reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
sawi ja mam taki sam avatarek :-)

Dziewczyny ja wegetuję u mojej mamuśki z dzieciakami i tylko na noc wracam do domu :sorry:
Inaczej nie dałabym rady niczym się zająć :no:

Niestety dopadły mnie wczoraj mega mdłości i dziś to samo mam nadzieję, że to ostatnie podrygi tego pierwszego trymestru i potem będzie znośniej.
W poniedziałek prenatalne i już mnie dopadł stresik lekki :tak:

Na czwartek jestem zapisana do lekarza rodzinnego idę po skierowanie na TSH i w poniedziałek wizyta u endo oczywiście prywatnie bo na NFZ mam termin na czerwiec :cool: a nie wiem czy nie muszę dawki Euthyroxu zwiększyć

anka wiem co czujesz ja ide we wtorek i już myśle o wtorku :sorry:

sawi ładny awatarek ale dziwnie bo już przyzwycziłam się do tamtego

a ja mam prenatalne za 25 dni i jakoś się nie stresuje jeszcze :p co prawda według OM będę w 14 i 3 tc ale według USG ciąża cały czas młodsza tak z 1,5 tygodnia więc powinno być ok

Dziękuję za podziękowania za pracę ;-)

Candy właśnie jak jeszcze w styczniu próbowałam w 4 miejscach załatwić to nikt nie chciał, bo się boją o kontrolę ze początek roku i ZUS im zrobi jazdy skąd mają kasę na nowego pracownika.
W pracy u mojego co jakiś czas wygrywają przetargi i kaska narazie jest, a ze to juz marzec i bliska osoba pracownika wiec mnie przyjęli.

Sawi tak pójdę ale nie teraz, umowa jest na 3 mce i tak myślę, że około 2 mca będę już załatwiać zwolnienie lub przed końcem 3ciego.

Tez dziś musze trochę ogarnąć mieszkanie bo bajzel a jutro mają wpaść rodzice M w odwiedziny, a tak się nie chce, na dworze ładnie świeci słonko, tylko na spacer by się poszło, jakby jutro też tak było to pójdziemy.

Miłego dzionka i weekendu życzę ;-)

Dziewczyny pisałam już, że nie mieszczę się w swoją wiosenną kurtkę i mam w związku z tym takie pytanie

Warto według Was kupować jest kurtkę tylko na kawałek marca i kwietnia??
Rodzić będę na przełomie sierpnia/września na pewno nie później i tak troszkę rozglądałam się za grubszym przedłużanym swetrem. Narzutę przeciwdeszczową mam w domu i na pewno w nią wejdę bo to rozmiar uniwersalny.

Kurtki rzecz jasna nowej bym nie kupowała bo to szkoda kasy musiałabym połazić w poniedziałek po ciucholandach może coś bym znalazła :-p

Moja mam twierdzi, że lepiej zrobię kupując luźny przedłużany sweter tak jak pisałam nawet jeden mam na oku. Doradźcie co zrobić :-D

A_nka możesz popatrzeć tez na tych ciucholandach, moja siostra jak była w ciąży to tak właśnie robiła, jak się nie mieściła to tam kupowała za grosze, a po ciąży robiła paczki i sprzedała wszystko. Np 10 szt za które dala ok 10-20zl sprzedawała za 150-200zl także interes dobry, a popyt na ciążowe ubrania jest spory, gdyby tak kupować w normalnych sklepach to człowiek wydały fortunę.
Ja muszę w tygodniu tez coś kupić bo już mnie spodnie w brzuch cisną.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
nexiss wiem, że to niezły interes bo właśnie tak sprzedałam ciuchy z poprzednich ciąż co prawda niektóre były nowe, ale wiekszość jednak kupowałam w ciucholandach :tak::-)

reklama
sawi ładny awatarek ale dziwnie bo już przyzwycziłam się do tamtego
kotka miałam? nie widzę go w kompie,poszukam nowego,bo ten też mi nie leży :-D

Sawi tak pójdę ale nie teraz, umowa jest na 3 mce i tak myślę, że około 2 mca będę już załatwiać zwolnienie lub przed końcem 3ciego.
ale liczysz się z kontrolą zus? u pracodawcy?
moja znajoma miała teraz kontrole i jej anulowali,uznali to za fikcje...a dokumentów pełno miała potwierdzających że pracowała.....
badania lekarskie masz?o zdolności do pracy?
wiesz już ciaża u Ciebie to nie miesiąc,jednak to prawie 12 tydz. a z zusu potrafią liczyć....
ja mam obawy co do zatrudnienia z dniem 1 lutego,że się przyczepią
a na zwolnienie nie wiem sama kiedy pójdę (myślę jak będzie korzystnie)

Dziewczyny pisałam już, że nie mieszczę się w swoją wiosenną kurtkę i mam w związku z tym takie pytanie

Warto według Was kupować jest kurtkę tylko na kawałek marca i kwietnia??
Rodzić będę na przełomie sierpnia/września na pewno nie później i tak troszkę rozglądałam się za grubszym przedłużanym swetrem. Narzutę przeciwdeszczową mam w domu i na pewno w nią wejdę bo to rozmiar uniwersalny.

Kurtki rzecz jasna nowej bym nie kupowała bo to szkoda kasy musiałabym połazić w poniedziałek po ciucholandach może coś bym znalazła :-p

Moja mam twierdzi, że lepiej zrobię kupując luźny przedłużany sweter tak jak pisałam nawet jeden mam na oku. Doradźcie co zrobić :-D
ja bym kupiła coś luźnego,bo to co teraz kupisz na wiosne na jesień tez się przyda,a że zazwyczaj wrzesień ciepły zapinac się nie trzeba (w razie co)
ja bym w lumpku poszukała

Do góry