reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Sawi juz tez o tym pisalam na forum :) pisza ze do 3.5 jest wszystko dobrze ale ze jak jest pomiedzy 2.5 a 3.5 to z 10 dzieci jedno moze miec syndrom downa.
Ale tez gdzies wyczytalam ze mozna miec dobre NT a wyniki krwi nadal sa zle i moga dac duze prawdopodobienstwo choroby...

Ostatnia edycja:
No moze i tak znalazlas na wikipedii ja podaje z tutejszych zrodel medycznych. Mojej kolezanki maluch mial 2.9 i byl zdrowy.

Ja tez slyszalam ze norma NT jest do 2,5mm. Ale jesli jest wieksze nie oznacza ze dziecko jest chore. Tylko ryzyko jest troche wieksze.

Ritta ale co ja napisalam? Przeciez wlasnie napisalam ze jezeli jest miedzy 2.5 a 3.5 to z 10 dzieci jedno bedzie chore. To chyba to samo co Ty piszesz prawda? Jezeli jest ponad 3.5 to raczej na pewno bedzie chore. Poza tym powtarzam ze nie mieszkam w Polsce i to sa normy podawane tutaj. Wiec nie piszcie ze zgadzacie sie z kims a nie ze MNA bo to brzmi tak jakby to byla MOJA norma a nie ze zrodel medycznych. Ja tego nie wymyslilam sobie przeciez :) Sawi zapytala wiec napisalam to co wiem :)

reklama
Kusiak ale napisalas rowniez ze u twojej kolezanki bylo 2,9 a dziecko zdrowe stad moja uwaga. Nie podwazam Twojej wypowiedzi a normy pewnie wszedzie sa takie same. Ale raczej z samego NT nie da sie okreslic ryzyka i dlatego robi sie test pappa bo on daje dokladniejszy obraz ale tez nie 100% pewnosc.

Do góry