reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

sawi ładne te kwiatuszki :-) , ale faktycznie najbardziej Cię kojarzę z czanym kotkiem.
To nie tylko dla mnie zniknęło podziękowanie, będę Wam teraz pisać każdej z osobna :-)

My z mężulkiem chałupkę ogarnęliśmy, obiadek zrobiony, lala właśnie zasnęła i my też sobie odpoczniemy , bo nocka nieciekawa była. Lalka ma katar i nie mogła spać, a my znią.

Miłego dnia dziewczynki! odpoczywajcie i cieszcie się weekendem!

A moje prenatalne juz w środę i tak się nie mogę doczekać! Ostatnio bąbelka widziałam miesiąc temu :-( bardzo mi tęskno :-)

reklama
Witam sie, wpadam na chwilę.
Jakaś słaba dzisiaj jestem, mierzyłam ciśnienie, jest niskie, podbrzusze pobolewa... jakoś tak mi ciężko... Dziwnie się czuję. Musze ogarnąć mieszkanie, ale jakos nie czuję sił w sobie...
Nexiss, gratuluję załatwienia pracy. miejmy nadzieję, ze wszystko będzie dobrze. Nie ma co z góry być CZARNOWIDZEM. Żadne prawo nie zabrania zatrudnić kobiety w ciąży, nawet w 9 miesiącu. Jak pójdziesz teraz do gina, to mów, że podbrzusze pobolewa masz nudności, wymioty, żeby to wpisał ci w kartę, żebyś w razie co miała dokładkę. Będzie dobrze. Bardzo dużo kobiet tak robi.
Ja już płaszcz zimowy mam przyciasny, ledwie dopinam. chcę kupić jakiś płaszczyk, myślę, że na jesień też ponoszę, bo jestem świadoma, że parę kilo po ciąży mi zostanie, więc będzie dobry.
A szkoda, że te podziękowania zniknęły.
Miłego popołudnia ciężąróeczki. ;-)

maddlena oby Twoje słowa były prorocze co do zatrudniania kobiet w ciąży

ja dopiero ogarnęłam łazienkę
zrobiłam sobie przerwę na zieloną herbatkę
i zaraz biore się za kuchnie-salon

maddlena mnie też dziś jakoś tak dziwnie :confused2: może ciśnienie jest niskie... No nie wiem, ale też jestem jakaś taka nie swoja.

I nawet moja córa jakaś taka ospała :sorry2:

Dzięki dziewczyny za rady. Poszukam jakiegoś fajnego płaszczyka.

Ps. a za posty już można dziękować :-);-)

Ania, ja też mam w planach obskoczyć w swetrze i leginsach wiekszosc ciazy, a w razie "w" allegro albo ciucholand :)

ja tez obstawiam, ze nexis czeka Cie kontrola z zuzu. Moja kumpela pracuje w zusie i maja teraz akcje brzuszek i skupiaja sie glownie na kobietach w ciazy. Oczywiscie jesli skladki nie sa przesadzone co do Twoich kwalifikacji to nie maja sie czego czepiac. Aczkolwiek kumpela mowila ze czesto laski ubezpieczaja sie na niewiadomo jakie kwoty, a np. nie maja aukonczonych studiow, zero jezykow, ani kursow...

ale liczysz się z kontrolą zus? u pracodawcy?
moja znajoma miała teraz kontrole i jej anulowali,uznali to za fikcje...a dokumentów pełno miała potwierdzających że pracowała.....
badania lekarskie masz?o zdolności do pracy?
wiesz już ciaża u Ciebie to nie miesiąc,jednak to prawie 12 tydz. a z zusu potrafią liczyć....
ja mam obawy co do zatrudnienia z dniem 1 lutego,że się przyczepią
a na zwolnienie nie wiem sama kiedy pójdę (myślę jak będzie korzystnie)

Byłam wczoraj na badaniach, mam potwierdzenie na zaświadczeniu że jestem zdolna do pracy.
Trochę się boję jak to będzie ale jestem dobrej myśli.

