reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
sawi ja mam taki sam avatarek :-)

Dziewczyny ja wegetuję u mojej mamuśki z dzieciakami i tylko na noc wracam do domu :sorry:
Inaczej nie dałabym rady niczym się zająć :no:

Niestety dopadły mnie wczoraj mega mdłości i dziś to samo mam nadzieję, że to ostatnie podrygi tego pierwszego trymestru i potem będzie znośniej.
W poniedziałek prenatalne i już mnie dopadł stresik lekki :tak:

Na czwartek jestem zapisana do lekarza rodzinnego idę po skierowanie na TSH i w poniedziałek wizyta u endo oczywiście prywatnie bo na NFZ mam termin na czerwiec :cool: a nie wiem czy nie muszę dawki Euthyroxu zwiększyć

anka wiem co czujesz ja ide we wtorek i już myśle o wtorku :sorry:

sawi ładny awatarek ale dziwnie bo już przyzwycziłam się do tamtego

a ja mam prenatalne za 25 dni i jakoś się nie stresuje jeszcze :p co prawda według OM będę w 14 i 3 tc ale według USG ciąża cały czas młodsza tak z 1,5 tygodnia więc powinno być ok

Dziękuję za podziękowania za pracę ;-)

Candy właśnie jak jeszcze w styczniu próbowałam w 4 miejscach załatwić to nikt nie chciał, bo się boją o kontrolę ze początek roku i ZUS im zrobi jazdy skąd mają kasę na nowego pracownika.
W pracy u mojego co jakiś czas wygrywają przetargi i kaska narazie jest, a ze to juz marzec i bliska osoba pracownika wiec mnie przyjęli.

Sawi tak pójdę ale nie teraz, umowa jest na 3 mce i tak myślę, że około 2 mca będę już załatwiać zwolnienie lub przed końcem 3ciego.

Tez dziś musze trochę ogarnąć mieszkanie bo bajzel a jutro mają wpaść rodzice M w odwiedziny, a tak się nie chce, na dworze ładnie świeci słonko, tylko na spacer by się poszło, jakby jutro też tak było to pójdziemy.

Miłego dzionka i weekendu życzę ;-)

Dziewczyny pisałam już, że nie mieszczę się w swoją wiosenną kurtkę i mam w związku z tym takie pytanie

Warto według Was kupować jest kurtkę tylko na kawałek marca i kwietnia??
Rodzić będę na przełomie sierpnia/września na pewno nie później i tak troszkę rozglądałam się za grubszym przedłużanym swetrem. Narzutę przeciwdeszczową mam w domu i na pewno w nią wejdę bo to rozmiar uniwersalny.

Kurtki rzecz jasna nowej bym nie kupowała bo to szkoda kasy musiałabym połazić w poniedziałek po ciucholandach może coś bym znalazła :-p

Moja mam twierdzi, że lepiej zrobię kupując luźny przedłużany sweter tak jak pisałam nawet jeden mam na oku. Doradźcie co zrobić :-D

A_nka możesz popatrzeć tez na tych ciucholandach, moja siostra jak była w ciąży to tak właśnie robiła, jak się nie mieściła to tam kupowała za grosze, a po ciąży robiła paczki i sprzedała wszystko. Np 10 szt za które dala ok 10-20zl sprzedawała za 150-200zl także interes dobry, a popyt na ciążowe ubrania jest spory, gdyby tak kupować w normalnych sklepach to człowiek wydały fortunę.
Ja muszę w tygodniu tez coś kupić bo już mnie spodnie w brzuch cisną.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
nexiss wiem, że to niezły interes bo właśnie tak sprzedałam ciuchy z poprzednich ciąż co prawda niektóre były nowe, ale wiekszość jednak kupowałam w ciucholandach :tak::-)

reklama
sawi ładny awatarek ale dziwnie bo już przyzwycziłam się do tamtego
kotka miałam? nie widzę go w kompie,poszukam nowego,bo ten też mi nie leży :-D

Sawi tak pójdę ale nie teraz, umowa jest na 3 mce i tak myślę, że około 2 mca będę już załatwiać zwolnienie lub przed końcem 3ciego.
ale liczysz się z kontrolą zus? u pracodawcy?
moja znajoma miała teraz kontrole i jej anulowali,uznali to za fikcje...a dokumentów pełno miała potwierdzających że pracowała.....
badania lekarskie masz?o zdolności do pracy?
wiesz już ciaża u Ciebie to nie miesiąc,jednak to prawie 12 tydz. a z zusu potrafią liczyć....
ja mam obawy co do zatrudnienia z dniem 1 lutego,że się przyczepią
a na zwolnienie nie wiem sama kiedy pójdę (myślę jak będzie korzystnie)

Dziewczyny pisałam już, że nie mieszczę się w swoją wiosenną kurtkę i mam w związku z tym takie pytanie

Warto według Was kupować jest kurtkę tylko na kawałek marca i kwietnia??
Rodzić będę na przełomie sierpnia/września na pewno nie później i tak troszkę rozglądałam się za grubszym przedłużanym swetrem. Narzutę przeciwdeszczową mam w domu i na pewno w nią wejdę bo to rozmiar uniwersalny.

Kurtki rzecz jasna nowej bym nie kupowała bo to szkoda kasy musiałabym połazić w poniedziałek po ciucholandach może coś bym znalazła :-p

Moja mam twierdzi, że lepiej zrobię kupując luźny przedłużany sweter tak jak pisałam nawet jeden mam na oku. Doradźcie co zrobić :-D
ja bym kupiła coś luźnego,bo to co teraz kupisz na wiosne na jesień tez się przyda,a że zazwyczaj wrzesień ciepły zapinac się nie trzeba (w razie co)
ja bym w lumpku poszukała

Do góry