maddlena
Fanka BB :)
witam się wieczornie.
Po wizycie posiedziałam trochę u teściowej, więc nie miałam kiedy napisać. U kruszynki wszystko w porządku.Potem pojechaliśmy kupić Antosiowi buty na wiosnę i tak zleciało do wieczora.
A zaspokoiłam dzisiaj swoje zachcianki. Chodziły za mną od paru dni pomidory, ale takie, żeby miały smak. No i w LIdlu kupiłam koktajlowe, są pyszne...
Dużo leż i odpoczywaj, a wszystko będzie dobrze...
Witam się z kolejnymi wrześnióweczkami. Fajnie, że nas coraz więcej ;-)
Zmęczona jestem... Może pójdę dzisiaj wcześniej spać...
Po wizycie posiedziałam trochę u teściowej, więc nie miałam kiedy napisać. U kruszynki wszystko w porządku.Potem pojechaliśmy kupić Antosiowi buty na wiosnę i tak zleciało do wieczora.
A zaspokoiłam dzisiaj swoje zachcianki. Chodziły za mną od paru dni pomidory, ale takie, żeby miały smak. No i w LIdlu kupiłam koktajlowe, są pyszne...
Mi na prenatalnych mówiła, że minimalny wymiar maluszka musi byś 45mm, bo inaczej komputer nie wyliczy prawdopodobieństwa chorób. Mi oprócz tego co napisała wesolutka sprawdzała przepływ krwi w aorcie głównej, serduszko, mózg, potem jeszcze przepływ chyba w żyłach macicznych( nie jestem pewna, czy to tak się nazywało). To chyba tyle...Bubbles ja umówiłam się na usg w 12+0 ale że ciąża młodsza o jakieś 3 dni to będzie tak jakby 11+4. Lekarz trochę kręcił nosem ale powiedział żebym juz nie przesuwała, dziecko będzie małe ale termin może zostać. Może jeśli masz możliwość przesuń to o kilka dni.
Ja prenatalne miałam przez brzuch. I wcześniej mój gin w 9 tyg też już mi robił przez brzuch. Czy bardziej szczegółowe? raczej tu chodzi o to, że do pewnego momentu maluszek jest po prostu za mały, żeby zobaczyć go przez brzuch.chyba usg dopochwowo wykonują do 14 tyg.
zreszta dopochowowo takie szczegółowe usg lepiej zrobić...
Witaj i rozgość się.Witam wszystkie wrześniówki
Postanowiłam się dołączyć do Waszej grupy Miło mi poznać
Dużo leż i odpoczywaj, a wszystko będzie dobrze...
Super, że wszystko ok. Gratulacje.Ja dzisiaj mialam wizyte na NFZ. Dostałam skierowanie na wiekszosc badan. Różyczka i Toxo ponoć są zbedne wiec na nie nie dała :/ Ufolek ma prawie 2 cm i fajnie na zdjęciu widać fasolke i 4 bąbelki - raczki i nozki jak mniemam Kolejna wizyta na nfz 10 marca (o ile pojde), a prywatna na 21 marca i badania genetyczne
Witajcie Dziewczyny! Domyślam się, że jesteście już bardzo zżyte ze sobą ale mam nadzieję, że mogę jeszcze dołączyć do Was. Mam 28 lat, to moja pierwsza ciąża, termin z usg mam na 27 września. Czytałam, że część z Was miała już badania genetyczne ja dopiero mam termin na 19 marca także jeszcze trochę czekania.. Bardzo miło Was poznać
Cześć dziewczyny! Mam nadzieję, że znajdzie się tu jeszcze miejsce dla mnie mam 24 lata, jest to moja pierwsza ciąża a termin porodu to 7 września termin badań genetycznych to 28.02, więc już w piątek...
Miło Was poznać!
Witam się z kolejnymi wrześnióweczkami. Fajnie, że nas coraz więcej ;-)
Zmęczona jestem... Może pójdę dzisiaj wcześniej spać...