reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Moja córcia też nie ''rączkowa'' jest, ale jak jej coś dokucza, czy boli, to wtedy właśnie w grę wchodzą rączki. Też nigdy na stojąco, tylko na siedząco, inaczej ręcę by nam chyba do ziemi poopadały. A z tym zasypianiem, to mi się wydaje,że dużo zależy od charakteru dziecka. Oczywiście od naszych przyzwyczajeń również, ale czasem bywa tak,że mając dwoje dzieci, wychowując je w ten sam sposób jedne będą miały problem z samodzielnym i sppokojnym usypianiem, a drugie nie. Tak jak u kusiak , różnią się chłopaki charakterem i nic tego nie zmieni.
Moja lalka też zawsze sama ładnie zasypiała, teraz coś jej się zmienia, nie wiem o co kaman, przecież od początku postępujemy absolutnie tak samo. Coś musi jej nie pasować.

nexiss bardzo się cieszę,że z pracą się w końcu udało :-)
madlena, każdemu może się zdarzyć spadek formy, dobrze,że już przeszło :-)
kusiak miłej pracy! a możesz zdradzić, czym się zajmujesz,że pracujesz tylko w weekendy?
soniafka u mnie tez z biustem szaleństw nie ma, ale przynajmniej pełniejszy i odrazu lepiej wygląda :-D trzeba się cieszyć, bo po porodzie i ewnetualnym karmieniu, to juz nigdy nie będzie to samo:baffled:
paula odpocznij sobie, albo jakieś relaksacyjne ćwiczenia na kręgosłup porób. Ciepła, byle nie za ciepła kąpiel też powinna pomóc :-)

reklama
anusiaszymka wyczytalam gdzies ze takie bole oznaczaja obumieranie ciazy masakra po prostu. Wystraszylam.sie jak nie wiem :(

EM Ka, teraz tak zerknęłam na naszą liste wrześniówek i ja się pytam czemu cię tam nie ma?? :blink:Czy ja może niedowidze?:confused:

Piszecie, że staniki macie za małe a ja szczerze mówiąc jestem rozczarowana bo poza tym, że na początku biust zrobił mi się pełniejszy, jędrniejszy i max o pół rozmiaru większy to generalnie bez zmian:confused2:
Sonia nie ma mnie bo nie wiem jaki dokladnie termin, bo zaden lekarz jeszcze mi tego nei podal :( mam nadzieje ze jak bede na kolejnej wizycie to wpisze mi w karte ciazy to bede mogla smialo przeslac do Ritty uaktualnione dane:) z om mam termin 19-20 w zaleznosci od kalendarza a ciaze mam mlodsza o kilka dni, wiec poczkeam do kolejnego badania:)
a co do biustu nie martw sie mnie tez sie nie zmienil nie wiadomo jak, nie musze zmieniac stanikow, poki co wystarczy ze luzuje ramiaczka, ale jest zdecydowanie pelniejszy - moj sie zachywca - heheh bo biedny na codzien mial sprzodu deska z tylu deska:D

Witajcie :)
Mi piersi urosly i to sporo u kazdej inaczej :)
Candy oby przeszlo synkowi i zebys Ty sie nie zarazila:)
Dziewczyny udanych wizyt :)
Mnie dzis boli kregoslup szczegolnie odcinek krzyzowy :((
paulamc to odpoczywaj prosze duzo...

paula spokojnie, nie czytaj za dużo na necie, bo tam się można wszystkich chorób świata nabawić. Ja w ciąży z córcią też miałam często bóle na dole pleców, lekarka mi powiedziała,że czasem może tak być, że akurat bąbel tworzy jakiś ucisk i stąd ból, czasem też od rozciągania się wszystkiego w środku, albo od wysiłku, powodów może być wiele. Nie myśl czarno od razu. Zrelaksuj się, odpocznij,na pewno przejdzie. A jeśli coś Cię bardzo niepokoi, to przecież zawsze możesz zadzwonić do lekarza.

oookatkaooo i jak już po zakupach?

ania to super impreza się wam szykuje

nexiss super z tą pracą ci wyszło

kusiak a jak u ciebie odpuściły mdłości trochę?

paula nie czytaj w necie, a jak tak bardzo nie daja ci spokoju te bóle zadzwoń do swojego lekarza

Witajcie dziewczyny po przerwie. Nie zaglądałam ostatnio, bo nie jakieś gorsze dni dopadły :( Ostatnio codziennie tulę wc, już jestem tak zmęczona, że chyba zacznę skreślać dni do września...Jak w pierwszej ciąży panicznie bałam się dnia porodu tak teraz nie mogę się go doczekać.

Powodzenia dzisiaj wizytującym i miłego dnia wam życzę.

em ka wlasnie leze i czytam gazete :)
anusiaszymka masz racje za duzo czytam a wsumie tobylam na zakupach troche sie nachodzilam postalam z kolezankka i jakos po tym mnie tak dopadl bol ale polezalam i szczerze mi lepiej dzieki za wsparcie :*

i bardzo dobrze ze lezysz i czytasz gazete:D
widzisz lekarz forum wrzesien 2014 najlepszy:D pomaga i to najwazniejsze:)))

lece cos ugotowac bo ciagle na mailach telefonach a brzuszek burczy! :)

Witajcie ;)

Trzymam kciuki dziewczyny za dzisiejsze wizyty.

Zazdroszcze wam takiego usypiania. U nas bylo tak przez 9 miesiecy a jak zacElo sie wstawanie i raczkowanie to nie ma szans na usypianie w lozku ;/

Nexiss fajnie ze udali sie z praca ;)

reklama
Anusia pracuje tylko w weekendy bo inaczej nie moge :) niestety opieka nad dziecmi tutaj czy prywatne przedszkola to majatek. Pewnie poszlaby na to prawie cala moja pensja wiec "nie oplaca sie" pracowac jak sie ma male dzieci. A ze w weekendy moj maz moze siedziec z dziecmi to ja wtedy moge do pracy i nie mamy dodatkowych kosztow. A jak to z tym jest w Irlandii? Tez drogo?

Maltanka mdlosci niestety caly czas trzymaja ale zauwazylam ze wymiotuje juz tak jakos co drugi dzien :D wiec moze ustepuja pomalu :p i najczesciej lapia mnie tak od 15 a najgorsze sa wieczorami, wtedy najczesciej nad kiblem koncze :( chociaz dzisiaj mecza mnie od rana, takze roznie to bywa... rozumiem Cie, tez juz tak mnie to meczy ze nie moge sie doczekac wrzesnia! A jeszcze te bole mnie dopadly i czasami ledwo sie poruszam :/

Paula odpoczywaj i nie czytaj glupot :)

Emka co fajnego gotujesz?

Do góry