reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Mój mąż ma kupę roboty i go z pracy nie puszczą... a poza tym oszczędza wolne dni na wrzesień, od razu chce wszystkie wolne co ma wykorzystać plus tacierzyńskie,więc trochę z nami posiedzi w domciu :-)
O ludzie tak mnie tu wciągnęłyście rozmową, że zaraz się spóźnię... to do później.

Ostatnia edycja:
reklama
Tobie jest obojętne, ale koleżanka wyżej napisała,że zazdrości. Czasami nie wiem.czy w ogóle cokolwiek pisać, żeby nie wzbudzać zazdrości czy złego samopoczucia u kogoś innego.... Mnie nie interesuje czyjś stan portfela tylko mój i wiem ile się trzeba napracować, żeby cokolwiek mieć. Nie żyje z niczyich pieniędzy, bo chcę liczyć tylko na siebie, w końcu mam 2 ręce do pracy.
Nigdy nie oceniam nikogo po stanie portfela. Ważne jest to co w głowie i sercu, no i mądrość zyciowa :-)
A co do lekarzy, to prawda ale skubańce nie chcą się oduczyć....

Pisząc że zazdroszczę nie miałam nic złego na myśli, nie wiem jak ty to odbierasz, miałam na myśli to że sama nieraz miała bym ochote iść do kosmetyczki ale nie pójdę bo wiem że mnie na to nie stać. I do nikogo nie mam przecież pretensji ze ktoś pracuje czy nie pracuje. Ja też wiem ile się trzeba napracować żeby cokolwiek mieć, bo moje dziecko miało 3 tygodnie jak dymałam w wekkendy na targach jako hostessa w 10 cm szpilkach od 10 rano do 10 wieczór za 150 zł. I w Wakacje jak teściowa miała urlop jako pomoc kuchenna w chorej pizzeri po 11 godzin za 70 zł. :-(

Kiedy tylko mogłam pomagałam mężowi jak się da. Co z tego że pójdę do pracy jak zaraz mnie zwolnią... Lubie pracować. Sęk w tym że jak miałam teraz staż w przedszkolu to na palcach mogę policzyć ile przepracowałam, moje dziecko szło na 3 dni do przedszkola i przez miesiąc było chore. I ktoś po takim stażu ze większość czasu na l4 da ci umowę? No nie... Uwierz ze gdybym miała możliwość to bym pracowała, było by lepiej bo mogła bym sobie pozwolić na różne rzeczy.

Wolałam wtedy zrezyngnować z tego stażu żeby tylko moje dziecko było zdrowe. Bo aż płakać mi się chciało jak nieraz się męczyla,

Soniafka może i kontrowersyjne, ale idąc Twoim tokiem rozumowania to większość ludzi w Polsce w ogóle nie powinna mieć dzieci.

Bo co to znaczy zapewnić byt???
Mieć willę z basenem, kasę na każdą zachciankę dziecka, prywatne szkoły i wogóle?

Czy po prostu mieć na mieszkanie, na jedzenie, lekarstwa i rzeczy pierwszej potrzeby??

To nie jest żadna zaczepka z mojej strony tylko po prostu niestety w tym kraju większość ludzi ma jedynie pieniądze na zapewnienie podstawowych potrzeb :-( a niekiedy i z tym ciężko...

Co do braku kasy na prenatalne i inne badania to zgadzam się z Tobą.
Tego typu sytuacje powinno się załatwiać na NFZ skoro nie stać nas prywatnie, ale nie olewać sprawy!!

Dziewczyny, dajcie spokój.
Nikt nie ma prawa ocenia z jakim stanem na koncie "rozsądne" jest decydować się na dziecko. Każdy ma prawo do potomstwa a podstawą jest dać szczęśliwy dom, miłość itp

Hania dziekuje , przeprosiny nie byly potrzebne ale dziekuje.
Okatka jesli poczulas sie za ostro potraktowana przykro mi, przepraszam , wolalam zzapytac niz Cie subiektywnie oceniac , a to ze nosilas ,mebkle wiesz ze nie powinnas sama o tym pisalas , wiec oby wczorajdzy brak bolu byl dobrym sygnalem.

