reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Będzie od poniedziałku od 3 marca, nie wiem czy zgłosili.
kurcze późno,
pracodawca ma 7 dni od podpisania umowy na zgłoszenie
wiec na dobrą sprawe mógłby w poniedziałek zgłosić,a umowe byście sporzadzili z dniem 24 luty......
kurcze nie wiem co ci doradzić,
próbuj,i oby tylko niedopatrzyli się (trzymam kciuki)

tu artykuł w sprawie ZUS
Gdy ZUS odmawia Ci wypłaty świadczeń... - Mamy prawa Mamy - Strona internetowa Fundacji Rodzić po Ludzku

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny przestańcie straszyć nexiss!!!! No nóż się otwiera w kieszeni, pracodawca na pewno jest lepiej zorientowany co i jak niż Wy!!!! Jeśli zdecydował się ją zatrudnić to wie co może być!!!! Nexis tyle że ja bym popracowała do kiedy dasz radę myśle, że czerwiec postawiłabym sobie za dolną granicę, chyba że oni nie chcą przedłużać umowy po tych 3 m-cach to poszłabym zaraz przy ich końcu, a broniła się jak coś tym, że nie chcieli przedłużyć, choc do porodu już automatycznie muszą przedłużyć :-p

Maddlena, a_nka ja spałam prawie 2h :cool:

kasica212 tak właśnie dalej się zastanawiam, że lepiej by było jak najpóźniej iść na zwolnienie, umowa tak czy siak jest przedłużana.

sawi ja tam do końca nie wiem kiedy on zgłosił, czy już zgłosił.. M będzie do niego i tak dzwonić w poniedziałek bo muszą mi wydać umowę, muszę do pośredniaka do piątku zgłosić.

Nexiss Ja tez uwazam, ze pracodawca wie, co robi, jakie jest ryzyko itd. Nie ma co sie martwic za wczasu. Ew nie wyplaca ci chorobowego i tyle. Ale jak 2-3 miesiace zaplacisz ZUS, bedziesz podpisywac liste plac i obecnosci, to powinno byc ok.
Juz tez sie prawie obrobilam ze sprzataniem. Niedlugo maz zabierze Antka do dziadkow, to sie moze zdrzemne troche...
A co do ciucholandow, to ostatnio szukalam spodni ciazowych, ale nie znalazlam. Siostra ma mi poszukac u siebie...

nikt nei straszy nexiss
a pracodawcy często nie wiedzą o kontrolach zus,bo np. nigdy nie miał do czynienia....
dobra ja kończe temat bo źle odbieracie,nie w tym rzecz że strasze kogoś,jestem w podobnej sytuacji i słysze co sie dzieje,co zus wyprawia...ale bądźmy dobrej myśli,moze nam się poszczęsci i dostaniemy kaske:-D

reklama
Do góry