reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Maddalena hmm nierozumiem Pl odrębny kraj więc czemu mieliby mieć coś do nas, no chyba że nie wiem o czymś np mieli jakieś układy czy udział w tym.., ale tego nie wiem nigdy nie interesowało mnie to

Maddalena hmm nierozumiem Pl odrębny kraj więc czemu mieliby mieć coś do nas, no chyba że nie wiem o czymś np mieli jakieś układy czy udział w tym.., ale tego nie wiem nigdy nie interesowało mnie to
Polska jest zwłaszcza ostatnio bardzo zaangażowana w sprawy Ukrainy, aż dziw że ktos mógł o tym nie słyszeć. Braliśmy udział w negocjacjach ukraińskiej opozycji z obalonym obecnie prezydentem Ukrainy. Opowiadamy się za wolnością tego kraju, uwolnieniem od Putinowskiej dyktatury, jesteśmy więc sojusznikami Ukrainy. To tak z grubsza :-) Ja osobiscie bardzo interesuję sie bieżącymi sprawami na świecie, to co się działo niedawno na Majdanie bardzo mną poruszyło...

Generalnie nie trzeba sie bardzo interesowac. Wystarczy raz dziennie obejrzec jakies wiadomosci w tv i mniej wiecej wiesz o co chodzi. A uwazam tez ze swiadomy obywatel powinien interesowac sie tym, co sie dzieje na swiecie...

Aaaa no tak. 'jak wpadniesz miedzy wrony, musisz krakac jak i one' ;) a jak ktos komus nie slodzi i nie wchodzi w tylek, to juz jest nie mily ;)
Jak to dobrze, ze na dzien dzisiejszy na tej czesci forum mi najmniej zalezy :]

Zupelnie nie o to mi chodzilo. Po prostu wyczulam ATAK z Twojej strony i wyrazilam swoje zdanie. Tyle...

Ostatnia edycja:
czesc Dziewczyny witam sie niedzielnie :)

wlasnie Was nadrobilam - troche tego bylo.
Przepraszam, ze wpt nie odp Wam Dziewczynki co gotowalam - nic specjalnego - tylko rosolek, bo po pracy P jechalismy do Katowic wybierac farby do mieszkania ogladac meble i sie zeszlo wiec poszlismy na obiadokolacje do adonga i tam zaspokoilam swoja potrzebe krewetkowa :)
a wczoraj tez pracowity dzien... od rana spotkanie w salonie lazienek dogrywanie tematow, potem spotkanie z wykonawcami kuchni, potem z kafelkarzem, potem z ekipa remontowa, malowanie scian probkami, szybo kolacja u taty i powrot pozny do domu i tu nie koniec przygod.... teraz wynajmujemy mieszkanie gdzie jest do d... instalacja elektryczna i juz 2gi raz w weekend padl prad...a ze pelny zamrazalnik to wolalismy elektryka o 23!! padlam na twarz po takim dniu P zreszta tez ze spalismy dzis nieprzerwanie prawie do 10 :)
anusiaszymka wyczytalam gdzies ze takie bole oznaczaja obumieranie ciazy masakra po prostu. Wystraszylam.sie jak nie wiem :(
oj nie martw sie takimi rzeczami to moze byc 1 z objawow poronnych ale czesciej to objaw ucisku macicy - wszedzie to pisza :) mam nadzieje ze przeszlo :) dla pocieszenia mnie tez boli zwlaszcza jak sie przepracuje i dodam nie tylko w ciazy :)

Witam. Podczytuję to forum od czasu do czasu :) Detektor tętna, ciekawa rzecz. Gdyby nie to forum to nie wiedziałabym, że można takie urządzenie nabyć :-) Miłego popołudnia i wieczoru!
Witaj :) napisz cos o sobie :)

emka, ale fajnie z tym detektorem, kurcze, też bym chciała :tak:
Cieszę się,że udało Ci sie ułożyć wszytsko w Polsce, wiadomo w domu zawsze najlepiej, bo rodzina, przyjaciele od lat i w ogóle. My popdjęlismy decyzję o pozostaniu tutaj, ze względu na słabą sytuację w kraju(szczególnie na moim kochanym podlasiu) i na przyszłość naszej córci. Zrobię wszystko,żeby ona miała łatwiej. W każdym razie dom kupiony, zdecydowaliśmy się tu żyć, więc w sumie nie powinniśmy narzekać na brak dziadków, ale ta tęsknota zawsze gdzieś tam z tyłu głowy jest.
czy sie udalo hmm ciezko stwierdzic tak obiektywnie. wg mojej oceny sie udalo, wiesz czekamy na dziecko, kupujemy mieszkanie, ale niestety okazalo sie ze moj pracodawca niekoniecznie chce i pomoc w przenosinach choc wczesniej juz robilam takie transfery - ale wszystko zalezy od przelozonych jakich masz....
teraz jestem na etapie ze mam w tylku co bedzie z praca najwazniejsza rodzina, mam plan poki co nie wracac potem do firmy po tym jak traktuje mnie moj przelozony... ale kto wie moze po macierzynskim wszystko sie zmieni - moze zapomne :) na razie typowy korpoludek ma dosc :) i mysli o swoim :)
a fajnie ze Wam sie udalo z domem itd i pewnie ze najwazniejsze zeby nasze dzieci mialy latwiej niz my !! :)