Joani swiete slowa co do prawdziwych wartosco w zyciu - w 100% sie z Toba zgadzam! i powodzenia i udanego relaksu :)
Ja wlasnie mojego probuje zaciagnac na sesje do groty solnej na czwartek :) sie zanudzi ze mna ... ale troche jodu sie przyda:) nawet juz sie zgodzil:)

Hania powodzenia z tymi noclegami ale zacznij szukac jak najszybciej bo to ostatni moment...
Ja tez jeszcze nie wiem co z majowka bo wszystko zalezy od urlopow znajomych jak dostana to wbijamy do 3miasta - na szczescie maja tam po kims mieszkanko wiec nocleg nie jest problemem :) wiec mam nadzieje ze sie uda :)

Cześći tak nie nadrobie was :)
nie było mnie mały cały czas gorączkował do nd ,
jedzenia praktycznie NIC
i teraz tylko kaszel zostal straszny w nocy i dzien , także ciężko było mi usiąćć i czytać ponieważ przez ten czas sama tylko sobota i nd z moim,
ps. na dzień kobiet życzeń nie dostałam ani kwiatów , wczoraj mówił że w Norwegii się nie daje itd :\

kupiłam parę ubranek używanych i zjeby dostałam ze kupuje za jego kase już , że nie ma pieniędzy i że nie teraz pora na wydatki, że wszystko w sierpniu,ja myśle że lepiej stopniowo a nie wszystko naraz kupować eh no bo ciężko tak bedzie na końcówce i wtedy będzie portfel bolał ..

Candy wybacz szczerość, ale Twój facet to jakiś pomyleniec :cool:

Szkoda Twojego życia dziewczyno na niego. Daj sobie spokój póki jeszcze jest czas :tak:

Dziewczyny, dajcie spokój.
Nikt nie ma prawa ocenia z jakim stanem na koncie "rozsądne" jest decydować się na dziecko. Każdy ma prawo do potomstwa a podstawą jest dać szczęśliwy dom, miłość itp

Wyprzedziłaś mnie miałam to samo napisać. Może dla Niektórych kasa jest najważniejsza zeby mieć 2 dziecko. A dla mnie jest ważne to żeby dzielić się miłością. Na badania zawsze najdą się pieniądze bo możesz zapytać dziewczyn połowę robiłam prywatnie. I jak bym nie miała gdzie mieszkać za co zyć żeby mi starczyło na lekarstwa i potrzebne rzeczy nie zdecydowała bym się. Ale się zdecydowałam bo akurat tyle co potrzeba dziecku zapewnie. Chore gadanie...

Cześći tak nie nadrobie was :)
nie było mnie mały cały czas gorączkował do nd ,
jedzenia praktycznie NIC
i teraz tylko kaszel zostal straszny w nocy i dzien , także ciężko było mi usiąćć i czytać ponieważ przez ten czas sama tylko sobota i nd z moim,
ps. na dzień kobiet życzeń nie dostałam ani kwiatów , wczoraj mówił że w Norwegii się nie daje itd :\

kupiłam parę ubranek używanych i zjeby dostałam ze kupuje za jego kase już , że nie ma pieniędzy i że nie teraz pora na wydatki, że wszystko w sierpniu,ja myśle że lepiej stopniowo a nie wszystko naraz kupować eh no bo ciężko tak bedzie na końcówce i wtedy będzie portfel bolał ..
Candy bardzo mi przykro - a on w ogole chce z Wami byc i sie Wami opiekowac ? mojemu zadalabym od razu takie pytanie jakby mi strzelil z takimi txtami ... ja moze kwiatow nie dostalam w dz kobiet ale to dlatego ze bylismy na wyjezdzie i duzo zalatwialismy za to dostalam ulubione slodycze :) a kwuiaty dostaje bez okazji czesto , ale w tym wypadku Twoj daje ciala na calego jeszcze te txty...

reklama
I ja zgadzam się z Katką i Rittą
Dziewczyny bardzo mądrze piszą. To jest Polska.
Tu realia są jakie są.

Do góry