reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Kasia dla mnie to jest straszne :-(
Nie mogę pojąć jak ktoś nam bliski może coś takiego mówić, Ostatecznie to ile para, dwoje dorosłych ludzi ma dzieci jest tylko i wyłącznie ich sprawą.

Albo tak samo nie rozumiem czemu niby nie powinnaś mieć Samanty. Bo co? Bo rodzina obmyśliła sobie, że więcej dzieci nie powinnaś mieć? Skoro Ty jesteś szczęśliwa i Twój mąż również to najważniejsze.

Czasem to myślę, że to właśnie rodzina jest najgorsza. To oni chcą nam ustawiać życie twierdząc, że to tylko dobre rady bo chcą dla nas jak najlepiej. Ale jakby tak było naprawdę to by się nie wpierdzielali i nie komentowali nawet jeżeli to co robimy im się nie podoba.

Zachowanie Twojej sis zostawię bez komentarza. Mam tylko nadzieję, że się opamięta i przeprosi Cię za te krzywdzące słowa.
Nie cierpię niesprawiedliwości no.

Manianka, ja nie czuję jeszcze ruchów

Oj tak, z rodzinką najgorzej Teraz próbuja nam imie wybić z głowy :/ bo im się nie podoba To nasz wybór ich mamy w nosie :p

Manianka ja tez nie mam ruchow

reklama
na tym etapie to chyba cieżko wyczuc ruchy

u mnie narazie cisza z krwawieniem
ale ból brzucha i szyjki kucie odczuwam
leże cały dzień

dzień teściowej,,,czego to nie wymyślą,
a jest dzień teścia :-D

Ja w ogóle uważam że wchodzenie komuś z butami di łóżka jest nie na miejscu w obie strony. Wkurzają mnie zarówno teksty o zbyt dużej ilości dzieci jak i ich braku, co akurat miało miejsce w naszym przypadku. Jesteśmy 3,5 roku po ślubie i już od 2 lat słyszeliśmy hasła "a kiedy?". Na początku odpowiadałam zgodnie z prawdą "jeszcze nie teraz", po jakimś czai nauczyłam się udawać że nie słyszę pytania :p każdy jest dorosły i ma prawo decydować czy, kiedy i ile dzieci chce mieć, nie ważne czy to jest dwójka, piątka, czy siódemka. a jeżeli ktoś nie chce mieć dzieci też trzeba to uszanować.

Dzień teściowej? Nigdy nie słyszałam... A dzień synowej jest? Ja mojej składam życzenia na dzień matki (choć nie udali mi się jeszcze powiedzieć di niej mamo)...

Ja coś tam w brzuchu czuje czasem ale nadal nie potrafię określić czy to mały kopie czy też jelita pracują ;)

Ja nie obchodzę dnia teściowej, bo mi to się negatywnie kojarzy, dla mnie to po prostu mama.
Katar mnie wykończy, czekam na męża, po pracy ma zajechać do apteki, może coś mu dadzą...
U mnie łosoś w piekarniku ładnie zaczyna zmieniać kolor i zaraz będę szamała.Coś ostatnio bardzo ciągnie mnie do ryb, a do mięsa zw. w ogóle.
Mnie też denerwowało to ciągle a kiedy dziecko...:wściekła/y: dobrze, że rodzice chociąz nic nie mówili, bo te niektóre cioteczki o są okropne :no:

hej dziewczynki!
Melduje się i ja. Moje usg odwołane i przeniesione na piątek :-( Zawiedziona jestem strasznie, dobrze,że nie za długo muszę czekać. Rano tylko standardowy wywiad, mierzenie, wazenie i pobieranie krwi. Tu odwrotnie jak w Polsce, ja przechodziłam toxo kiedys i teraz znów badają. W związku z tym i z tym,że miałam parę lat temu problemy tarczycowe mam dodatkowe kontrole i zamiast za 4 tygodnie pojadę tam jeszcze za 2. Cytologii za to tu nigdy w ciąży nie robią, ale nigdy też nie badają ginekologicznie, nie chcą ingerować, żeby nie stworzyć właśnie krwawień na przykład. Co kraj to obyczaj.

Wybaczcie,że tak tylko o sobie. Nadrobiłam Was,ąle nie pamiętam co komu :-(
Pamiętam tylko o włosach na brzuchu. mi też rosną :-( Z Córcią w ciąży też rosły, po ciąży wypadły (niestety nie wszystkie), a teraz znów się zaczyna..

Wczoraj odebralismy klucze i byliśmy w swoim domku :-D Mężulek z kolegami w weekend odmalują i będziemy zwozić rzeczy. Rany, jakie to było cudowne uczucie otworzyć własne drzwi, własnym kluczem. Aż nie chciało się nam stamtąd wychodzić!

