal/a ten dzwiek i zeby latwiej bylo z usypianiem ... zobaczymy czy sie sprawdzi :)
a dzisiaj jedziemy w odwiedziny do malej baletnicy 5 mcznej i tez wieziemy taki prezent:D
dlatego moge zrelacjonowac wizyte bardzo pozno, bo wizyte mam juz pozno a potem do nich bo to akurat to samo miasto wiec warto wykorzystac:D

fajny pomysł! muszę poszukać czegoś :D:D:D

Soniafka mojemu m tez na razie średnio idzie mówienie do brzucha....

Hania, gratuluję znalezienia noclegów. My idziemy na wesele 3 maja więc niestety wypady weekendowe niestety odpadają...
Za to w końcówce marca wybieramy się na 4 dni do Budapesztu - już nie mogę się doczekać :D:D:D

My na obiad chyba podjedziemy gdzieś po wizycie bo m nie zdąży zjeść między praca a wizytą, a tylko dla mnie nie bedzie mi się chciało nic robić....

właśnie przyszła mi przesyłka ze spódnicą i spodniami ciążowymi - wersje eleganckie.... spódnica leży super, spodnie bez rewelacji ale mogą być (zwłaszcza, że w sumie obie rzeczy kosztowały 75 zł) Czyli jeden problem z głowy- mam już w czym iść na egzamin :)

reklama
ania// my już tam byliśmy :-D 4lata temu, nie mam namiarów z internetu.
Ale jak jesteś zainteresowana to na priv mogę podesłać bo wiesz nie wiem czy ta osoba by sobie życzyła bym wstawiała jej dane :cool2:

Narazie dziewczyny uciekam bo muszę z dzieciarnią iść na plac zabaw :laugh2:
Do później!!

Ostatnia edycja:
ale chyba maluszek jeszcze nie słyszy :)

ania//
no on ma sporeeeee długi i musi póki co podatki spalacać , almenty wysokie , kredyty i narazie chyab nie chce.. ach może warto z tym poczekac kilka mies

soniafka ja czytałam że słuch w 15 tc się dopiero rozwija a dziecko może słyszeć co najwyżej bicie serca lub głos mamy.

Informacja z mojego kalendarza ciąży. 15 tydzień
"Co raz wyraźniej formuje się kształt uszu, ale aparat słuchowy nie jest jeszcze wykształcony. Jednak naukowcy zbadali, że dziecko może słyszeć głos mamy lub bicie jej serca dzięki falom dźwiękowym przewodzonym przez wody płodowe."

Ja mam sceptyczne podejście do "zmuszania" mężczyzn do przeżywania ciąży tak jak my. Jednym przychodzi to z łatwością a do innych dociera to dopiero jak zobaczą maleństwo. A fałszywe zainteresowanie aby uszczęśliwić kobietę jest chyba najgorsze.

Muzyka poważna w ciąży ... hmmm może i maluch ją pokocha i zostanie wielkim kompozytorem ;-)

Ritta, może i faktycznie jeszcze troche za wcześnie na to, żeby maluch naprawde słyszał przez brzuch. Zasugerowałam się tym co piszą o zdolnościach dziecka w 15 tygodniu i na kilku portalach zalecają, żeby partner zaczął mówić dając tym samym maluszkowi inne bodźce słuchowe aniżeli tylko głos mamy i odgłosy perystaltyki jelit. Ale ile w tym prawdy? Cholera wie :-p
Ja mojego męża absolutnie nie zmuszam do tego, żeby mówił. Sam przychodzi zadziera mi bluzke, całuje po brzuszku, przykłąda ucho i mówi "Halo". Ja się tylko śmieje, że może wymyśliłby coś bardziej oryginalnego niż zwykłe "halowanie" to on się wtedy peszy i nie wie co ma mówić. Ja to doskonale rozumiem, że nic innego nie przychodzi mi do głowy ale to pewnie kwestia czasu ;-)

Ostatnia edycja:
Mój w pierwszej ciąży nie mówił do brzucha, może czasem pogłaskał (nie pamietam, dawno to było, z resztą ja byłam na studiach).
Teraz też pewnie tak będzie ale ja nie wyobrażam sobie tego inaczej. Dla mnie to zbędne. Wystarczy mi że rozmawiamy o dziecku, wybieramy imię itd.
Za to jak się córka urodziła to nie wyobrażam sobie lepszego ojca na świecie.

Dla mnie to stan normalny. Żyję jak zwykle tylko brzuszek rośnie. Może jeszcze za wcześnie żeby to bardziej przeżywać bo nie czuję ruchów a może ja bardziej na chłodno do tego podchodzę bo to druga ciążą.

Ja też mam wrażenie, że na poczatku ekscytowałam się bardziej ciążą a teraz gdyby nie forum to za specjalnie zbyt dużo nad tym nie rozmyślam. Od kiedy mdłości przeszły to czuje się zupełnie zwyczajnie i tylko powoli rosnący brzuch przypomina mi o tym, że ktoś tam w nim zamieszkał ;-)

A ja zaraz lecę na kawusię do sąsiadki polki. Tak więc do później :blink:

Ostatnia edycja:
Kara a z czego masz egzamin?Powinnaś dobrze zdać, ponoć w ciąży nauka lepiej wchodzi :-)
Mój mąż jak tylko kładę się po obiadku na kanapie, sada koło mnie, kładzie rękę na brzuchu i pyta: kopie? a mówić narazie nie mówi, bo wie, że dziecko jeszcze nie słyszy. Ostatnio powiedział, że czeka na następną wizytę, bo może dowiemy się co tam skrywa się pomiędzy nogami i wtedy przygotuje swoje przemowy do maluszka ;-) Jak prawdziwy chłop, póki nic nie wie, cudować nie będzie ;-)

reklama
amalie myśle że da ...
ten pierwszy za to nic nie dał całą wyprawka ja sama skompletowałam , pracowalam do 5 mies na nocki i jakos udało mi sie odłozyc, mieszkalam u rodzicow,
a tu i obecny oplaca wszystko , tylko na wyprawke bedzie ciężko...

Do góry