Nexiss, gratuluję załatwienia pracy. miejmy nadzieję, ze wszystko będzie dobrze. Nie ma co z góry być CZARNOWIDZEM. Żadne prawo nie zabrania zatrudnić kobiety w ciąży, nawet w 9 miesiącu. Jak pójdziesz teraz do gina, to mów, że podbrzusze pobolewa masz nudności, wymioty, żeby to wpisał ci w kartę, żebyś w razie co miała dokładkę. Będzie dobrze. Bardzo dużo kobiet tak robi.

Dzięki za wskazówki, muszę we wtorek tak powiedzieć, jakby zus potem sprawdzał papiery żeby nie było że ja tak nagle zaczęłam się źle czuć.

ja tez obstawiam, ze nexis czeka Cie kontrola z zuzu. Moja kumpela pracuje w zusie i maja teraz akcje brzuszek i skupiaja sie glownie na kobietach w ciazy. Oczywiscie jesli skladki nie sa przesadzone co do Twoich kwalifikacji to nie maja sie czego czepiac. Aczkolwiek kumpela mowila ze czesto laski ubezpieczaja sie na niewiadomo jakie kwoty, a np. nie maja aukonczonych studiow, zero jezykow, ani kursow...

Też się z tym liczę, kwota składek raczej będzie w granicach najniższych dochodów coby nie wzbudzać podejrzeń.

Ja już posprzątałam, padam na twarz. Jeszcze mnie mój drzaźni bo leń nie chce mi pomagać, chyba mu do D nakopie.. Jak ma wolne to od wszystkiego, nawet od pomagania. Wg niego mam sobie posprzątać w tygodniu a nie go ciągać do sprzątania... Nerw mnie bierze i chyba go uduszę.. Fajnie macie, że Wasi mężowie pomagają. Mój stary kawaler, w domu u mamusi to chyba nic nie robił i tak mu zostało.. Noż k... Zamorduje... :wściekła/y:

Ania, ja też mam w planach obskoczyć w swetrze i leginsach wiekszosc ciazy, a w razie "w" allegro albo ciucholand :)

właśnie o to chodzi,że niektórzy to przesadzają z kwotami,
a nexiss powinnaś teraz "lepiej" siebie i pracodawce zabezpieczyć
(mieć dokument potwierdzajacy zdolnosć do pracy od lekarza medycyny pracy)
zawod który wykonujesz w danym zakładzie też dobrze by było gdyby odpowiadał Twoim kwalifikacją,żebys podpisywała pare dokumentów miesiecznie,chyba że zatrudnisz się i po 30 dniach odrazu na zwolnienie ,to wtedy może się wybroni pracodawca że pracownika zatrudnił nie wiedzac o ciąży,że to okres próbny i za wiele dokumentów jeszcze nie dawał do podpisu,
albo nei iść na zwolnienie teraz,tylko 2-3 msc przed porodem dopiero....

właśnie o to chodzi,że niektórzy to przesadzają z kwotami,
a nexiss powinnaś teraz "lepiej" siebie i pracodawce zabezpieczyć
(mieć dokument potwierdzajacy zdolnosć do pracy od lekarza medycyny pracy)
zawod który wykonujesz w danym zakładzie też dobrze by było gdyby odpowiadał Twoim kwalifikacją,żebys podpisywała pare dokumentów miesiecznie,chyba że zatrudnisz się i po 30 dniach odrazu na zwolnienie ,to wtedy może się wybroni pracodawca że pracownika zatrudnił nie wiedzac o ciąży,że to okres próbny i za wiele dokumentów jeszcze nie dawał do podpisu,
albo nei iść na zwolnienie teraz,tylko 2-3 msc przed porodem dopiero....

Sawi mam zaświadczenie od lekarza medycyny pracy, że jestem zdolna do pracy.
Na zwolnienie nie chcę iść tak szybko, jak już wcześniej pisałam to myślę że tak po 2 lub 2,5 miesiącach.

Sawi mam zaświadczenie od lekarza medycyny pracy, że jestem zdolna do pracy.
Na zwolnienie nie chcę iść tak szybko, jak już wcześniej pisałam to myślę że tak po 2 lub 2,5 miesiącach.
jak pisałam post to nie widziałam Twojego odnośnie lekarza medycyny pracy

po 2-2,5msc to bardzo krótko,zazwyczaj wszyscy tak chodzą i zus wtedy sie czepia

od kiedy masz umowe (data) zgłosili już cię do zus?

reklama
Do góry