Candy pracownikiem będę ba papierku, byłam się pokazać dziś ze ja to ja i pokazali gdzie bym pracowała, w razie czego to do nich do pracy pomoc pojadę. Także juz od poniedziałku mam prace :-D Musze tylko jeszcze dostać umowę w tygodniu i załatwić sprawę w posredniaku coby mi kary za niezgloszenie pracy nie wlepili.
Ciesze się bardzo ze mam to załatwione :-)
fajnie ze sie udalo, tylko sie nie chwal za bardzo :) i tak jak dzewczyny pisaly pewnie pracidawca wie co robi :)

witam sie sobotnio:)
już tak tęsknie za moim a zobaczymi sie za 2 tyg(bo będzie miał jego dzieciaki) dopiero i raz może przez ten czas a tak nic achhhhh
także teskniory mam takie nawet złość mi przeszła na niego że go nie ma ..

słońce świeci ...

ja przeziębiona jednak , narazie bez gorączki oby tak i mały też

kasica będzie dobrze mój w chorobach też wiał wzloty i upadki:tak:
nexiss nie bał się szef? mój jest kierownikiem chciałam by mi załatwił to on się boi i mowi że to nie przejdzie ze Zus zrobi kontrole itd :/ a myślę że to dobry pomysł

dobra zabieram się za pranie i ogarnianie
Podziwiam ze tak przy nim trwasz....

Chciałam się przywitać - też jestem wrześniową mamą :)
Czytam Was od dłuższego czasu, ale cały czas wstrzymywałam się z aktywnością.
W sumie miałam poczekać do poniedziałku - wtedy mam wizytę u ginekolog, ale dziś niestety wylądowałam w szpitalu - miałam jakieś mini plamienie.
Na szczęście na strachu się skończyło, Maluch machał rączką, rozwija się prawidłowo i nie pozostaje nic innego jak się na spokojnie cieszyć ciążą :)
Witaj :)

Kusiak a czemu mają na Polskę? Nie ma przecież konfliktu z Pl

Miłosz dopiero spać nie mógł zasnąć przez kaszel na szczęście nie wymiotowal i oby nie w nocy od kaszlu

A ja jem wafelki :)
candy bo pl jest sojusznikiem ukrainy , rosja grozila nam palcem zebysmy sie nie wtracali jeszcze zanim wyslalismy tam swoich ...
swoja droga pl zawsze wszedzie pierwsza ciekawe kto pomoglby pl...?

no to koniec przyjemnosci na dzis czas wziac sie za obowiazki... nadrobic sprzatanie.... ehhh

milego dnia! :)

Ostatnia edycja:
Zupelnie nie o to mi chodzilo. Po prostu wyczulam ATAK z Twojej strony i wyrazilam swoje zdanie. Tyle...
po co sie tlumaczyc ... kazdy ma prawo do swojego zdania.

Aaaa no tak. 'jak wpadniesz miedzy wrony, musisz krakac jak i one' ;) a jak ktos komus nie slodzi i nie wchodzi w tylek, to juz jest nie mily ;)
Jak to dobrze, ze na dzien dzisiejszy na tej czesci forum mi najmniej zalezy :]
Ameliee nie wiem czy tu ktokolwiek komus wchodzi w tylek tego nie zauwazylam do tej pory, a bycie uprzejmym czy kulturalnym to nie to samo.
Niejednokrotnie mamy tu rozne zdania i mozna to robic bez obrazania sie nawzajem i to jest chyba sztuka komunikacju, czy sie myle?

Dzień dobry :-)

Wrzy na forum, a niedziela z reguły powinna być spokojna ;-)
U naszej lalki kataru ciąg dalszy, pogoda bura za oknem i mamy leniwy weekend.
Ja tak po krótce:

Amalie ludzie lubią być dla siebie mili i nie ma to nic wspólnego z włażeniem w tyłek. Ty za to zamiast lubić być miłą , lubisz wzniecać konflikty. Nic z tego moja droga, nikt się na to juz nie złapie. Jeżeli chcesz prowadzić dyskusję, rób to na dobrym poziomie bez atakowania ludzi.

sawi musiałabys przyjechać tutaj :-) tu żaden lekarz, nie karze się oszczędzać, no chyba,że ciąża jest ewidentnie zagrożona. Mam nadzieję,że u Ciebie tym razem będzie spokojniej! Wszystkie przyszłe mamy choćby by były w ciąży po raz pierwszy wiedzą, kiedy mogą sobie pozwolić na normalne tempo, a kiedy muszą odpocząć.. Nie dajmy się zwariować, przede wszystkim cieszmy się swoim stanem, który faktycznie jest wyjątkowy.

em ka bardzo trzymam za Ciebie kciuki, mam nadzieję,że wszystko się Wam ułoży jak najlepiej, a praca to wiesz- jak nie ta, to inna. Doświadczenie, pewność siebie to podstawa :-) oby szef zrozumiał w porę!

dziewczyny zawsze na takim forum publicznym będzie wrzało,wkońcu każda z Nas jest inna
i nie musimy się ze soba zgadzać,ale dobrze by było uszanowac kogoś zdanie...
a pozatym dopiero co się "poznajemy" i to normalne że wymiana zdań będzie

ważne ze kazda z Nas ma jeden wspólny cel.... urodzić zdrowe dziecko

reklama
No ale to jest istota forum. Odpowiada Ci, to sie udzielasz. Jak nie, to nie. Nikt nikogo nie zmusza przeciez! A nie jestesmy tu po to, zeby obrazac sie na wzajem. Odnosze wrazenie, ze jestes bardzo konfliktowa osoba.

Do góry