reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

No ja nie znam do końca waszych utarczków i jego reakcji, ale je kiedyś przeszłam przez taki "związek"- jak było po jego myśli, to czuły i kochany, jak nie, to awantury. Nie wspominając o tym, że w domu ja musiałam zadbać o wszystko bo on pracuje biedaczek.. a ja co, również. Przy znaomych kochany facet a w domu diabeł. Miałam dość tego podporządkowywania sie komuś i obaw, że jak coś nie powiem po jego myśli, to się źle może skończyć. No i sie skończyło a znajomi pełni niedowierzania, że jak to, taki kochający itp itd i nie mogli uwierzyć, że to świr chodzący a ja też mam swoją godność i chcę w życiu spokoju i zaufania bezgranicznego.
No i teraz mam :-) ideał chodzący to nie jest, ale samo poczucie bezpieczeństwa i stabilizacji i racjonalnego podchodzenia do życia, to wszystko, czego chce się mieć będąc z kimś w związku.. No nie mówiąc oczywiście jeszcze o poczuciu bycia kochaną...
Życzę Ci odwagi i trzymam kciuki.

reklama
Dlatego wstrzymam się jeszcze z decyzją o ślubie. Zobaczę jak to dalej będzie. Może to chwilowe i mu przejdzie. Zobaczymy co czas pokaże.

Trzymam kciuki aby Tobie było dobrze i Twojemu maleństwu.
A tak z innej beczki- jak radzicie sobie z katarem? mi mąż kupił jakieś krople dla ciezarnych, ale nic nie pomagają. Robię też inhalacje i dalej cieknie ciurkiem...

Witam i ja. Nie mam weny do pisania bo dokuczają mi bóle brzucha ( jelit) i wzdęcia.

BlackLuna- dziękuje kochana za pamięc i przepraszam ,że musiałaś czekać. Byłam na wizycie w pon u prywatnej. Powiedziałam jej ,że państwowy widział tą przepuklinę a ta do mnie wręcz z gębą , że znowu mnie straszy i jak widzi to ma dać jej to na piśmie. Z łaską zrobiła USG bo wymyśliła ,że jak chce to zrobi ale USG jest niebezpieczne. Zrobiłam wielkie oczy bo wiem co aktualne badania na ten temat mówią ale nie chciałam się z nią kłócić. No więc obejrzała dzieciątko i mówi że dobrze jest, ale ekranu mi nie obruciła więc nie do końca jej wierze. W pon mam dzwonić do tego państwowego bo chce mi zrobić badania w szpitalu bo maja program dla ciężarnych i badania genetyczne, więc skorzystam.

Pozdrawiam Was kochane :*******************

Hello!

Dawno mnie nie bylo...choc podczytywalam Was co jakis czas....ale w PL u mamy nie moglam sie zalogowac - wiec nie dalo sie nic napisac:-(
W kazdym razie w niedziele po polnocy bylam juz w domu....
Niestety maz zaczal remont systemu ogrzewania centralnego - jak nas nie bylo...i niestety nie skonczyl...czyli od weekendu siedzimy w remoncie - niedosc ze zimno, to jeszcze wszedzie kurz i balagan....Eh...No i najgorsze,ze mojemu P.skonczyl sie urlop - wiec musimy tak siedziec do weekendu:no:

W poniedzialek bylam w pracy - ale jakos nie mialam jak powiedziec szefowi o ciazy....No ale jutro to juz musze - bo 17 marca mam usg - i potrzebuje dostac wolne ;-) wiec musi byc zorientowany....

Emalia, co ty za lekarza masz... i jeszcze mu płacisz? W głowe si,e nie mieści, ale już klika tu historii z lekarzami było ...

Emalia wlasnie Joani mnie wyprzedzila i napisala co sama chcialam....

