EM Ka
Fanka BB :)
Szef nie zrozumie ale to nie moj problem tylko jego - najwyzej firma straci dobrego pracownika, ale ja mam swoje wartosci z ktorych nie bede rezygnowac dla zadnych pieniedzy prosteDzień dobry :-)
Wrzy na forum, a niedziela z reguły powinna być spokojna ;-)
U naszej lalki kataru ciąg dalszy, pogoda bura za oknem i mamy leniwy weekend.
Ja tak po krótce:
Amalie ludzie lubią być dla siebie mili i nie ma to nic wspólnego z włażeniem w tyłek. Ty za to zamiast lubić być miłą , lubisz wzniecać konflikty. Nic z tego moja droga, nikt się na to juz nie złapie. Jeżeli chcesz prowadzić dyskusję, rób to na dobrym poziomie bez atakowania ludzi.
sawi musiałabys przyjechać tutaj :-) tu żaden lekarz, nie karze się oszczędzać, no chyba,że ciąża jest ewidentnie zagrożona. Mam nadzieję,że u Ciebie tym razem będzie spokojniej! Wszystkie przyszłe mamy choćby by były w ciąży po raz pierwszy wiedzą, kiedy mogą sobie pozwolić na normalne tempo, a kiedy muszą odpocząć.. Nie dajmy się zwariować, przede wszystkim cieszmy się swoim stanem, który faktycznie jest wyjątkowy.
em ka bardzo trzymam za Ciebie kciuki, mam nadzieję,że wszystko się Wam ułoży jak najlepiej, a praca to wiesz- jak nie ta, to inna. Doświadczenie, pewność siebie to podstawa :-) oby szef zrozumiał w porę!
a w zyciu sa wazniejsze sprawy a pieniadze mozna zarabiac w roznoraki sposob jak sie tylko chce
zgadzam sie i wymiana zdan przeciez tu jest niejednokrotnie czesto burzliwa,,, ale na szczescie rownie czesto bez obrazania i w tym rzeczdziewczyny zawsze na takim forum publicznym będzie wrzało,wkońcu każda z Nas jest inna
i nie musimy się ze soba zgadzać,ale dobrze by było uszanowac kogoś zdanie...
a pozatym dopiero co się "poznajemy" i to normalne że wymiana zdań będzie
ważne ze kazda z Nas ma jeden wspólny cel.... urodzić zdrowe dziecko
dobrze ze potrafisz nazwac rzecz po imieniu to sie ceni, mysle ze tutaj osoby potrafia zaakceptowac fakt innego zdania - bo wiadomo kazda z nas jest indywidualna jednostka ktora ma swoje zdanie i wlasnie o to chodzi ze na forum tez trzeba zachowac odpowiedni ton dyskusji i sposob wypowiedzi bo przeciez nie chodzi o to by powiedziec komus "spie***j" z usmiecham na twarzy i slodka mina, mozna powiedziec wprost co sie mysli ale w sposob asertywny ale alegrzeczny i kulturalny i o to nam chodzi. a nie o to zebys sie od razu obrazala i unosila ze nie zalezy Ci na tym forum i na osobach ktore z Toba dyskutuja ... (swoja droga chyba za krotko sie znamy, zeby powstaly az takie wiezi), ale kazda z nas oczekuje szacunku i Ty chyba tez, a konstruktywna krytyka to nie obrazanie innych i strzelanie fochow.Nom jestem komfliktowa, ale tak zazwyczaj uwazaja osoby, ktorym nie podoba sie fakt, ze mam idmienne zdanie i mowie o tym wprost. Wsrod zbajomych uchodze raczej za osobe bardzo spokojna i ugodowa, do pogadania na kazdy temat. Mimo ze nieraz kontrowersje sa (m.in. nie toleruje ksiezy i kosciola, popieram aborcje), jednak w rozmowie w 4 oczy, kiedy slowa sie wypowiada a nie pisze, dyskusja wypada inaczej. Bo liczy sie ton dyskusji, sposob wypowiedzi.
Tutaj mozna pisac cos, bez checi wywilania konfliktu, a kazdy zinterpretuje to na swoj sposob. Ktos sie obrazi i wywola burze, inny machnie reka bo nie popadajmy w przesadyzmy.
Tak jak napisala madlena o to chodzi w forum albo chcesz i sie udzielasz albo nie - dotyczy to kazdej z nas.
Poza tym chyba lepiej spedzac czas w zyciu na przyjemnosciach niz na robieniu awanti z byle g*** ?! w koncu mamy mega powod do radosci