Ja też nie wiem, ale chyba jeszcze dopochwowo. Wiem że niecierpliwość bierze górę ale chyba lepiej żeby badanie było wykonane w dobrym momencie aby było najbardziej rzetelne. Może uda Ci się umówić pod koniec tygodnia ?Ritta hmm.. może i masz racje.. A to USG jest już przez brzuch co nie? U mnie ciąża młodsza o jakieś 4 dni to faktycznie, może być mało widać, ale kurczę tak mi się dłuży, a chciałabym już zobaczyć malucha, a nie tylko taki przecinek czy plamkę 17.03 mam zwykłą wizytę na NFZ i chciałam przed zrobić prenatalne.
reklama
BubblesGirl
Szczęśliwa mama :))
Ritta myślę, że te parę dni dłużej wytrzymam Albo się umówię na piątek 14.03, albo poczekam do tej zwykłej wizyty i po niej dopiero się umówię, zależy mi żeby badanie było jak najbardziej wiarygodne i efektywne
W
wesolutka85
Gość
od 10 tc można wykonywać przez brzuch. Na wizycie u gina wykonuja dopochwowo bo oceniaja dlugosc szyjki. A prenatalne sa przez brzuch.
ja na ostataniej wizycie mialam i tak i tak ;-)
ja na ostataniej wizycie mialam i tak i tak ;-)
Cherie87
Fanka BB :)
Witam wszystkie wrześniówki
Postanowiłam się dołączyć do Waszej grupy Miło mi poznać
joani
Witaj Cherie :-) Możesz coś naskrobąc o sobie, bo my się już trochę z resztą grupy znamy.
Rajo a Ty widziałaś już bijące serduszko czy jeszcze nie? Bo jak nie, to ja bym zrobiła gdzieś badanie, nawet płatne, żeby sprawdzić czy jest ok.
Rajo a Ty widziałaś już bijące serduszko czy jeszcze nie? Bo jak nie, to ja bym zrobiła gdzieś badanie, nawet płatne, żeby sprawdzić czy jest ok.
DOODA
wrześniowa mama :)
I ja się witam dzisiaj. Trzymam kciuki za wizyty, my do kolejnej mamy 7 dni . Brzusio rośnie, a wymioty nadal nie ustępują .
Właśnie miałam was pytać czy w Polsce badania prenatalne to robią przez brzuch czy dopochwowo bo z tego co czytałam na forach norweskich to dowiedziałam się, że tu zawsze najpierw próbują robić przez brzuch ale w wiekszości przypadków i tak po chwili zmieniają na dopochwowe bo przez brzuch nie widać tak dokładnie.
Cherie87
Hej O sobie, cóż. W skrócie, jestem z Częstochowy, to moja druga ciąża (pierwsza niestety skończyła się w 8 tc dwa lata temu). Obecnie jeszcze jestem w okresie zagrażającym, gdyż 7 lutego dostałam lekkiego krwawienia, były plamienia i bóle, ale wszystko idzie w dobrym kierunku Obecnie jestem unieruchomiona w łóżku, staram się wykonywać jak najmniej ciężkich czynności i wychodzę jedynie gdy muszę, ale plamienia nie było od tygodnia, wyniki badań - pakiet ciążowy czyli tokso itd wyszły dobrze plus zbliża się koniec I trymestru więc jestem pełna nadziei No i okupuję forum w czasie tego leżenia
Także raz jeszcze witam
Także raz jeszcze witam
reklama
Witam Was Dziewczyny Dawno mnie już tu nie było, ale powiem Wam, że jakoś odrzuca mnie od laptopa.. Kiedyś mogłam siedzieć godzinami, a teraz tylko zrobię to co muszę i wyłączam.
Mam do Was pytanie, bo się troszkę martwię. Miałam w środę wizytę u lekarza, zbadał mnie ręcznie, powiedział, że wszystko w środku rośnie, następnego dnia zrobiłam badania i wizytę kolejną powinnam mieć za około 3-4 tygodnie. Wtedy też powinnam mieć USG, które wykonuje się między 11, a 14 tygodniem, tylko że okazuje się, że mój lekarz idzie na urlop i najbliższą wizytę mogę mieć dopiero 8 kwietnia.. to będzie już mój 16 tydzień. I nie wiem teraz co mam zrobić, czy się zapisać na ten termin, czy powinnam iść prywatnie w odpowiednim terminie? Wolałabym jednak na NFZ bo prywatnie bierze 200 zł
to zależy czy wytrzymasz tyle czasu i jeśli chcesz robić takie badania to tylko między 11-14 tygodniem
Witam wszystkie wrześniówki
Witaj napisz nam coś o sobie
Ja dzisiaj mialam wizyte na NFZ. Dostałam skierowanie na wiekszosc badan. Różyczka i Toxo ponoć są zbedne wiec na nie nie dała :/ Ufolek ma prawie 2 cm i fajnie na zdjęciu widać fasolke i 4 bąbelki - raczki i nozki jak mniemam Kolejna wizyta na nfz 10 marca (o ile pojde), a prywatna na 21 marca i badania genetyczne
Super że wizyta udana jak dla mnie to toxo jest bardzo ważnym badaniem... także też bym zrobiła
mamy odwrotnie wizyty ty 10 na nfz ja prenatalne ty 21 prenatalne a ja nfz