reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Marciątko witaj, jak masz siłę to nie musisz zwalniać, ja w pierwszej ciąży miałam przeprowadzkę, remont i dojeżdżanie na badania i wizyty 40 kilomtrów i dałąm radę ;) Zazwyczaj pierwsza ciąża jest o wiele łagodniejsza w przebiegu niż kolejne, u mnie każda ciąża gorsza....
no ja takich rad bym nie dawała,bo każda ciaża inna,to że nam pierwsza ciąża przebiegła lekko nie znaczy że innym też...a ja powiem że w mojej pierwszej ciąży było najgorzej,druga w miare,a teraz lajcikowo (tyle że mdłości są ale sie oszczędzam)

uważam ze na czas ciąży trzeba troszkę zwolnić,jednak to obciażenie organizmu jest

Polska zawsze była za Ukrainą nigdy za Rosją

Sawi każda kobieta czuje swój organizm a ciąża to nie choroba i nie trzeba się ze sobą odnosić jak z jajkiem, każdy lekarz Ci to powie!! Jeśli Marta czuje się na siłach żyć tak jak żyła i korzystać mimo ciąży z życia w pełni to niech korzysta

Podzielam zdanie Kasicy. Ciaza to nie choroba. Ja normalnie pracuje po 9 godzin dziennie, cwicze 3 razy w tygodniu i nie mam zamiaru zwalniac jesli bede sie dobrze czuc i lakarz tego nie zaleci.
Kanapowy tryb zycia mnie dobija.

Ja tez uwazam, ze ciaza nie choroba i trzeba zyc normalnie. Wiadomo, nie dzwigac i nie szalec, ale z umiarem, normalnie. Inna sprawa, jesli ciaza zagrozona. Ale jesli wszystko ok, to mozma pracowac do konca, jesli ktos czuje sie na silach.

A co do Rosji, nigdy nie wiadomo, czego sie po niej spodziewac. A Ukrainy tak latwo sobie nie odpusci.

Co do rosji to nasza wina że ukraina z nią walczy to sprawa między nimi, niech pl w to nie mieszają
obawiam się że w konflikt jesteśmy bardzo zamieszani i z niepokojem czytam najnowsze informacje. NATO bezwzględnie powinno się mocniej zaangażować i obstawić naszą granicę z Ukrainą, to wszystko może się skonczyć tragicznie...

Sawi każda kobieta czuje swój organizm a ciąża to nie choroba i nie trzeba się ze sobą odnosić jak z jajkiem, każdy lekarz Ci to powie!! Jeśli Marta czuje się na siłach żyć tak jak żyła i korzystać mimo ciąży z życia w pełni to niech korzysta
mi żaden lekarz nigdy nic takiego nie powiedział,zawsze mówili żeby oszczedzać się

Podzielam zdanie Kasicy. Ciaza to nie choroba. Ja normalnie pracuje po 9 godzin dziennie, cwicze 3 razy w tygodniu i nie mam zamiaru zwalniac jesli bede sie dobrze czuc i lakarz tego nie zaleci.
Kanapowy tryb zycia mnie dobija.
nie mówię ze leżeć na kanapie i zbijać bąki,
ale jednak zwolnić trzeba

każda z Nas inaczej przechodzi ciąże
ja z każdą ciążą miałam problem
w pierwszej leżenie
fenoterol,dopegyt,szpital
zatrucie ciążowe,poród wywoływany w 36 tyg. (leżałam na patalogii byle dotrwac do 36)
w drugiej ciaży było lepiej,ale jednak nie była "zdrowa" cukrzyca ciażowa i ciśnienie bardzo wysokie
a w obecnej czas pokaże...ale nie zamierzam tak pędzić jak przed ciażą,zwolniłam tempo
\i to że napisałam że trzeba się oszczędzać nie znaczy że ja komuś coś każe.....każda zrobi jak uważa

ale uważam że ciąża to stan wyjatkowy :-D

Co do rosji to nasza wina że ukraina z nią walczy to sprawa między nimi, niech pl w to nie mieszają

Nie obraz sie, ale troche dziecinne takie podejscie. Wiadomo, nikt by nie chcial konfliktow na swiecie i my, zwykli ludzie po wiekszosci mamy podobny poglad jak Twoj. Ale niesety polityka rzadzi sie swoimi prawami i my nie mamy na to niestety zadnego wplywu. A NATO faktycznie powinno bardziej zdecydowanie dzialac. My, sasiedzi Ukrainy mamy prawo miec spore obawy.

reklama
Maddalena hmm nierozumiem Pl odrębny kraj więc czemu mieliby mieć coś do nas, no chyba że nie wiem o czymś np mieli jakieś układy czy udział w tym.., ale tego nie wiem nigdy nie interesowało mnie to

Do góry