Miłego dnia kobitki. Postaram się zajrzeć później, ale coś strasznie słaba jestem ostatnio wieczorami. Na nic siły nie mam, a o dziewiątej zwykle już śpię :-( Mam nadzieję,że w drugim trymestrze energia wróci.

Poleżałam trochę ale jakoś dalej mnie dzisiaj mdli, do tego nos zatkany.

maltanka, smutne muszę się z Tobą zgodzić, ale niestety w poniedziałek większość rodziny zareagowała tekstem typu: W dobie antykoncepcji szeroko dostępnej, żeby mieć czwórkę dzieci??

Czasem nawet najbliższe osoby potrafią człowiekowi dokopać.

jak to mówią z rodziną najlepiej na zdjęciach się wychodzi. Na niczyim utrzymaniu nie jesteśmy więc niech nikt nie zagląda nam do łóżka i kieszeni.

a macie juz pierwsze ruchy :D ???

jeszcze nie

JJesteśmy 3,5 roku po ślubie i już od 2 lat słyszeliśmy hasła "a kiedy?". Na początku odpowiadałam zgodnie z prawdą "jeszcze nie teraz", po jakimś czai nauczyłam się udawać że nie słyszę pytania

jak moja mama i teściowie też zaczęli się dopytywać kiedy drugie, bo przydałaby się dziewczynka, najpierw zlewaliśmy pytania, a potem powiedzieliśmy, że jak zaczną za nas kredyt spłacać to będzie, szybko się pytania ucięły

Anusia a dlaczego odwolali?

Moja mama sie cieszy ze mamy tyle dzieci, mowi ze mozemy wiecej :D ale tesciowa jest niezadowolona z tego faktu i przy kazdej ciazy to demonstruje. Teraz jak jej powiedzielismy ze jestem w ciazy to tylko powiedziala no co chcieliscie to macie. Bardzo przyjemne to bylo no ale co zrobic. Nasze zycie w koncu.

Dziewczyny zatkalo mi sie ucho przez te zatoki i jak przekrecam glowe to czasami czuje/slysze jak mi sie tam w srodku cos przelewa. Czasami tez mnie troche boli. Nie wiem co moglabym z tym zrobic. Znacie jakies sposoby?

Ostatnia edycja:
kusiak dziewczyna od prenatalnych nie dojechala tutaj z dublina chyba chora. ja teraz nie jezdze do glownego szpitala,tylko do takiego oddzialu jakby i wszyscy spejalisci przyjezdzaja w okreslone dni tygodnia tylko. jedynie polozne sa caly czas na miejscu. w piatek jade do dublina,bo nie chcialam czekac do przyszlej srody.
co do uchato pewnie plukanie u lekarza byloby najlepsze,ale jesli nie masz jak sie wybrac,to moze sprobuj kupic takie krople do ucha w aptece. tylko nie wiem jak z ich stosowaniem w ciazy. zadnych domowych sposobow niestety nie znam :-(

reklama
Candy to masz plusy - mozesz sie nie golic :) dobrze ze potrafisz wyciagnac z tego cos pozytywnego:p
ale tak powaznie to tez mi wlosy szaleja bardzo na nogach i na brzuchu ?!

Joani ale tak od zawsze sie boisz, czy sie naogladalas czegos czy boisz sie ze cos sciagniesz na siebie?

BubblesGirl - tez nei mam pojecia o takim dniu... hmm dobre pytanie a dzien synowej jest? :p

Anuka gratulacje:)))

a_nka jak mowisz, nie daja na to , to nie maja prawa oceniac....

anusiaszymka swietnie bardzo sie ciesze ze juz macie swoj domek :D ! gratuluję!! :)
szkoda ze przesuneli Ci prenatalne ale do piatku niedaleko...

Kusiak nie pomoge...

a co piszecie o tej rodzinie straszne... choc u mnie tez dziwne bo moja mama caly czas powtarza nie mowcie nikomu nie mowcie nikomu chcecie miec dziecko to nie mowcie.... - ale ona wierzy w te wszystkie zabobony... wiec to pewnie dlatego .
Najpierw mowila czekaj do konca 3mca a teraz do konca 5 tego - mowie jej dzisiaj ze nie bede czekac z powiedzeniem o tym dziadkom moim, w koncu bedzie to ich pierwszy prawnuczek albo prawnuczka wiec fajnie zeby wiedzieli wczesniej a w 5 to juz bedzie widac brzuszek... tez dziwnie...

Do góry