Felicity mam nadzieje ze fajnie bylo w Pl :) a z tym ogrzewaniem to masz niezle, kurz da sie jakos przezyc ale brak ogrzewania w taka pogode? Oj nie fajnie.

nexiss czesto faceci w ten sposob reaguja na stres, nie potrafia sobie znim radzic i odreagowuja w ten sposob, warto powiedziec mu tak jak pisala joani ze nie jestescie na polu walki a Ty jestes jego partnerka nie wrogiem, i jesli ma problem to moze z Toba o tym pogadac a nie atakowac bo jestes z nim a nie przeciwko... efekt zamykajacego sie jezyka, co robi jak sie czegos boi, pokazuje kolce - moze Twoj facet reaguje tak na ciaze, albo ma problemy w pracy, niech wie ze jestes gotowa dla niego.... ale nie zyczysz sobie zeby sie na Tobie wyzywal zwlaszcza teraz jak potrzebujesz od niego wsparcia bardziej niz kiedykolwiek - jak dostanie jasny komunikat to nawet jak sie na poczatku wscieknie to niech se przetrawi ... ale daj mu ochlonac...

Kusiak - z tymi 3ma miesiacami to jest kwestia ze plemniki tyle sie produkuja stad sie pewnie mowi ze jak u kobiety jest owu co miesiac to u faceta produkcja dobrych plemnikow tyle trwa - tego cuda dowiedzialam sie od lekarza ktory kierowal mnie na zabieg - trzeba przyznac ze wiedze mial... ale chyba na invitro chcial zarobic - bo jeszcze nie umowilismy sie na termin zabiegu wtedy jak sie na szczescie nei zgodzilam a on mi juz o invitro ?! a jak zapytalam go po co skoro zachodzimy bez problemu - yyyy bo wtedy proces jest bardziej pod kontrola - no tak ale jaka jest skutecznosc przetrwania takiej ciazy, bo przeciez przy takim zaplodnieniu tez zdarzaja sie poronienia ? - no jakies 30% ...
sorki bo sie znowu nakrecialam - jak mysle o nim to mi sie noz w kieszeni otwiera...

No nic milego wieczoru zycze oddaje komputer mamie bo zostalam dzis na noc u rodzicow bo okazalo sie ze wszystkiego nie udalo mi sie zalatwic dzisiaj i jeszcze jutro musze podjechac do weterynarza z mala i na badania krwi, bo tam gdzie tymczasowo mieszkam to jest bardzo slabo z labo... wiec wole zostac niz codziennie robic po 50 km w jedna i druga str. Facet dowiozl mi dzis pizamke i dupka wiec jestem w pelni spokojna:D
jakbym nie wpadla juz dzis to milego wieczorku:)

Cześć dziewczyny, przepraszam, że nie pisałam ostatnio, dopadła mnie potworna depresja, a objawy typu mdłości i wymioty zamiast odchodzić, nasilały się. Praca nie pozwala mi pisać w ciągu dnia, a wieczorami moja trasa w mieszkaniu to wc-sypialnia.. Starałam się w wolnych chwilach czytać forum i myślami byłam z Wami. Dziękuję za kciuki za dzisiejszą wizytę, z Maleństwem wszystko w porządku:) Trochę więcej napiszę w wątku wizytowym. Dzisiejszy dzień pozwolił mi spojrzeć jakoś bardziej optymistycznie i mam nadzieję, że ta depresja w końcu minie.. i zacznę się cieszyć rozpoczynającym się niedługo 2 trymestrem.

Kusiak na bóle zatokowe, ucha polecam naturalny sposób, czyli liście rośliny o nazwie anginka. Ostatnio włożenie liści zwiniętych do ucha uratowało mnie od bólu zatok szczękowych.

reklama
Witam dziewczyny :)) jestem nowa chciałabym sie przywitać;) zaglądałam do was w styczniu ale bałam sie jeszcze chwalic obecnie jestem w 13 tygodniu, usg i wyniki super wiec czuje się bezpieczniej :))) termin mam na 7 wrzesnia ;))))) z powodu ograniczonego czasu nie czytalam jeszcze co u was a ilosc postow jest imponująca :)) nie spodziewalam sie ze bedzie taka aktywnosc ;)))) duzo nas wrześniówek ?? Zycze duzo zdrowka dla nas i naszych skarbów :)))))

Do góry